Mám v notebooku teď asi 4 hodiny připojenou USB 3.0 multičtečku karet a mám pocit, že blbne někdy (buď, když je déle než 15 minut (vodhad) připojená nebo, když tam jsou 2 karty najednou - rychlost klesne z 90 MB/s na 7)
Teď se stalo, že když jsem tam dal druhou sd kartu, najednou nešlo k přistupovat k obou kartám, ani správa disků nešla otevřít, ani dialog Bezpečně odebrat. Ani služba VDS nešla restartovat. Tak jsem násilím vyjmul obě karty a pak i čtečka a pak po 10 sekundách se začly dít věci: zobrail se dialog, služba šla následně restartovat a potom i šel znovu spustit diskmgmt.msc bez problému.
Proč se windows 8.1 takhle často "zavdzušní" a nejde zalepí, zaseká...? A proč se to neodlepilo ihned po vyjmutí (karty nebo čtečky?), ale až po dalších sekundách? Může být chyba ve čtečce nebo v usb portech?
eventvwr ukazuje:
-Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Harddisk6\DR38. (Chyba, Disk , ID 11)
-Při čekání na odezvu transakce služby WSearch bylo dosaženo časového limitu (30000 ms).
Následující služba přestala opakovaně odpovídat na požadavky řízení služby: Windows Search (Chyba, SCM, ID 7011) - asi 10x
-Následující služba přestala opakovaně odpovídat na požadavky řízení služby: Windows Search
Kontaktujte dodavatele služby nebo správce systému a poraďte se s nimi, zda je vhodné službu vypnout, dokud nebude zjištěna příčina problému.(Chyba, SCM , 7046)
-Služba Virtuální disk byla nečekaně ukončena. Stalo se to 1 krát. Následující opravná akce bude spuštěna za 60000 milisekund: Restartovat službu.
Před vypnutím služby bude pravděpodobně nutné restartovat počítač v nouzovém režimu.
Kontaktujte dodavatele služby nebo správce systému a poraďte se s nimi, zda je vhodné službu vypnout, dokud nebude zjištěna příčina problému.
Před vypnutím služby bude pravděpodobně nutné restartovat počítač v nouzovém režimu.(Chyba, SCM, 7031)
na jiný problém se čtečkou jsem se ptal tady.
zaseklá správa disků, čtečka, karta?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2597
-
od Paja32
Zobrazit poslední příspěvek
02 led 2025 09:57
-
- 8
- 3218
-
od sabrik
06 pro 2024 15:35
-
- 3
- 5062
-
od petr22
27 úno 2025 11:31
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3158
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 1957
-
od Jirka88