Prosím o konzultaci. Dlouhé roky jsem měl TP-Link, ale začal zlobit, tak jsem před rokem koupil nový TP-LINK TL-WR741ND, byl to krásný rozdíl a byl jsem spokojený. Ale po roce se mi k wifi mobil připojuje podle mě dlouho. Jak byl router nový, než jsem odemklnul klávesnici mobilu Nokia Lumia, byl připojený. Teď čekám, čekám, a čekám. Stalo se mi, že NTB se nepřipojil vůbec, až po restartu routeru. Doma mívám na wifi připojené 2 mobily android, 1 windows phone a 1-2 NTB.
Je v záruce, tak jsem reklamoval. Samozřejmě se nic neprojevilo a akorát aktualizovali firmare routeru. Pokud bude zlobit, po novém roce slíbili výměnu.
O co mi jde ? Wifi nastavená podle mého klasicky.......kanál se vybírá automaticky, zebezpečení WPA2-PSK, šifrování TKIP, nic víc jsem neměnil. Včera mě napadlo, a tak jsem ještě podle MAC adresy mobilu přímo natvrdo v routeru rezervoval IP adresu.
Napadá vás ještě nějaké jiné zlepšení ? Zase co rok měnit síťové prvky se mi nechce. Nebo máte doporučení jiného routeru ? Zase pro domácí použití nepotřebuji router za 2 tis

Děkuji za nápady.