Zdravím vás všechny,
mám notebook Acer Travelmate 5760G, přibližně tři roky, a za tu dobu jsem musel vyměnit baterii asi tak třikrát. Poté, co mi asi před měsícem zase poklesla kapacita na výdrž kolem pěti minut, jsem si pořídil novou. Objednával jsem z obchodu AVACOM, který mi přijde vcelku důvěryhodný, a baterii odtud nekupuji poprvé. Tentokrát mi ovšem baterie nefunguje vůbec, vydrží tak dvě minuty a poté ji notebook nejspíše přestane rozpoznávat, protože normálně přechází po vybití baterie do režimu spánku, nyní se však rovnou vypne, a když mám notebook zapojený do sítě, tak mi taky občas ukazuje, že není detekována žádná baterie. Opravdu už mi to přijde otravné, a tak se ptám, je to problém pouze s baterií nebo s notebookem? Bohužel to nemám jak jednoduše otestovat.
Předem děkuji.
Problémy s baterií v notebooku.
- misancz
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Problémy s baterií v notebooku.
Intel Xeon E3-1230V3, NVIDIA Quadro K600, Kingston HyperX Blu 8GB DDR3 1600 XMP, GIGABYTE GA-Z87-HD3 - Intel Z87, Seagate Barracuda 7200.14, CoolerMaster Hyper TX3 EVO, Seasonic S12II-520 520W, case: CoolerMaster Force 500, monitor: LG Flatron 22EN43T
Acer Travelmate 5760G
Acer Travelmate 5760G
Re: Problémy s baterií v notebooku.
Pokud jsi za 3 roky menil baterii 3x, znamena to ze kazda baterie co jsi menil byla v zaruce, takze jsi ji mel reklamvat.
- misancz
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, to asi měl, moje hloupost, každopádně na tohle se neptám. Nevím, jestli má cenu teď baterii reklamovat, a nebo zda-li je problém v počítači, což vzhledem k věku a k rychlosti vyprchávání kapacity u baterií podlě mě není vyloučeno.
Intel Xeon E3-1230V3, NVIDIA Quadro K600, Kingston HyperX Blu 8GB DDR3 1600 XMP, GIGABYTE GA-Z87-HD3 - Intel Z87, Seagate Barracuda 7200.14, CoolerMaster Hyper TX3 EVO, Seasonic S12II-520 520W, case: CoolerMaster Force 500, monitor: LG Flatron 22EN43T
Acer Travelmate 5760G
Acer Travelmate 5760G
Kde je problem se da zjistit jedinym zpusobem: skusit jinou baterku a tuhle baterii jinde.
V kazdem pripade bych reklamoval tu predchozi jestli neni starsi nez 2 roky (tzn bude nova druha baterie).
V kazdem pripade bych reklamoval tu predchozi jestli neni starsi nez 2 roky (tzn bude nova druha baterie).
- misancz
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Dobře, díky.
Acer Travelmate 5760G
Acer Travelmate 5760G
Na baterky je 1/2 roku a uhraj to. Problem je ze tem baterkam co se tyce ztraty kapacity skodi nabijeni na 100pro, ideal je cca 80pro. Je to neco s opotrebenim elektrod.
Treba lenovo a i puvodni ibm ti umoznilo nastat si to. Kazdopadne thinkpady to umely. Maj tam i regeneraci baterky, kdy se baterka vybije a pak se nabiji az do mrte, coz se normalne nedeje (normalne to asi sleduje proud pri nejakejch mA to proste vypne a mas 100pro). Skus pohledat, treba existuje nejake soft, ktere to udela. Dneska by mne ani neprekvapilo, ze vyrobce nastavi proud pro vypnuti nabijeni tak aby vyrazne klesla jeji zivotnost.
Avacom (v realu slusna/slusnejsi cinske OEM) mam taky, zatim nemuzu nejak referovat, casem se uvidi. Proste mne to nestalo za to kupovat na stare lenovo x200s origos za celkem hruzne prachy. Avacom vysel cenove a referencema na heurece nej, tj. nemaj tam na sebe spinu typu "zbozi skladem a mesic z tebe delaj vola, jine zbozi, ...".
Posledni varianta je ze baterku pouzivas denne a ma za sebou mraky cyklu, ale to by jsi asi nic neresil.
To co popisujes neni normalni, svedci to bud o vade baterky nebo o tom ze notes nejak resi originalnost baterky, coz bych teda resil s avacomem. Moje baterka je jakoze samsung a sedi na tolik ze s ni neni problem. Thinkpady se od urcite verze biosu odmitaj bavit s baterkama co se vuci notesu blbe identifikuji, bohuzel je to na urovni harware/biosu. Dalsi oblibena perla je whitelist hardware, takze tam narves jen povolene wifi karty, wwan moduly a podobne veci ze strev.
Pak mne jeste napada ze ruzne velikosti baterek maj ruznou voltaz, takze je mozne ze pokud neorigos baterka ma prilis odlisne vlastnosti co se tyce V a poklesu A pri nabijeni, takze muze dojit k jejimu poskozeni. Nabijeni proste predpoklada urcite chovani baterky.
Treba lenovo a i puvodni ibm ti umoznilo nastat si to. Kazdopadne thinkpady to umely. Maj tam i regeneraci baterky, kdy se baterka vybije a pak se nabiji az do mrte, coz se normalne nedeje (normalne to asi sleduje proud pri nejakejch mA to proste vypne a mas 100pro). Skus pohledat, treba existuje nejake soft, ktere to udela. Dneska by mne ani neprekvapilo, ze vyrobce nastavi proud pro vypnuti nabijeni tak aby vyrazne klesla jeji zivotnost.
Avacom (v realu slusna/slusnejsi cinske OEM) mam taky, zatim nemuzu nejak referovat, casem se uvidi. Proste mne to nestalo za to kupovat na stare lenovo x200s origos za celkem hruzne prachy. Avacom vysel cenove a referencema na heurece nej, tj. nemaj tam na sebe spinu typu "zbozi skladem a mesic z tebe delaj vola, jine zbozi, ...".
Posledni varianta je ze baterku pouzivas denne a ma za sebou mraky cyklu, ale to by jsi asi nic neresil.
To co popisujes neni normalni, svedci to bud o vade baterky nebo o tom ze notes nejak resi originalnost baterky, coz bych teda resil s avacomem. Moje baterka je jakoze samsung a sedi na tolik ze s ni neni problem. Thinkpady se od urcite verze biosu odmitaj bavit s baterkama co se vuci notesu blbe identifikuji, bohuzel je to na urovni harware/biosu. Dalsi oblibena perla je whitelist hardware, takze tam narves jen povolene wifi karty, wwan moduly a podobne veci ze strev.
Pak mne jeste napada ze ruzne velikosti baterek maj ruznou voltaz, takze je mozne ze pokud neorigos baterka ma prilis odlisne vlastnosti co se tyce V a poklesu A pri nabijeni, takze muze dojit k jejimu poskozeni. Nabijeni proste predpoklada urcite chovani baterky.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
- misancz
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Je pravda, že je ve voltáži rozdíl, ale AVACOM psal, že je baterie kompatibilní s mým notebookem.
Acer Travelmate 5760G
Acer Travelmate 5760G
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 6401
-
od Qinter
Zobrazit poslední příspěvek
28 črc 2024 12:26
-
- 0
- 1946
-
od andrej71
26 bře 2025 22:07
-
- 6
- 2987
-
od kecalek
12 zář 2024 10:53
-
- 0
- 1891
-
od walderan
25 úno 2025 11:41
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5278
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”