Dobrý večer, potřeboval bych poradit, vzal jsem si od dedy starý konp na kterém se zničila ZD a já doma nasel z dětství pár komponentů a proste jsem to chtěl zkusit složit a už prostě mam všechno zapojeny a zbyly mi 3 konektory a já nevím kam patří.. Na základní desce uz není žádný konektor volny abych to do něho mohl zapojit.. Pomuzete mi s tím.. Je asi možná ze ZD je už moc stara a asi budu muset par komponentů dokoupit ..
Vím ze ac'97 je nějaké audio
Děkuju ze pomoc :)
starý PC Vyřešeno
Re: starý PC Vyřešeno
AC 97 je stará verze audia. To, co máš na 1. obrázku máš z předního panelu skříně? Pokud jej nepotřebuješ, nemusíš zapojit, pokud jej potřebuješ a na desce není zvukovka, musíš dokoupit externí.
Druhý obrázek jsou kabely ze zdroje. Černý je SATA napájení, ale netuším, proč máš ustřiženou 3,3V větev (oranžový). Bílý se používal k napájení disketových mechanik, popř. ventilátorů. Samozřejmě, že kabely, které vedou od zdroje nemusí být všechny zapojeny, pokud na ně není co připojit
PS: Bez RAM ti to fungovat nebude.
PPS: Bez datových kabelů k disku a mechanice to taky nebude žádná sláva
Druhý obrázek jsou kabely ze zdroje. Černý je SATA napájení, ale netuším, proč máš ustřiženou 3,3V větev (oranžový). Bílý se používal k napájení disketových mechanik, popř. ventilátorů. Samozřejmě, že kabely, které vedou od zdroje nemusí být všechny zapojeny, pokud na ně není co připojit

PS: Bez RAM ti to fungovat nebude.
PPS: Bez datových kabelů k disku a mechanice to taky nebude žádná sláva

Děkuju za vaše názory a rady. 

Re: starý PC
Jo, tohle mi pomohlo, dekuju ti, ramku nekde seženu, proste to nějak vymyslím díky :) :)
Grafická Karta: MSI GeForce 960GT 4G
Procesory:Intel Core i5
Síťový adaptér:NVIDIA nForce Networkink Controller
Monitor: BenQ 16:9
Herní myš: Logitech G700
Procesory:Intel Core i5
Síťový adaptér:NVIDIA nForce Networkink Controller
Monitor: BenQ 16:9
Herní myš: Logitech G700
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký starý fotoaparát pro začátečníka? Příloha(y)
od HappyMental » 21 říj 2024 20:06 » v Vše ostatní (Off topic) - 11
- 4601
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 říj 2024 19:48
-
-
- 2
- 12210
-
od atari