Ahoj,
dostala se mi do ruky kamarádova flashka. Jednou po připojení zjistil, že nějaké fotky se jaksi rozpadly na nepravidelné obdélníkové barevné fragmenty pod sebou. Některé jsou zničené úplně, viz. příloha. Zajímavé ale je, že filmy a dokumenty jsou v naprostém pořádku a fotky jsou zničené tím způsobem, že jedna složka je skoro celá v háji a ve druhé je téměř nebo úplně vše v pořádku (všechno jpg). Kromě toho jsou některé v náhledu vidět v pořádku a některé už zničené. Chápu, že fotky jsou asi nenávratně pryč, ale zajímalo by mě, co to mohlo způsobit a jak toho případně vyvarovat. Zazálohoval jsem to a flashku naformátoval pomalým způsobem, aby se to vážně přepsalo.
Díky.
Flashka - poškozené fotky Vyřešeno
Re: Flashka - poškozené fotky
Vyvarovat se tomu da jedinym zpusobem - na flahce nikdy nic nemazat. A vzdycky, az bude plna, ji sformatovat. Jinak to dopadne takto kdyz dojde k poskozeni souboroveho systemu.
Take pomuze ji naformatovat na NTFS souborovy system, ne na FAT32.
To same plati u karet ve fotaku - nikdy nic nemazat, pouze format (pouze ve fotaku).
Take pomuze ji naformatovat na NTFS souborovy system, ne na FAT32.
To same plati u karet ve fotaku - nikdy nic nemazat, pouze format (pouze ve fotaku).
Re: Flashka - poškozené fotky Vyřešeno
Fajn, takže na NTFS. Nic na ní nemazat je celkem nereálný. Díky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Bitová kopie poškozené SD karty - náhledy OK, fotky ne Příloha(y)
od simio.simsoft » 18 pro 2024 21:59 » v Problémy s hardwarem - 1
- 2780
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 pro 2024 23:15
-
-
- 0
- 4214
-
od Kincl6
05 srp 2024 19:45
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4474
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”