Zdravím.
Mám Kingston SSDNow V300 120GB (SV300S37A/120G) koupený před 3 měsíci. Před 14 dny jsem se díval na teploty SSD, HDD přes CrystalDiskInfo a všiml jsem si, že ukazuje Stav dobrý: 99%. A dnes už kleslo na Stav dobrý: 98%. Stejně dnes ukazuje i KingstonToolbox.
Na reklamaci to údajně není, nezajímá je něco v CrystalDiskInfo, nebo KingstonToolbox. Až přestane fungovat tak potom.
SSD je pouze na systém, vše pro SSD zapnuté i zakázané jak má být. Dalších pět stejných Kingston v provozu asi rok a půl ukazuje Stav dobrý: 100%.
Napadlo mě jak časem reklamovat, kdybych u toho postiženého vypl TRIM a nasadil ho jako datový disk, na kterém se neustále zapisuje a maže. Pomohlo by mu to do hrobu než se prošvihne záruka?
Díky.
SSD - Stav dobrý: 98%
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: SSD - Stav dobrý: 98%
to bude nejspíš nějakej parametr, co se mění s postupnym množstvím zapsanejch dat
někde v tom toolboxu by mělo jít zjistit, kolik toho už má za sebou
pokud těch dat bylo hodně, tak to je normální vývoj...
můj bejvalej corsair force gt měl po třech letech 99%, ale taky sem ho celkem šetřil
někde v tom toolboxu by mělo jít zjistit, kolik toho už má za sebou

můj bejvalej corsair force gt měl po třech letech 99%, ale taky sem ho celkem šetřil
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Měl si se s námi před tou koupí poradit, protože V300 je hrozně pozadu.
Rise of the Tomb Raider Steam CD Key
http://aukro.cz/show_item.php?item=6465759403
http://aukro.cz/show_item.php?item=6465759403
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Roidoc píše:Měl si se s námi před tou koupí poradit, protože V300 je hrozně pozadu.
Jo a co by to bylo?Tipnu si-samsung evo

-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
x-rated píše:...můj bejvalej corsair force gt měl po třech letech 99%, ale taky sem ho celkem šetřil
JJ, ale ten po 3 měsících.

Naposledy upravil(a) danton3 dne 29 říj 2015 19:08, celkem upraveno 1 x.
richchie píše:Roidoc píše:Měl si se s námi před tou koupí poradit, protože V300 je hrozně pozadu.
Jo a co by to bylo?Tipnu si-samsung evoU mě maximálně samsung a to 950pro.Žádný jiný.No a co se týče tazatele.Na ssd je záruka tři roky tak bych to neřešil.Udělej si bitovou kopii a kdykoli tě klekne tak vyměníš za nový a bitovou kopii nainstalíš za 15min.
Rozhodně by mu tu nikdo neporadil V300.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Rozhodně by mu tu nikdo neporadil V300.-Proč?Mám ho také a zatím si nestěžuji.Na mou současnou práci bohatě stačí.Beru to tak,že všechno je jen spotřebák a tyhle disky s mlc určitě vydrží dýl než tlc.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Co datum článku?Letošní serie je zatím v pořádku.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
richchie píše:No a co se týče tazatele.Na ssd je záruka tři roky tak bych to neřešil.Udělej si bitovou kopii a kdykoli tě klekne tak vyměníš za nový a bitovou kopii nainstalíš za 15min.
Na C: jsem nasadil jiný SSD a "nakousnutý" jsem zaúkoloval jako cílový disk při převodu videí. Takže stálý zápis a mazání velkého množství dat. To dělám dnes a denně, tak dostane záhul.

Zálohu systému mám, to je snad to nejjednoduší co může být a nedocenitelné.
A vypnutí TRIM by mu pomohlo rychleji do toho hrobu?

richchie píše:Co datum článku?Letošní serie je zatím v pořádku.
7.3.2014
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Přestaň te se dohadovat který SSD je lepší a který je horší... Dnešní V300 už není tak hrozná jak ta v testu, ale furt to není co to bývalo, dnes je dobré levné SSD HyperX Fury (třeba). Ale to už je jedno, SSD má, a i ta V300 je o mnoho lepší než klasický HDD... Jo a necitujte předchozí příspěvky!
K věci, kolik máš na něm zapsaných dat (umí ukázat třeba CDI).
K věci, kolik máš na něm zapsaných dat (umí ukázat třeba CDI).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Zpět na “Problémy s hardwarem”