Zdravím,
chtěl bych vyměnit stávající procesor i7 920 za buď i5 6600k nebo i7 6700(k) a přišel jsem se zeptat, jelikož názory na praktické využití i7 ve hrách se různí. Použití by tedy bylo převážně na SP hry ve FullHD (dnes a v budoucnu, takže GTA5, Zaklínač atd., prostě větší hry, protože kdybych chtěl hrát jenom indie a starší, popř. výpočetně průměrné náročné hry, vezmu bez řečí i5), zbytek sestavy je MSI 280x, 630W zdroj a pamětí bude 8GB (počítám i s výměnou desky a pamětí).
Cena mě vyloženě netlačí ale taky mi není úplně ukradená. Proto to váhání, 3 tisíce není malý rozdíl, zvlášť když připočtu ještě výměnu desky a pamětí, bude ušetřená kačka fajn. Další věc, která mě trápí je využitelnost do budoucna, mluví se třeba o DX12, se kterým by se už 4 virtuální vlákna navíc hodit mohly. Co se týče taktování, doteď jsem to nedělal (neptejte se :)), každopádně pokud by volba padla na i5, vzal bych odemčený, u i7 si nejsem jistý. Alternativně jsem si všiml, že spoustu lidí zmiňuje i Xeon, jelikož to je v podstatě i7 za cenu i5. Chybí sice integrovaná grafika ale to mi může být ukradené. Tyhle Skylake procesory ale ještě nejsou na trhu, pokud se nepletu.
Díky za pomoc!
Výměna i7 920 za Skylake
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2990
-
od viktorsavo
Zobrazit poslední příspěvek
23 pro 2024 13:29
-
- 10
- 5344
-
od Montys
25 lis 2024 14:04
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11964
-
od bugicek7lpCZ
27 úno 2025 12:51
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”