zdarec,
zajímalo by mě, jestli se s tím někdo z vás již setkal:
mám MB evga x58 sli classified, šest DIMM patic pro RAMky, doposud jsem měl 3 x 4GB paměti Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz 9-9-9-24 s modrým chladičem.
Potřeboval jsem navýšit paměť a zakoupil 3 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz 9-9-9-24 s černým chladičem (rozdíl barev čistě pro lepší orientaci - novější vs. starší).
PC se po zapojení neproblikne ani přes BIOS.. může někdo vysvětlit proč? Rychlost stejná, kapacita, počet, prostě vše jsem pořídil dle starých pamětí...
Že by byla některá z nich vadná jsem zkoušel, není.
MB je dle manuálu schopna pozřít 1, 3 nebo 6 zaplněných patic. Dle manuálu ale do výše 12GB.. zase v jiné specifikaci těchto základních desek jsem našel, že zvládne až do výše 24GB RAM, proto jsem zamýšlel navýšení paměti na maximum.
Když zapojím 1 nebo 3ks starších (modrých) RAMek, PC naběhne (zobrazí se 4 nebo 12GB RAM).
Když zapojím 1 nebo 3ks nových (černých) RAMek, PC také naběhne (zobrazí se 3,99 nebo 12GB RAM) - nechápu těch 3,99 namísto 4,00GB.
Ale při zapojení jakékoliv kombinace (1 modrá a 2 černé, 2 modré a 1 černá, nebo 3 a 3ks), PC nenaběhne, "nepřepípne" se ani do BIOSu.
Setkal se někdo už s tímto někdy, že by stejný výrobce měl nekompatibilní ty samé RAMky, rozdílné pouze v barvě chladiče? Vůbec spolu nekomunikují.
Musel bych to řešit dodatečných zakoupením nových 3 x 4GB RAM Corsair, pokud by tedy fungovaly s těmi původními novými..
Někdo nějaký nápad?
Díky předem za přečtení
Nekompatibilní RAM stejného výrobce?? Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nekompatibilní RAM stejného výrobce??
Mrkni jednak do manuálu k základní desce, jak osazovat RAM do jednotlivých slotů a podle toho, zda jsou osazeny čipy po obou stranách RAM, či na jedné straně (nejspíš to je schované pod chladičem RAM). Také mrkni do manuálu, pokud je v něm uvedeno, jaké RAM jsou podporovány. Případně to najdeš na stránkách výrobce základní desky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: Nekompatibilní RAM stejného výrobce?? Vyřešeno
vyreseno.. reinstall BIOS na novejsi verzi si s tim poradil..
Zpět na “Problémy s hardwarem”