#ČHNT
&M
10085807570
Kdysi na mě tento film udělal docela velký dojem, nyní to už tak slavné není díky snímkům z tohoto vlákna, i když své udělala i poněkud nevalná kvalita videa, která je pouze k sehnání ... i přes ponuré vyhlídky ve filmu nechybí vtipné momenty - úprk při chycení v kině bez lístků a policistovi po počmárání vodárenské věže. V mužské hlavní roli Peter Falk (Columbo).Griffin a Phoenixová 1 - Příběh lásky / Griffin and Phoenix 1 - A Love Story (1976)Mé hodnocení: 80%ČSFD: http://www.csfd.cz/film/24086-griffin-a ... komentare/ 90%FDb: http://www.fdb.cz/film/griffin-a-phoeni ... tory/38868 86%Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Griffin_a ... (1976_film) (
EN)
- nutno do prohlížeče zkopírovat ručně!AsianWiki: Žánr: komedie romantické dramaPůvod: USA filmPodle knihy: Režie: Daryl Duke
Scénář: John Hill
Kamera: Richard C. Glouner
Hudba: George Tipton
Hrají: Peter Falk, Jill Clayburgh, Dorothy Tristan, George Chandler, Ken Sansom, Sally Kirkland, Milton Parsons, Ben Hammer■ Sedmatřicetiletý Jeff Griffin (Peter Falk) se od lékaře dozví, že má rakovinu a před sebou maximálně dva roky života. Opustí rodinu s hašteřivou manželkou a protivnými dětmi, odhodlán zbývající čas maximálně využít. Na přednášce o umírání a smrti se seznámí se sympatickou Sárou Phoenixovou (Jill Clayburgh), která se stejně jako on baví názory přednášejícího. Dobře si rozumí, začnou se nezávazně scházet a dohodnou se, že zkusí udělat něco, po čem vždy toužili, ale k čemu nikdy nenašli odvahu. Po hlavě se vrhají do bláznivých dobrodružství, ať už je to pokus dostat se do kina bez lístku nebo vylézt na vodárenskou věž. Jenže jak se jednoho dne nečekaně ukáže, má i Sára jedno bolestivé tajemství ...
■ Životem ztrápený muž, který má smrtelnou nemoc a jen maximálně 2 poslední roky života, potká na jedné přednášce o smrti dívku s příjmením Phoenixová a ta ho už od prvního okamžiku zaujme. Jelikož Griffin ví, že již nemá co ztratit, riskne to a dívku pozve na večeři. I když se Phoenixová prvně zdráhá, na schůzku přijde, jenže co Griffin neví je to, že tato žena má svých problémů také dost. Tito dva lidé vytvoří překrásný pár a začnou si společně užívat života. Griffin si váží každé chvilky s ní a jen jí závidí její radost do života, až do chvíle, než se dozví, že Phoenixová má rakovinu a zbývá jí už také jen posledních pár chvilek života. Zjišťují, že toho mají společného mnohem více, než si původně mysleli ...CITACE► Zobrazit spoiler
- „…extraordinary Experience of Love and Death“ hlásá hned úvodní titulek filmu. A myslím, že tato věta skvěle charakterizuje tento emocionálně velice silný snímek. Musím také vyzdvihnout výkony obou hlavních představitelů – zejména Peter Falk byl opravdu skvělý!
- nejlepší romantický film, který jsem kdy viděla. Skvostné herecké výkony, propracovaný scénář a ten závěr filmu!
- nádherný milostný příběh nejen o tom, jak teprve smrt naučila dva lidi žít.
- pokud nemám co ztratit, začnu dělat věci, do kterých bych se normálně nikdy neodvážil pustit. Pokud tyto věci začnu dělat, zjistím, že jsem je měl udělat již dříve. V tento okamžik se mě opět začne líbit žít, ale ... . Krásný a hluboce smutný film o lidech, kteří poznali lásku, ale čas jim nedovolil si ji prožít až do konce. I přes to nalezli více než většina lidí. Silné 4 *.
- tak tento film me vazne dostal. Klobouk dolu pred hereckymi vykony Petera Falka a Jill Clayburgh. Hodne emotivni a smutny pribeh. Zijes jenom jednou !!!
- melodramata nejsou zrovna moje parketa. Před třiceti lety jsem na tenhle film šla asi 3x po sobě, mladá holka bez jakékoliv zkušenosti se smrtí, ale fascinovaná pocitem, že i poslední chvíle života se dají prožít smysluplně, naplno, bez hořkosti a důstojně. O třicet let později, poznamenaná nejednou ztrátou... Přišla jsem o rodiče, umírají kamarádi a dokonce i jejich děti. Přesto pořád věřím, ne, teď už to vím, pořád to jde, smířit se se životem i se smrtí, bez hořkosti a důstojně. Ale je to strašně těžké! Poklona pro Falka a Jill!
- neznám lepší roli Petera Falka, než je tato. Asi i proto, že je jednou z mála těch opravdu dramatických. Přiznávám, je to v podstatě doják, jenže postavený jako hledání toho pozitivního, co ještě v životě na smrt odsouzených zbývá. Jill byla více než důstojnou partnerkou a tenhle kousek prostě ani na chvilku nesklouzl do lacinosti a klišé, tak obvyklých pro obdobné americké filmy konstruované jako nákladné spektákly dojící slzy z co nejširšího spektra diváctva. Snad i proto, že film byl nízkorozpočtový a původně televizní.
- silně emotivní film, který ve mně zanechal hlubokou stopu.. Výborný Peter Falk v jiné než Columbovské roli..
- ...no tak na tenhle film mám legrační vzpomínky, pozval jsem svou budoucí manželku na prvním rande na tento film do kina.....je jasné, že tohle jsem rozhodně neměl dělat... ani jeden jsme neměli kapesník... skvostný film !!!!
OBRÁZKYVIDEAINFO► Zobrazit spoiler
19.3.2016: UložTo * fráze: Griffin and Phoenix 1976 * česky, nevalná (jedině dostupná) kvalita!