Upgrade RAM restartuje PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Johny181
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Upgrade RAM restartuje PC

Příspěvekod Johny181 » 20 led 2016 01:07

Zdravím, před měsícem jsem pořídil nový PC který sem si sám složil.
CPU: i5 6500 Skylake, Deska: MSI H170 Gaming M3,GPU: GTX 960 4GB,RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB (2x4GB) DDR4 2133, SSD120GB, HDD 2TB, OS:Win10 64bit.
No a po měsíci jsem se rozhodl že ještě upgradnu RAMky (při hraní náročných her bylo vytížení téměř pořád přes 80%).Abych předešel potížím, tak jsem objednal úplně tu stejnou 8Gb sadu jakou jsem už v Pc měl: Kingston HyperX Fury Black 8GB (2x4GB) DDR4 2133.Po jejich instalaci dochází však pořád k různým chybovým hlaškám a následnému restartu PC.RAMky jsou v pořádku, pokud ty nové osadím na místo těch původních PC běží.Pokud však osadím všechny sloty, dochází k těm chybám.Pokaždé to hlásí něco jiného a pak po chvíli restart.Poslední co pamatuji byla 0x000000BE (ATTEMPTED WRITE TO READONLY MEMORY) ale zatím to napsalo vždy něco jiného. Zkoušel jsem načíst default nastavení BIOSu vypnout zapnout XMP v BIOSu, několikrát vytáhnout a usadit paměti nebo na chvíli vytáhnout baterku ale beze změny.V čem může být problém a jak ho vyřešit?Ovladače a systém bych měl mít aktuální. Děkuji všem za typy a rady.

EDIT:
Teď jsem si všimnul na stránkách výrobce základní desky, že u všech podporovaných paměti v seznamu, jsou v tom bočním sloupci jenom vždy max 3sloty. DIMM 1,2,4 slot DIMM3 není vůbec v tom sloupci vyznačen.To jako můžu použít jen max 3DIMM sloty?Podle výrobce by ale měla deska podporovat až 64GB RAM jak je to možné?Nebo je to jinak? http://www.msi.com/product/motherboard/ ... port-ocmem

Reklama
Eldan
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Re: Upgrade RAM restartuje PC

Příspěvekod Eldan » 20 led 2016 09:24

To znamená konfiguraci (1/2/4 moduly). 3 moduly normálně mít nebudeš, takže to tam nepíšou, ikdyž teoreticky by to taky jít mělo.
Zkus vzít jeden modul a dát ho postupně do všech slotů na desce, abys vyloučil vadný slot. Můžeš taky zkusit oba dva páry postupně otestovat memtestem, abys vyloučil vadný modul. Pak dej vědět jak jsi dopadl.

Johny181
nováček
Stav:

Re: Upgrade RAM restartuje PC

Příspěvekod Johny181 » 20 led 2016 16:08

Dik za rady nastal ale asi vážnější problém.Pomoci programu Live Update 6 od MSI mi to zjistilo dostupnou aktualizaci BIOSu tak jsem ji stáhnul a podle manuálu jsem zvolil instalaci ve Windows Mode a nechal instalovovat.Otevřelo se okno ve Win s oznámením že se BIOS aktualizuje a upozornění aby se PC nevypínal a nerestartoval dokud nebude aktualizace dokončena. No ale už to tam bylo 8 hodin a za tu dobu se nic nestalo.Tak jsem program ukončil ve správci úlohu.Ono to za tu celou dobu asi nic neudělalo nebo nwm ale vytížení CPU bylo celou dobu na 0-1%.Jak teď zjistit jestli to nějak ten BIOS rozhodilio a restar nebo vypnutí PC by znamenalo zničení desky.A jak to ještě třeba opravit když mám normálně spuštěný a plně přístupný Windows?

Dodatečně přidáno po 7 hodinách 11 minutách 44 vteřinách:
Restart PC desku naštěstí neodepsal takže to těch 8 hodin jen zobrazovalo hlášku o aktualizaci BIOSu a nic se nedělo :-D Pak jsem stáhnul update BIOSu na flashku a update provedl přes M-FLASH v BIOSu a trvalo to tak 5 min.Pak jsem tam hodil všechny RAMky, zapnul a zda se ze je po problému. Zatím jsem to měl možnost testovat něco málo přes půl hoďky než sem šel na noční.Ale před tím to spadlo max do 5 minut.Tak to snad už bude dobrý.Kdyby né napíšu :-D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • počítač se náhodně restartuje
    od JXC0B » 25 říj 2024 20:24 » v Vše ostatní (hw)
    4
    3664
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    27 říj 2024 10:14
  • PC se restartuje, když ho zapnu
    od extrem » 30 črc 2024 19:25 » v Problémy s hardwarem
    7
    2737
    od extrem Zobrazit poslední příspěvek
    31 črc 2024 12:48
  • Upgrade GK
    od Vikess » 08 črc 2025 19:12 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC