Dobrý den,
chtěl sem se zeptat, jaký počítač by jste doporučili na skládání muziky? Všichni mně radí Apple, ale bohužel nevím jaký tip. Za další je to určitě jiné ovládání než normální PC, ne? Pak jsem také zaslechl, že to nebere crackové verze, nejsem pirát, ale kdo si občas nějaký program nestáhne. Prosím napište plusy a mínusy ať vím :)
Předem děkuju za rady :)
Apple? :)
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Apple? :)
jestli seš zvyklej na wokna, tak určitě wokna
nebo máš s windows nějakej problém?

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Tohle je rada jak poleno:D jestli na to ma prachy, hned bych bral macbooka pro.. Kdyz se na tom nauci, je to podstatne rychlejsi a jednodussi nez okna.. S tema programama nevim, ale verim, ze to opravdu bude chtit origa..
Třeba a zejména latence. Právě proto se používá Apple i pro studiovou tvrobu.
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
v čem rychlejší? jak jednodušší?mariho píše:je to podstatne rychlejsi a jednodussi nez okna

latence čeho?Genome píše:Třeba a zejména latence.
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Jednodussi je spousta veci:
Instalace programu:
Windows - spustis instalator, vyberes kam se ma instalovat, instalujes.
OS X - pretahnes ikonu programu mysi mezi aplikace
Odinstalace programu:
Windows - vlezes mezi nainstalovane programy, spustis odinstalaci a pripadne procistis co zbylo dalsim programem
OS X: smazes ikonu programu v aplikacich
Osobne bych koupil na Ebay u nejakeho anglickeho prodejce ten nejlepsi Mac Pro co se da za dane penize poridit, postovne za 25kg celohlinikovou skrin je pouhych 400-500 Kc.
Instalace programu:
Windows - spustis instalator, vyberes kam se ma instalovat, instalujes.
OS X - pretahnes ikonu programu mysi mezi aplikace
Odinstalace programu:
Windows - vlezes mezi nainstalovane programy, spustis odinstalaci a pripadne procistis co zbylo dalsim programem
OS X: smazes ikonu programu v aplikacich
Osobne bych koupil na Ebay u nejakeho anglickeho prodejce ten nejlepsi Mac Pro co se da za dane penize poridit, postovne za 25kg celohlinikovou skrin je pouhych 400-500 Kc.
x-rated píše:v čem rychlejší? jak jednodušší?
Ovládání toho systému. Prostě se s tím lépe pracuje, Apple je kombajn s klimatizovanou kabinou, Widle stará mlátička ověšená cinglátky a barevnými sklíčky (na plašení ptáků je to dobré, ale jinak k ničemu). A protože Mac OS X funguje jenom na malé skupině vybraného hardwaru, tak to jede skutečně na plný výkon a stabilně. Ono totiž nezáleží na parametrech jednotlivých komponentů, ale na jejich sladění: měl jsem kdysi 100MHz 486ku, nadupaný super stroj, ale dostala se mi do rukou podobná na 66MHz od Compaqu, který byla o 20% výkonnější než ta moje!!! A takhle je to i s Apple.
Michal H.: Ono také záleží jakouže to "muziku" chceš skládat. Třeba by ti stačilo FL Studio a nemusel bys žádný nový počítač shánět, kámoš ho spokojeně provozuje na starém šrotu s XPčky (samozřejmě je i verze pro Apple):
https://www.youtube.com/watch?v=my0ar58G6K8
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
faraon píše:x-rated píše:v čem rychlejší? jak jednodušší?
Ovládání toho systému. Prostě se s tím lépe pracuje, Apple je kombajn s klimatizovanou kabinou, Widle stará mlátička ověšená cinglátky a barevnými sklíčky (na plašení ptáků je to dobré, ale jinak k ničemu). A protože Mac OS X funguje jenom na malé skupině vybraného hardwaru, tak to jede skutečně na plný výkon a stabilně. Ono totiž nezáleží na parametrech jednotlivých komponentů, ale na jejich sladění: měl jsem kdysi 100MHz 486ku, nadupaný super stroj, ale dostala se mi do rukou podobná na 66MHz od Compaqu, který byla o 20% výkonnější než ta moje!!! A takhle je to i s Apple.
Michal H.: Ono také záleží jakouže to "muziku" chceš skládat. Třeba by ti stačilo FL Studio a nemusel bys žádný nový počítač shánět, kámoš ho spokojeně provozuje na starém šrotu s XPčky (samozřejmě je i verze pro Apple):
https://www.youtube.com/watch?v=my0ar58G6K8
No, právě, že mám FL studio 9 jde o to, že ho začínám používat na živé hraní, ale ten počítač co mám používám i na různé věci a asi by bylo nejlepší, aby se počítač používal pouze na muziku a na nic jiného, abych nezahlcoval počítač jinými věcmi, ne? A takže FL Studio se dělá i speciální pro Apple? Popřípadě můžete doporučit tip Apple? Vím, že se ptám jak tupá ovce:)
Díky za vše :)
Notebook? Stolni pocitac? KOlik to ma stat?
Ono se porad tvrdi jak je Apple drahy, ale treba Mac Pro kdyz se skusi udelat stejna sestava z PC komponnet, vzdy to bude o desitky tisic drazsi a nikdy to nebude tak male.
Ono se porad tvrdi jak je Apple drahy, ale treba Mac Pro kdyz se skusi udelat stejna sestava z PC komponnet, vzdy to bude o desitky tisic drazsi a nikdy to nebude tak male.
... a ta khorké a hlučné. A to se vyplatí !
Výhody zde byly již zmíněny.
Nevýhody ne, ten systém není pro každého, je spousta SW který tam bude šlapat, Adobe, Tracktorr (nebo jak se tomu nadává), provázanost HW a SW je super, ale prostě ne každý si na to zvykne. Zmínil jsi živé hraní, takže notes ? Pokud ano, poohližel bych se po starších které nemají ten "forcetouchpad" nebo jak se tomu nadává, jediná věc která na MBP byla nepřekonatelná je pryč. Ten clickpad prostě neměl konkurenci.
Výhody zde byly již zmíněny.
Nevýhody ne, ten systém není pro každého, je spousta SW který tam bude šlapat, Adobe, Tracktorr (nebo jak se tomu nadává), provázanost HW a SW je super, ale prostě ne každý si na to zvykne. Zmínil jsi živé hraní, takže notes ? Pokud ano, poohližel bych se po starších které nemají ten "forcetouchpad" nebo jak se tomu nadává, jediná věc která na MBP byla nepřekonatelná je pryč. Ten clickpad prostě neměl konkurenci.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7300
-
od MaximusPatterson
Zobrazit poslední příspěvek
17 kvě 2025 15:41