Dobrý den,
koupila jsem si nový notebook (lenovo U41-70, monitor 14") a upgradovala na win 10. V některých programech je ale rozhostřený text - OpenOffice, total commander, veškeré instalátory. Rozlišení mám 1920 x 1080 a zvětšení 150%. Když změním zvětšení na 100%, OpenOffice je sice ostrý, ovšem systém ne - a navíc vše nečitelně malé.
Jak by se tento problém dal řešit?
win 10 rozostřený text v některých programech
Re: win 10 rozostřený text v některých programech
Když kliknete pravým tlačítkem myši na ploše a dáte nastavení zobrazení tak v záložce displej máte velikost textu 100%?
v nastavení - sýstem - displej - upřesňujcí nastavení zobrazení - text cleartype
Jednoduché kroky které by ti měli pomoc stvím problemem
Jednoduché kroky které by ti měli pomoc stvím problemem
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Ne, mám tam nastaven 150%. Když dám 100% tak je vše strašně malé a nečitelné zase z tohoto důvodu.
Ještě jsem zkoušela rozmazané programy pouštět v jiném režimu kompatibility bez zvětšení - není to rozmazané, ale zase malé. Hledám řešení, které by odstranilo rozmazání, aniž by došlo ke zmenšení.
Ještě jsem zkoušela rozmazané programy pouštět v jiném režimu kompatibility bez zvětšení - není to rozmazané, ale zase malé. Hledám řešení, které by odstranilo rozmazání, aniž by došlo ke zmenšení.
Jinak děkuji vám oběma za odpovědi.
Text cleartype v tomto případě nepomáhá. Má vliv pravděpodobně jen na "nové" aplikace. OpenOffice zůstal rozmazaný i tak.
Text cleartype v tomto případě nepomáhá. Má vliv pravděpodobně jen na "nové" aplikace. OpenOffice zůstal rozmazaný i tak.
Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala, zda jste tento problém vyřešila a popřípadě jak.
Děkuji
ráda bych se Vás zeptala, zda jste tento problém vyřešila a popřípadě jak.
Děkuji
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc Příloha(y)
od Overlord » 12 bře 2025 01:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 6268
-
od Overlord
Zobrazit poslední příspěvek
14 bře 2025 11:54
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”