Zdravím,
koupil jsem si úplně nový notebook ASUS ZENBOOK UX303UB-C4017T hnědý kovový viz.: https://www.alza.cz/asus-zenbook-ux303u ... 040215.htm
Mám nejnovější aktualizace Win10 i drivery a mám velký problém s režimem spánku. Když je ntb zapojen v síti na nabíječce, tak režim spánku funguje správně. Když ale nabíječku odpojím a ntb uspím, tak už se mi ntb neprobudí, ale zůstane jen černá obrazovka a PC na nic nereaguje a po chvíli cca 10 vteřin se ntb sám zrestartuje.
Poradí někdo, co s tím? Mátě někdo ZENBOOK UX303UB s tímto problémem? Zkoušel jsem googlit všechno možné, ale nic mi na to nefunguje. Režim spánku funguje pouze tehdy, když je ntb zapojen do sítě.
Díky moc za rady...
ASUS ZENBOOK UX303UB - nefunguje režim spánku Win 10
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: ASUS ZENBOOK UX303UB - nefunguje režim spánku Win 10
Napřed bych zkusil cestu reklamace, může to být HW problém s baterií, nebo s obvody, které se na napájení z baterie podílejí.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
mmmartin: No, je to už můj druhý notebook za poslední týden. Ten první jsem v Alze vrátil kvůli tomu, že tam nefungoval režim spánku a navíc se z ntb ozývalo takové zvláštní praskání v tichém prostředí. Dali mi úplně nový kus, ntb už je tichý, ale s režimem spánku je pořád problém. Když jsem natáhl nejnovější aktualizace win 10, tak režim spánku nefungoval ani když jsem měl ntb v síti (černá obrazovka). Před tou aktualizací win10 to možná fungovalo (při běhu ze sítě určitě ano, z baterie mě nenapadlo zkusit). Po té aktualizaci win10 mě napadlo znovu nainstalovat ovladač Intel Graphics Driver a poté začal režim spánku fungovat, ale jen když je ntb v síti. Jakmile je je jen na baterii, tak se prostě sám zrestartuje...
Ještě jsem našel toto: https://www.asus.com/support/FAQ/1016000/
Ale když přeinstaluji Intel Management Engine Interface driver, tak to nepomáhá a pořád stejný výsledek.
Tak nevím, je mi to divný, přijde mi to jako software problém, když už je to druhý kus, přece nemůžu mít takovou smůlu :(
Ještě jsem našel toto: https://www.asus.com/support/FAQ/1016000/
Ale když přeinstaluji Intel Management Engine Interface driver, tak to nepomáhá a pořád stejný výsledek.
Tak nevím, je mi to divný, přijde mi to jako software problém, když už je to druhý kus, přece nemůžu mít takovou smůlu :(
Čo mám ja skúsenosť, tak win 10 si nainštaluje svoj IME a tým to končí.Nehľadá už aktualizáciu ovládača.Tak si sám stiahni poslednú verziu IME a aktualizuj cez Správcu zariadení.Pri akrualizácií IME zo stránky Asus nebola žiadná zmena.Môžeš si ešte skontrolovať či máš aktuálnu verziu bios v NTB.
Tak super, ještě než jsem si to tady přečetl, tak jsem si zjistil, že mám starší verzi BIOSU. Právě jsem udělal aktualizaci na novější verzi a problém vyřešen, už to jede, jak má.
RIKI22: Díky za zprávu, jak je vidět, měl jsi pravdu, bylo treba aktualizovat BIOS. Každopádně nevím, jak by to udělal úplný laik. Myslel jsem, že nový ntb by měl fungovat se vším všudy. No hlavní je, že už to funguje.
RIKI22: Díky za zprávu, jak je vidět, měl jsi pravdu, bylo treba aktualizovat BIOS. Každopádně nevím, jak by to udělal úplný laik. Myslel jsem, že nový ntb by měl fungovat se vším všudy. No hlavní je, že už to funguje.
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
a taky si nezapomeň udělat čistou instalaci, ten bordel od výrobce dost zpomaluje
https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /techbench
https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /techbench
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
x-rated: To už se mi nebude chtít, už jsem udělal kompletní instalaci všech programů. Spoustu toho bordelu jsem odstranil (McAfee + různý blbosti od Asusu atd.). Počítač se zdá velmi rychlý, tak už to nechám být
.

- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
to se ti jenom zdá, no
ty pozůstatky tam sou a je jich hromada
tak holt příště

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
OK, já vím, čistá instalace je čistá instalace, o tom žádná. Ale když to funguje, tak už do toho radši nebudu hrabat, nemám na to nervy, celou noc jsem se snažil rozjet ten režim spánku, a to mi stačilo
.

- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no nervy, kdyby tě hned napadla taková základní věc, jako aktualizovat bios (a udělat čistou instalaci), taks měl klid, jinak žádný potíže nebyly
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Kluci mam stejny problem, muze nekdo poradit laikovi jak aktalizovat bios, moc diky za radu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem provedl ten update BIOSu za pomoci kamarada a vsechno frci jak ma. Diky za info, kazdopadne.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5758
-
od Atjov1
Zobrazit poslední příspěvek
03 čer 2025 14:53
-
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4587
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
15 srp 2024 09:16
-
-
- 7
- 7668
-
od StOrKcZ