PC nebootuje z CD ani USB

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

mnuk
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PC nebootuje z CD ani USB

Příspěvekod mnuk » 20 úno 2016 12:10

Zdravím, nainstaloval jsem Windows 10 na asi 6 let starý počítač (QuadCore Intel Core 2 Quad Q9550, deska Asus P5Q, NVIDIA GeForce 750 GTX). Čistá instalace na SSD, předtím WinXP. Naprostá spokojenost.

Teď najednou počítač nenaběhne. Ještě před přihlášením se zacyklí. Je to ve chvíli, kdy se mění obraz z černé na modrou, objeví se rotující kuličky a pak černě mrkne a znovu a znovu. Myš se hýbe, restartovat nelze, jen vypnout. Neviděl jsem v tom žádný velký problém, pravděpodobně proběhla nějaká aktualizace, vrátím se do předchozího funkčního bodu nebo i vrátím systém z bitové kopie. Jenže se nedaří spustit v nouzovém režimu, nedaří se nabootovat z recovery cd ani z instalačního USB. A to ani když je v biosu nastaveno bootování jen z cd nebo jen z usb, ostatní disabled. Start skončí vždy tím zacyklením. Hardware je v pořádku, vrátil jsem disk s instalací XP a vše OK. Zkusil jsem i kontrolu disku na jiném počítači pomocí PC tune up, v pořádku.

Nemáte prosím tušení, proč ignoruje bootování z cd/usb? Win 10 něco změní v biosu?
Dík Moc. Jirka

Reklama
RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: PC nebootuje z CD ani USB

Příspěvekod RIKI22 » 20 úno 2016 12:23

Ak je možnosť ja stále zruším komplet disk, rozdelím na partície, to všetko cez boot programom na správu diskov a potom nainštalujem Win ešte raz.Je to niekedy rýchlejšie, ako strácať čas riešením problémov.Samozrejme pred tým zálohujem dáta , ak sú nejaké dôležité na disku.

mnuk
nováček
Stav:

Re: PC nebootuje z CD ani USB

Příspěvekod mnuk » 20 úno 2016 22:18

Hmm, to je opravdu užitečná odpověď :). Po 14 dnech instalace a přizpůsobování grafických programů a dalších užitečných věcí nad tím vším mávnu rukou a prostě nainstaluju znovu. Děkuju pěkně za takový trik.
No ale vážně, protože je počítač můj výrobní nástroj, a na žádné řešení jsem nepřišel, nebylo už na co čekat. Na jiném počítači jsem zformátoval, pak už nabootovat z recovery CD šlo, a rozbalil jsem bitovou kopii systémového disku.
Ale stejně by mě zajímalo, co se mohlo stát, že bylo bootování z CD/USB taknějak zablokované, pokud by někdo věděl...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC nebootuje po složení
    od falco_dee » 17 led 2025 22:59 » v Problémy s hardwarem
    19
    3966
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 09:43
  • Špatný disk? Nebootuje Příloha(y)
    od tuningrob » 12 pro 2024 20:39 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    4
    3421
    od tuningrob Zobrazit poslední příspěvek
    13 pro 2024 22:20

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”