Windows cannot verify the digital signature for this file (winload.exe)

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

highlander
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Windows cannot verify the digital signature for this file (winload.exe)

Příspěvekod highlander » 28 led 2016 14:07

Ahoj, dobrý den.
Na jednom disku rozděleném na 3 oddíly mám instalovené 2 systémy:
C: Vista Ultimate
D: Win 7 Pro
H: zbytek na data
+ v pc další 3 HDD, rozdělené na více oddílů.

Pokusím se popsat situaci:
Při startu mi zamrzly Win7 a nechtěly nastartovat (svítila kontolka hdd bez nějakého progresu a na monitoru svítilo pouze "spouštění systému windows").
Do Vist se mi jednou podařilo nastartovat, ale podruhé už ne. Zkoušel jsem W7 opravit z instalačního cd, ale rovněž vše zamrzlo při spouštění opravné konzole. Následně nebylo možné nabootovat ani Visty. Myslel jsem už, že je vadný hdd s instalovabýni systémy, ale pak se při jednom z posledních marných pokusů spustil chdisk, ale na oddíly na jiném fyzickém disku.
Když sem pak nechal bootování W7 asi půl hodiny, systém se spustil, ale u jednoho z disků se nebylo možno dostat na jeden oddíl.
Z toho jsem usoudil, že bude vadný jiný disk a dnes jsem jej odpojil.
Zkusil jsem bez tohoto disku spustit pc, což se povedlo, jenže když jsem vybral, že chci spustit Win7, tak se napřed rozjela neúspěšná oprava systému a ukončila se.
Po dalším restartu mi Win 7 oznámily že oprava byla neúspěšná a že nastavují systém tak, jak byl před opravou.
Následný pokus o opětovné spuštění končí na hlášce:
"A recent hardware or software change might have installed a file that is signed incorrectly od damaged, or that might be malicious software from an unknown source" a následuje, že můžu opravit z instalačního disku a v boot menu zvolit po stisknutí F8 nějakou další možnost....bla bla bla...

File: /Windows/system32/winload.exe
Status: 0xc0000428
Info: "Windows cannot verify the digital signature for this file winload.exe"

Visty normálně nabootují a běží.
Pokouším se tedy pomocí instalačního cd "opravit" W7.
Opravná konzole se sice spustí, ale systémové partitiony najde jako E: Vista a G: Win7. Což je nesmysl, po nabootování do Vist jsou všechny disky namapované správně jako byly původně, tzn. C: Vista, D: Win7, .....atd...
Když dám v opravné konzoli výběr na G: Windows 7, skončí na chybové hlášce, že se jedná o jiný systém než je na cd :) Přitom je to totéž cd, ze kterého jsem Win instaloval.

Pomůže někdo jak z toho ven? :idea: Jak opět zprovoznit W7? Nechci je opět instalovat znovu a všechny programy, Outlook a hlavně poštu, apod.
Běží sice Visty, ale ty jsem tam nechal jen jako zálohu pro podobné situace a běžně používám jen W7 a jsem z toho v pasti. :? Předem díky.

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”