Ahoj, mám disk rozdělený na 2 oddíly....C: 450 gb a D: 450 gb
Na C je nainstalován systém. Kam bych měl instalovat programy a hry? Je to lepší dát do oddílu kde je systém, nebo všechno instalovat do oddílu kde není systém? S datama jako Fotky a filmy to je asi jasné, to všechno dávám na D:
V případě že by mělo být všechno instalováno na D: měl bych disk přerozdělit tak, že tam kde je systém stačí třeba 50-100 GB?
Kam co instalovat?
Kam co instalovat?
Základní deska: MSI B85-G41 PC Mate
CPU: Intel Core i3 4170 / Chladič SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3 1600 MHz
GPU: MSI N750Ti Twin Frozr IV 2GD5/OC Gaming
Zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W OEM
HDD/SSD: Seagate Desktop HDD - 1TB/Crucial MX500 - 500 GB
Monitor: AOC 2269WM
Skříň: Zalman Z1
CPU: Intel Core i3 4170 / Chladič SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3 1600 MHz
GPU: MSI N750Ti Twin Frozr IV 2GD5/OC Gaming
Zdroj: Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W OEM
HDD/SSD: Seagate Desktop HDD - 1TB/Crucial MX500 - 500 GB
Monitor: AOC 2269WM
Skříň: Zalman Z1
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Kam co instalovat?
quinter píše:Ahoj, mám disk rozdělený na 2 oddíly....C: 450 gb a D: 450 gb
Na C je nainstalován systém. Kam bych měl instalovat programy a hry? Je to lepší dát do oddílu kde je systém, nebo všechno instalovat do oddílu kde není systém? S datama jako Fotky a filmy to je asi jasné, to všechno dávám na D:
V případě že by mělo být všechno instalováno na D: měl bych disk přerozdělit tak, že tam kde je systém stačí třeba 50-100 GB?
Kde je systém bych dal 150GB a zbytek nechat na vše ostatní.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Karrex - nějaké vysvětlení 4 stejných příspěvků?
quinter - Má tohle rozdělení disku nějakou funkční výhodu? Je úplně jedno kam co budeš instalovat, protože fyzicky ten disk je jenom 1. Vše se bude načítat stejně rychle jak z oddílu C tak z oddílu D. Já když jsem měl kdysi takhle rozdělený disk, tak jsem na C dával všechny programy, hry atd. a na D všechny data. Když na to koukám zpětně, je to úplně zbytečný mít takhle rozdělený disk.
quinter - Má tohle rozdělení disku nějakou funkční výhodu? Je úplně jedno kam co budeš instalovat, protože fyzicky ten disk je jenom 1. Vše se bude načítat stejně rychle jak z oddílu C tak z oddílu D. Já když jsem měl kdysi takhle rozdělený disk, tak jsem na C dával všechny programy, hry atd. a na D všechny data. Když na to koukám zpětně, je to úplně zbytečný mít takhle rozdělený disk.
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:

Zbytečné to dle mého není, když potřebuješ čistou instalaci win a zachovat svoje data jako fotky atp, které máš na jiném oddílu, jednoduše zformátuješ oddíl se systémem a nainstaluješ ho tam znovu.
Sestava v profilu.
Multimédia patří na NAS, budeš k nim moci přistupovat z jakéhokoliv PC, notebooku, tabletu, TV, sat, multimediálního přehrávače, ... a to i ze všech současně. Navíc dobré NAS tolik nežere a samouspává se (když ho tak nastavíš a je v klidu třeba 10 min). Samozřejmě to chce mít doma dobrou síť (1 Gb/s) a WiFi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2918
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 led 2025 12:23