Zdravím jsem majitelem notebooku od hp, konkrétně probook 4730s. Mám problém, nefunguji mi následující klávesnice- řada písmen asdfjkl - gh kupodivu jedou
Dále klávesa enter a číslice 8. Měl jsem to u kamaráda opraváře a ten mi řekl, že buď špatná klávesnice, nebo nějaká součástka co přijímá signál z klávesnice, nebo něco na základové desce možná myslel tu součástku co přijímá signál nevím přesně už. Poradil mi, že by bylo nejjednodušší to prodat okolo 5000 jako stolní PC ke kterému se dokoupi klávesnice, že výměna klávesnice není 100% a ta druhá varianta opravy moc dráha. Co si myslíte vy? Našel jsem si klávesnici na můj notas za 400 Kč plus pošta a silně uvažuji,že to risknu.
PS: můj notebook nemá dobrou historii byl mnohokrát zanesen prachem, 2x v něm byla voda a jedenkrát víno, vždy se ale po rozebrání a následné opravě rozjel. Je to pašák a nerad se ho vzdavam :)
Díky za názor :)
HP probook 4730s
Re: HP probook 4730s
"2x v něm byla voda a jedenkrát víno"
Toto bych videl jako pricinu - klavesnice ma zespoda folii, takze vse zatece pod klavesnici presne uprostred na zakladni desku - a zrovna jako na potvoru je v tom miste obvod ktery ovlada vstup z klavesnice. Staci par kabek vody na toto misto.
U HP notebooku se tenhle problem objevuje po politi opravdu hodne casto.
100% jistota bude po vymene klavesnice, ktera nepomuze. Ale u nefunkcnich nekolika klaves v jedne rade co jsem videl to bylo vzdycky politim zakladni desky presne v tom jednom jedinem miste.
Pomohlo by oddelat plastove kryty a podivat se na zakladni desku presne v tom miste, kde konci dole klavesnice - to poskozeni je vzdy videt jako bily povlak.
Toto bych videl jako pricinu - klavesnice ma zespoda folii, takze vse zatece pod klavesnici presne uprostred na zakladni desku - a zrovna jako na potvoru je v tom miste obvod ktery ovlada vstup z klavesnice. Staci par kabek vody na toto misto.
U HP notebooku se tenhle problem objevuje po politi opravdu hodne casto.
100% jistota bude po vymene klavesnice, ktera nepomuze. Ale u nefunkcnich nekolika klaves v jedne rade co jsem videl to bylo vzdycky politim zakladni desky presne v tom jednom jedinem miste.
Pomohlo by oddelat plastove kryty a podivat se na zakladni desku presne v tom miste, kde konci dole klavesnice - to poskozeni je vzdy videt jako bily povlak.
Teď jsem mu psal. Řekl, že bílý povlak tam byl. Takže klávesnici kupovat nebudu. Ale nevím jak s tím naložit. Používám externí klavesnici, ale je to velice nepohodlné.
Z ciste technickeho hlediska lze to misto vycistit isopropylem a vymenit ten IC co ridi klavesnici, to by melo problem vyresit.
Kolik by to tak stalo? Ten ic
Dodatečně přidáno po 20 minutách 14 vteřinách:
Mm teď mi psal že není problém v ceně, ale že mi to nikdo nenapaji na ten chip :(
Dodatečně přidáno po 20 minutách 14 vteřinách:
Mm teď mi psal že není problém v ceně, ale že mi to nikdo nenapaji na ten chip :(
Zpět na “Problémy s hardwarem”