Zdravím,
nedávno mi grafická karta GTX 570 (Gigabyte SOC) začala zobrazovat bílé artefakty po celé obrazovce při hraní her.
Poté už to začala dělat i při běžné práci. A následně i v BIOSu. PC již nešel nabootovat. Windows 10 házel žádosti o opravu.
Teploty byly ok. Max 80°C (GTA V). 42°C při běžné práci.
Grafiku jsem tedy vyměnil za mou starou 8500GT. Artefakty přestaly.
Při práci se ale PC po pár hodinách zasekl, vypla se obrazovka (no signal). Musel jsem restartovat celý PC.
Před chvílí se mi takto PC zasekl. Při bootování, windows začal "opravovat disk C:".
Nyní PC zatím jede.
Sestava:
Windows 10 Home
i5 2500K
Původně GTX 570 SOC -> Nyní záložní 8500GT
Gigabyte Z68X-UD3P-B3
620W zdroj Seasonic
SSD OS: Samsung 850 EVO 250GB
8 GB RAM Kingston (2x4)
Je možné nějak diagnostikovat co odešlo? Je možné, že grafika byla OK a odešlo něco na základní desce? Takže všechny zařízení začaly "vypadávat"?
Díky za případné rady jak postupovat.
Grafická karta pro starší sestavu
Grafická karta pro starší sestavu
Naposledy upravil(a) Servothun dne 21 úno 2016 20:14, celkem upraveno 2 x.
Re: Artefakty / Výpadky grafiky
Obavam se ze jedina metoda je zkusit vsechno na vsechno.
Coz znamena obe dve grafiky vyzkouset v jinem PC a ve svem skusit nejakou dalsi grafickou kartu.
Teplota 80 stupnu u Geforce 570 je sice OK, jenze bezolovnaty pajeci proces a opakovane stridani vysoke a nizke teploty zpsobi casem popraskani cinu, kterym je pripajen graficky procesor k desce karty.
Coz je podle meho nazoru to, co se stalo obema grafickym kartam - ta stara Geforce 8500 na to ma narok, u te 570 to mohlo urychlit caste hrani narocnych her, takze tech cyklu kdy se karta ohrala a zase ochladila o cca 50-60 stupnu bylo hodne.
Coz znamena obe dve grafiky vyzkouset v jinem PC a ve svem skusit nejakou dalsi grafickou kartu.
Teplota 80 stupnu u Geforce 570 je sice OK, jenze bezolovnaty pajeci proces a opakovane stridani vysoke a nizke teploty zpsobi casem popraskani cinu, kterym je pripajen graficky procesor k desce karty.
Coz je podle meho nazoru to, co se stalo obema grafickym kartam - ta stara Geforce 8500 na to ma narok, u te 570 to mohlo urychlit caste hrani narocnych her, takze tech cyklu kdy se karta ohrala a zase ochladila o cca 50-60 stupnu bylo hodne.
Nová grafická karta
Rozhodl jsem se tedy zainvestovat do nové grafické karty.
Otázka 1:
Kterou bych měl zvolit, aby byla kompatibilní se sestavou výše??
Nejvíce mě zaujala MSI GTX 960 GAMING 4G 4GB
Otázka 2:
Nebude problém s tím, že moje hlavní deska je už starší? Případně nebude výše uvedenou kartu omezovat zdroj nebo něco?
GTX 570 už je cenově trochu nevýhodná pro mě. Nehraju zase tolik.
Otázka 3:
Používám dva FullHD monitory a do budoucna bych chtěl možná i 3. FullHD monitor.
Na kartě vidím jen 1x DVI a 1x HDMI. Je možnost nějak zprovoznit i 3 monitory na této grafice?
Otázka 4:
Vleze se tato karta do skříně Fractal Design define R3
Otázka 5:
Nevyplatí se počkat na novou generaci karet nebo něco takového? Přeci jen ta 960 už je taky skoro rok na trhu. Kdy jsou nové karty očekávány?
Budou stále kompatibilní se zbytkem sestavy? (viz. Otázka 1)
Díky moc
Otázka 1:
Kterou bych měl zvolit, aby byla kompatibilní se sestavou výše??
Nejvíce mě zaujala MSI GTX 960 GAMING 4G 4GB
Otázka 2:
Nebude problém s tím, že moje hlavní deska je už starší? Případně nebude výše uvedenou kartu omezovat zdroj nebo něco?
GTX 570 už je cenově trochu nevýhodná pro mě. Nehraju zase tolik.
Otázka 3:
Používám dva FullHD monitory a do budoucna bych chtěl možná i 3. FullHD monitor.
Na kartě vidím jen 1x DVI a 1x HDMI. Je možnost nějak zprovoznit i 3 monitory na této grafice?
Otázka 4:
Vleze se tato karta do skříně Fractal Design define R3
Otázka 5:
Nevyplatí se počkat na novou generaci karet nebo něco takového? Přeci jen ta 960 už je taky skoro rok na trhu. Kdy jsou nové karty očekávány?
Budou stále kompatibilní se zbytkem sestavy? (viz. Otázka 1)
Díky moc

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4316
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek