Starší Notebook a zasekaný systém=)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Starší Notebook a zasekaný systém=)
Zdravím, rád bych se dotázal zkušenejších jestli by mi dokázali poradit s problémem.Dostal jsem starší notebook acer aspire one 751h z roku 2009 malý 11,6 lehký, intel atom 1,6 jedno jádro, 1gb ram..Vím že to není žádné dělo ale nejde mi o to na tom pařit gamesy na to mam stolní pc chci to mít na internet, do školy nějaký ten word, a´film atd..notas mám po přibuzném který se o to vubec nestaral cili notebook byl totlně zasekaný zavirovaný a já nevím co všechno takže nějaká práce na něm nemožná..No tak jsem to v pohode sformátoval a místo puvodního windows xp jsem nainstaloval windows 7..Jenže i když byl pc uplně čistý jen s os tak práce v něm velice pomalá okna se otevírají jakoby sekaně je to celé spomalené video témeř nekoukatelné..Myslel jsem že je win 7 na notebook moc náročný tak jsem vyzkoušel nenáročné xubuntu..Jenže je to uplně stejné čili hádám že se slabým hardware problém není..Přijde mi to jako by ramka byla nejaká zasekaná nebo kdyby byl nějaký jiný problém vážně nevím.Muze to být nějakým virem?Stačí zformátování disku nebo se musí ještě něco udelat s ram?Díky za tipy.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Starší Notebook a zasekaný systém=)
Vítej na PC-Help
Bohužel Intel Atom (ještě k tomu 1. jednojádrová generace) v kombinaci s 1GB RAM a předpokládám pomalým plotnovým diskem (nebo ta oblíbená e-memory, která není o nic rychlejší, ale je to zase kapacitně pár GB) je opravdu slabá kombinace a W7 je na takový systém moc. On už ten Windows XP se všemi "Servispeky" a aktualizacemi pro ten HW není nic jednoduchého. On totiž výkon toho ATOMu je pod úrovní Pentia III...
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu ... 40+1.60GHz
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu ... +S+1400MHz
Bohužel Intel Atom (ještě k tomu 1. jednojádrová generace) v kombinaci s 1GB RAM a předpokládám pomalým plotnovým diskem (nebo ta oblíbená e-memory, která není o nic rychlejší, ale je to zase kapacitně pár GB) je opravdu slabá kombinace a W7 je na takový systém moc. On už ten Windows XP se všemi "Servispeky" a aktualizacemi pro ten HW není nic jednoduchého. On totiž výkon toho ATOMu je pod úrovní Pentia III...
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu ... 40+1.60GHz
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu ... +S+1400MHz
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Ve slabem hardware problem je. A byl uz v tom roce 2009.
Vykon toho procesoru nestaci ani na prehrati filmu, ani na prehrati videa na youtube a nejspis ti to zasekne i kdejaka reklama na internetove strance.
Jedine co to prehraje je nejaky Xvid v rozliseni 640x360.
Vykon toho procesoru nestaci ani na prehrati filmu, ani na prehrati videa na youtube a nejspis ti to zasekne i kdejaka reklama na internetove strance.
Jedine co to prehraje je nejaky Xvid v rozliseni 640x360.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 2092
-
od BRB11
Zobrazit poslední příspěvek
15 led 2025 10:16
-
- 2
- 1334
-
od second32
18 led 2025 09:55
-
-
Problém se starší hrou po výměně GPU za lepší
od helpmeboys » 16 dub 2025 17:06 » v Vše ostatní (sw) - 5
- 1579
-
od windroid2
16 dub 2025 18:21
-
-
- 8
- 12954
-
od petr22
08 kvě 2025 04:45
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3284
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”