zvuková karta která nahrává zvuk

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

TheOak
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

zvuková karta která nahrává zvuk

Příspěvekod TheOak » 10 říj 2015 16:51

Ahoj všichni,

chci koupit tento produkt:
http://www.alibaba.com/product-detail/Customizable-usb-sound-card-for-recording_60165690588.html?spm=a2700.7724857.35.1.5JRQFq&s=p

Moje otázka zní:
Pokud budu například na youtube přehrávat video, je schopná tahle karta nahrát zvukovou stopu přímo při přehrávání a uložit ji do PC jako soubor (např .mp3) ?
Jinak řečeno je tahle zvuková karta schopná zaznamenat zvuk přímo když přes ní prochází, aniž by zvuk musel projít až do reproduktorů a tím ztrácel na
kvalitě ?

poznámka na závěr:
Nepodezírejte mě z porušování autorských práv. Mám právní vzdělání, nic takového nemám v úmyslu.

Všem vřele děkuji za jakoukoli radu.

TheOak

Reklama
cejny
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: zvuková karta která nahrává zvuk

Příspěvekod cejny » 10 říj 2015 17:20

Tohle snad ani neni o zvukovce, ale o softu co da. Je to driv otazka softu a je otazka zda na to vubec potrebujes zvukovku.

To sem hazes je driv na nahravani z analogoveho nebo digitalniho zdroje mimo pc.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki

TheOak
nováček
Stav:

Příspěvekod TheOak » 10 říj 2015 17:52

Aha, to znamená že pro výše popsaný účel je to nepoužitelné ? Co mám zkušenosti tak software obvykle zaznamenává zvuk z reproduktorů pomocí mikrofonu = mizerná kvalita. Zvukovky záznam zvukového signálu, který přes ně prochází, obvykle neumožňují a to právě díky nátlaku nahrávacích společností na výrobce hardwaru. Tak nevím čím se to dá nahrát v přijatelné kvalitě ?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 10 říj 2015 18:54

Co mám zkušenosti tak software obvykle zaznamenává zvuk z reproduktorů pomocí mikrofonu

Tvé zkušenosti se zvukem jsou na prakticky stejné úrovni, jako mé zkušenosti s právem - tj. téměř nulové. :-(
Mohu tě ujistit, že i když zvuk ve formátu mp3, navíc stažený z YT, projde až do reproduktorů, určitě nedojde k zhoršení jeho kvality. Karta podporuje řádově vyšší kvalitu zvuku, než jaká je zpravidla ke stažení z Internetu. Ale na záznam zvuku si budeš muset opatřit nějaký sw, karta sama nahrávat neumí a mp3 formát nepodporuje. Bude to tedy pravděpodobně probíhat tak, že zvuk kvality mp3 z Internetu proženeš kanálem minimálně poloprofi kvality a pak ho v nějakém softu převedeš zpět do mp3 a zaznamenáš.
A ještě citace ze stránek s kartou:
In digital recording mode,it receives S/PDIF digital audio input and sends back to PC through USB.Three sampling rates;includes 32KHZ,44.1KHZ are automatically locked internally,in analog recording mode,fixed 48khz sampling rate is supported by analog audio recording
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 10 říj 2015 19:57

Tohle jde i s interní zvukovou kartou. Jde to třeba s Audacity.

TheOak
nováček
Stav:

Příspěvekod TheOak » 11 říj 2015 00:17

Tvé zkušenosti se zvukem jsou na prakticky stejné úrovni, jako mé zkušenosti s právem - tj. téměř nulové. :-(

Tak tak, pokorně přiznávám. :smile:

Bude to tedy pravděpodobně probíhat tak, že zvuk kvality mp3 z Internetu proženeš kanálem minimálně poloprofi kvality a pak ho v nějakém softu převedeš zpět do mp3 a zaznamenáš.

to znamená:
1) kanál minimálně poloprofi kvality - Kde ho koupím, stáhnu, ulovím ?
2) "a pak ho v nějakém softu převedeš zpět do mp3 a zaznamenáš" - Jaký software bys mi doporučil ?

PS: Je nějaká šance, že to, jakožto zvukový analfabet a PC amatér, zvládnu na svém stolním PC sám a nebo mi snad chce někdo do zpráv udělat cenovou nabídku ?

Tohle jde i s interní zvukovou kartou. Jde to třeba s Audacity.

Ne že bych snad proniknul do všech tajů Audacity, ale z té kvality kterou jsem s tím byl schopen dostat mi vstávala pleška na hlavě. Kvalita je zásadní. Pokud možno bych chtěl zachovat STEJNOU kvalitu zvuku jako je ve zdroji odkud přehrávám.

Díky a s pozdravem.

The Oak

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 11 říj 2015 00:43

Tak máš možná něco špatně nastaveno. Já tím nahrával písničky z YT a kvalita mi nepřišla vůbec špatná.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 11 říj 2015 10:18

TheOak píše:1) kanál minimálně poloprofi kvality - Kde ho koupím, stáhnu, ulovím ?
2) "a pak ho v nějakém softu převedeš zpět do mp3 a zaznamenáš" - Jaký software bys mi doporučil ?
The Oak

Ad 1: tím kanálem je myšlená zvuková karta, např. ta, kterou uvádíš ve svém prvním příspěvku;
Ad 2: pokud ti jde pouze o nahrávání a necítíš potřebu následného sestřihu záznamu, mám dobrou zkušenost s Easy mp3 recorder, který tě přijde na cca 25,- $ a který kromě komprimovaného formátu mp3 umí nahrávat i do formátu wav, který bych v případě požadavku vysoké kvality preferoval i za cenu větší velikosti výsledného souboru. Recorder nemá žádné zbytečné ovládací prvky a snadno se nastavuje. Jestli budeš z jakéhokoliv důvodu trvat na formátu mp3, pak je nutné v menu Format a Encode zvolit zvolit variantu Best quality.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 11 říj 2015 10:37

Napiš o co ti jde konkrétně.Co se týče YT tak jde bez problémů stáhnout a přes nějaký program uložit ve kvalitě co potřebuješ.To samé se týká rádií-např. na zachytávání aimp a pod.. playery.No a za poslední ještě jsi ani neuvedl co momentálně používáš za zvukovku a jestli jsi přes ní něco zkoušel nahrát i,když já to považuji za zbytečné.Je to mezikrok,který je zbytečný.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zvuk z PC i mobilu v 1 sluchátkách
    od Givanni » 13 zář 2024 09:26 » v Vše ostatní (hw)
    13
    5780
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 14:32
  • Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
    od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem
    15
    6188
    od mateo- Zobrazit poslední příspěvek
    16 úno 2025 16:09
  • jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
    od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem
    4
    11820
    od Mapa111 Zobrazit poslední příspěvek
    17 bře 2025 12:12
  • Grafická Karta
    od Mara33214 » 02 bře 2025 17:48 » v Problémy s hardwarem
    2
    4329
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    03 bře 2025 07:11
  • Nová grafická karta Příloha(y)