Ahoj,
myslím si, že znám problém, ale nevím jak úplně jej řešit. Jde o to že jsme si sehnali nového providera internetu. Současný nevyhovoval a u nás na vesnici není nějak velký výběr, takže jsme sáhli po providerovi, který internet distribuuje pomocí WiFi. U nás na vesnici má 3 přístupové body, z nichž nejbližší k nám je.... docela dost blízko. Nachází se na vysokém stožáru a z naší střechy je na něj krásný, ničím neblokovaný výhled. Naše parabolická anténa má něco přes 40cm v průměru, přístupový bod ale v seznamu nevidím. Naopak tam vidím druhý přístupový bod, který je na opačné straně. Při nasměrování paraboly na něj internet chytáme, ale nedosahuje rychlostí, kterých by mě.. ani zdaleka. Taky že je o něco výš a malinko ho stíní střecha stodoly. Vraťme se ale zpět k tomu nejbližšímu přístupovému bodu. WiFi, kterou vysílá běží v pásmu 5GHz a mám velké podezření na to, že moje parabola 5GHz neumí. Máme ji dlouho a to nejsme prvním majitelem :). Takže si myslím, že umí jen 2,4GHz a že ten druhý přístupový bod vysílá v pásmu 2,4GHz, proto ho vidím. Takže, je to možné?
Problém připojení se k Wifi
-
- Pohlaví:
Re: Problém připojení se k Wifi
Asi si myslíš, že zde vezmeme křišťálovou kouli a ona nám vše prozradí a my poradíme. Musím tě zklamat, takhle to skutečně nefunguje. Pokud bys napsal přesný typ a výrobce tvého WiFi zařízení, pak můžeme zjistit, na které frekvenci pracuje. Uděláš nejlépe, pokud se obrátíš na providera, on ti vhodné zařízení poradí, popřípadě pronajme.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3461
-
od Bary-Jan
Zobrazit poslední příspěvek
05 úno 2025 22:07
-
- 0
- 3111
-
od neytos
06 lis 2024 11:43
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 5053
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
- 19
- 4139
-
od Fargotroniac