více hlav víc ví, jdu si tedy pro názor/radu :)
Plánuji upgrade:
http://www.czc.cz/86qjhqlbuij6sa47h7n5s7m2hg/seznam
Důvody:
- moje MSI 970 pracuje ve vyšších teplotách než mi přijde normální.
(zavřená case: 75-78°C, otevřená bočnice: 70-73°C) - bez OC!
- AC Unity a Syndicate - CPU 100%, záseky obrazu (při 60 fps), nereagující klávesnice (dočetl jsem se, že za to může vytížení CPU na 100%, nikdo jiný na netu neudává jako bug hry). Čím dál tím více jsou v doporučených HW nárocích i7 apod. - hw nároky neberu vážně, ale u Syndicate to celkem sedí.
- nechci provozovat takto drahou GPU spolu s CPU, které bude hru zasekávat.
Několik otázek/vysvětlení:
- 1. Je xeon dobrou volbou? nebude jiný cpu lepší? Samozřejmě ve stejné cenové kategorii.
2. Bude Fera dostatečná? či je lepší zaměnit?
3. Deska by asi stačila i B85, ale jelikož kupuji průhlednou bočnici, rád bych měl prvky sladěné. Následně padl výběr na H97 (B85 gaming verze se mi tolik nelíbí), ale když Z97 je dražší o 150,- .. tak jsem skončil u té.
4. 2x Noctua NF-P14s redux-1200 PWM - přední intake - jsou vhodné? fractal ventilátory bych použil jako exhaust zadní+horní. Snad dosáhnou ty přední do desky, jinak bych asi musel přes redukce.
5. Define R4 je možná v některých směrech lepší, ale: R5 blackout a možnost přehozezení dvířek vyhrává
6. malá otázka mimo: lze pwm ventilátory "napojit" (softwarově hádám) na teplotu grafiky? např. pod 50°C: neslysitelné otáčky, nad 50°C vyšší. tím pádem, bych bez zapnuté hry neměl PC slyšet.
Nynější sestava:
CPU: Intel Core i5-2500K + GELID Solution Tranquillo rev.2
GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G
MB: GIGABYTE GA-Z68X-UD3-B3 - Intel Z68
RAM: Corsair Vengeance Low Profile Black 8GB (2x4GB) DDR3 1600
SSD: Samsung 850 EVO - 250GB
PSU: Seasonic M12II-520 520W
CASE: Corsair 100R Carbide Series Silent Edition
Předem díky za reakce.