špatné nové ovladače nvidia Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Luque2
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

špatné nové ovladače nvidia

Příspěvekod Luque2 » 09 úno 2016 13:24

Zdravím vás, dobří lidé.

mám problém s grafikou, respektive s ovladači na ni.
Mám v pc GeForce GTX 650 a když jsem dělal poslední reinstall windowsů (někdy loni na podzim), nefungoval správce oken plochy. Po spuštění vyhodil tabulku, okna vypadají "xpéčkovsky", stejně tak hlavní panel. Snad jsem to dobře popsal, kdyžtak uploaduju obrázek. Dřív to se stejnou verzí windows nikdy nedělalo.
Zároveň mi přestaly fungovat některé z her (Anno 2205), prostě se vůbec nespustily, jen na vteřinu blikla černá obrazovka.
Dlouho jsem hledal po různých fórech a zjistil, že by mohlo zafungovat downgrade ovladače. Takže teď mám v pc ovladač z března 2014 a všechno funguje, včetně těch her.

Pointa - u jiných programů ten ovladač asi špatně spolupracuje s directx 11 nebo vcredistem, takže by se to mělo dát do pořádku - a taky se mi nezdá v pohodě stav, kdy bude v pc dlouhodobě dva roky starý ovladač, protože nový nefunguje. Měl by někdo nějaký tip, co s tím, prosím?

Reklama
richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Re: špatné nové ovladače nvidia

Příspěvekod richchie » 09 úno 2016 16:39

Na tu grafiku by měl jít nový ovladač- 361.75 WHQL

Řádně ovladač přeinstaluj a pokud nepotřebuješ experience tak jí vynech z instalace.Kdykoli se nechá doinstalovat dodatečně.No a na odinstal a dočištění-
http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

Luque2
nováček
Stav:

Příspěvekod Luque2 » 09 úno 2016 17:57

Bohužel žádná změna :(

http://postimg.org/image/y23eavwtv/

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 10 úno 2016 18:26

Jednoduchá rada.Vrať se k poslednímu funkčnímu(musíš je vyzkoušet a je jich na stažení dost).Nové ovladače stejně pro tvou kartu žádný valný význam mít nebudou.Většinou jsou to optimalizace pro nové hry a nejnovější grafiky.Maximálně můžeš vyzkoušet dát jí do jiného pc jestli bude s nejnovějším ovladačem funkční.Pokud jinak jede tak to nebude ani na reklamaci jestli ji ještě máš v záruce,ale za zkoušku nic nedáš.Nehází občas nějakou chybu?

Luque2
nováček
Stav:

Příspěvekod Luque2 » 10 úno 2016 23:35

Neházela nikdy nic, jediná chyba je na té přiložené fotce - a to je spíš asi komunikací mezi windows a driverem. Grafika jinak funguje bez problémů, včetně úplně nejnovějších her, kde by vůbec neměla stíhat (na střední detaily má problém akorát Zaklínač 3, jinak se nic ani neseká).
Musí být past někde v době toho reinstallu windowsů, v tehdejších ovladačích. Očekávám, že se v tom ovladači NĚCO změnilo, co ve starších nebylo. Ale co, to je záhada... Zítra prozkoumám všechny ovladače za posledních cca půl roku a snad aspoň najdu tu hranici mezi funkčním a nefunkčním,

Strčit ji do jinýho pc je dobrej nápad, díky za něj, to taky zkusím. Pak dám vědět :)

Dodatečně přidáno po 10 hodinách 15 minutách 27 vteřinách:
Tak nakonec vyřešeno a bylo to něčím úplně jiným - při tom reinstallu windows jsem se vykašlal na Service packy 1. Když jsem je teď doinstaloval, je všechno jako v pohádce :-)

Díky

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Re: špatné nové ovladače nvidia  Vyřešeno

Příspěvekod richchie » 11 úno 2016 22:49

Pokud pokládáš za vyřešeno tak dej fajfku.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”