Dobrý den,
Již nějakou dobu mám střídavé problémy s myší. Jedná se o CONNECT IT Battle Mouse CI-456, koupená zhruba před jedním rokem. Mám notebook Acer Aspire V3-771G. Po připojení na jiný PC pracuje myš normálně.
V době kdy jsem ji kupoval, jsem na notebooku vyřizoval spíše věci do školy a hry zapnul jen zřídka, nicméně brzo jsem zjistil, že pokud hraji třeba několik hodin denně, začne myš blbnout. Teď začíná zajímavá část popisu: vyzkoušel jsem všechny USB sloty a v každém se chová zcela jinak. V původním slotu se při každém kliknutí levým tlačítkem ozve zvuk odpojení zařízení, po opětovném kliknutí zase připojení nového zařízení a tak stále dokola. V druhém slotu pro jistotu nefunguje vůbec. Ve zbývajících dvou se po kliknutí levým tlačítkem objeví jednovteřinový lag, nejlépe to je poznat právě ve fps hrách, když se třeba otáčím. Pokud se takhle začne chovat, nespraví to ani restart počítače, tak ji zrovna odpojuji a používám touchpad.
Proč jsem se nezačal starat dříve? Někdy funguje i měsíc bez problémů (včetně her), jindy je týden nepoužitelná (do her)
a pak se zase určitou chvíli nic neděje, není v tom žádná pravidelnost. Pokud má přestat fungovat, stane se tak pouze během hraní her, ve winech se mi to zatím nestalo. Omlouvám se pokud je to nesrozumitelné, píši co nejvíce informací, kterých jsem si všiml.
Předchozí myš se začala chovat stejně, záhy na to ale přestalo fungovat levé tlačítko (mechanické poškození) a tak jsem ji vyhodil. Proto se obávám, jestli není vada třeba v notebooku. Ostatní zařízení jako sluchátka, chladící podložka nevykazují žádný problém.
Prosím Vás o radu v čem může být chyba, a o případné rady jak tento problém řešit. Chci si pořídit cenově dražší myš, ale bude lepší počkat, dokud nebudu vědět v čem je zakopaný pes.
Děkuji mnohokrát za rady.
Problém s myší-usb sloty
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s myší-usb sloty
Jestli jsem celý popis dobře pochopil, tak problém je pouze při hraní her i několik hodin, což může být také přehříváním, nebo problémy se základní deskou. Pokud je v záruce zkus reklamovat, nebo případně zbavit ntb prachu jeho vyfoukáním stlačeným vzduchem, či si jej nechat vyčistit v servisu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jakou desku b350 a výš mATX s 2x M.2 NVMe sloty?
od b.m » 21 led 2025 23:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 4137
-
od b.m
Zobrazit poslední příspěvek
02 úno 2025 00:50
-
-
- 1
- 1513
-
od petr22