(pokud některý z odkazů porušuje pravidla fóra tak prosím o smazání jen odkazu nebo o info)
Zdravím všechny,
Pro mou mamku kupuji nenáročnou verzi >> Tablet PC VisionBook 9Wi << pouze pro hrátky na FB a nějakou tu hudbu + videa.
Já momentálně vlastním >> otřesnou 6 let starou sestavu << a konečně si můžu dovolit up-grade.
Na novém stroji již nemíním hrát hry ale používat pro kancelářskou práci která zahrnuje úpravu audia i videa ve vysoké kvalitě.
Čili rendering 1080p videa a export 5.1 zvuku i když tam je nevětší záhul aplikování ozvěny na všechny kanály najednou a podobné blbosti.
Hledám něco v přiměřené rovnováze cena / výkon.
Kvůli tomu jsem tady a vy také - chci si nechat poradit.
Na Alza.cz mám v >> oblíbených << můj první pokus o sestavu, ale pravděpodobně neobědnám.
V ostatních kartách mám věcičky jako >> externí zvukovou kartu << a jiné užitečné zajímavosti.
U PC je problém nemožné přenosnosti, Tablet PC má zase v levnějších verzích jen 32bit Win s 2GB RAMky a bez DVD-ROMky a jiných důležitých věcí.
Ty se ale dají připojit jako externí skrz USB-Hub, ať už normální nebo micro.
Stejně jako se dá připojit monitor přes mini-HDMI pro 1080p rozlišení, opět normální nebo dotykový, externí HDD atd atd...
Všechno to ale znamená jistou investici navíc.
Nejdůležitější je pro mně výkon procesoru společně s RAMkou, protože Audacity má možnost zapnout použití Audio Cache a tím větší část paměti pro práci.
(to si momentálně s 3GB ( 2x1GB + 2GB, ale 32-bit XP lokalizuje jen ty 3...) nemůžu na dlouhé tracky dovolit. Padá to ještě víc než normálně.
Něco podobného je i ve video-editorech.
Pokud by to tedy bylo stolní PC tak se vůbec nezajímám o grafickou kartu, stačí integrovaná v lepším procesoru.
Přestože grafický čip v grafice má vliv na práci s videem, ušetřil bych minimálně 2,000,- Kč.
U případných návrhů na zákl. desky mi jde o 4 RAM sloty přičemž >> tahle je asi nejlevnější << ale nezajímá mně 5.1 zvuk ani >> počet USB <<
Poslední na řadu tedy připadá klasický notebook.
Tady je však problém (vetšinou) nemožné vnitřní rozšiřitelnosti a přirozeně téměř vždy obsahují grafickou kartu která zvyšuje cenu.
I tady bych vyřešil problém s malým displayem externím monitorem pokud si chci prohlédnout výsledek videa mimo postel.
Chci vás tedy poprosit o jakékoli rady a osobní zkušenosti s řešením podobného problému.
Cena nového stroje by neměla přesáhnout 15,000,- Kč (sestava uvedená v >> oblíbených << celkově cca 13,000,- Kč když odpočítáte grafiku)
Ale za nehorázně dobrý poměr cena / výkon si pár stovek připlatím.
Mám i účet na aukru se kterým mám dobré zkušenosti hlavně díky >> ELEKTROFILOVI << ale jsem lenivý to tam hledat.
Mimochodem poslední dobrý odkaz: Od včerejška vlastním:
>> ten nejlepší zvuk za 300,- Kč vůbec <<
Děkuji všem za jakoukoli odpověď.
Pavel Gašpárek
PC, Notebook nebo 2 in 1 ? Vyřešeno
PC, Notebook nebo 2 in 1 ? Vyřešeno
Naposledy upravil(a) PavegaS dne 29 pro 2015 17:29, celkem upraveno 4 x.
Re: PC, Notebook nebo 2 in 1 ?
Zdravím, se sestavou ti neporadím, ale smaž ty warez odkazy - tedy na ten Windows a DFX.
Re: PC, Notebook nebo 2 in 1 ?
ondoubek píše:Zdravím, se sestavou ti neporadím, ale smaž ty warez odkazy - tedy na ten Windows a DFX.
Omlouvám se trochu jsem to přepísk, i když na DFX existuje odkaz na free verzi, ale nechce se mi to hledat.
SMAZÁNO
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2208
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek