Mobil do 6000,-

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Vinelll
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Mobil do 6000,-

Příspěvekod Vinelll » 15 črc 2016 17:05

Popravdě také přemýšlím nad mobilem do 6 tisíc. Moje požadavky jsou 5,5 palců; Android 6.0(+) - nemusí být, stačí aktualizace na 6.0, FullHD (není 100% třeba) a především pořádný výkon odpovídající ceně. Vážně je nejlepší jít do toho P8 Lite či Honoru, které se tu doporučují? Když pominu ten Xiaomi Redmi Note 3 (Pro), který vypadá v téhle ceně až moc dobře (především po stránce výkonu), slyšel jsem, že je nejlepší v téhle ceně vzít Čínu. Výkonem je to prý úplně někde jinde a designem taky. Co si o tom myslíte? Koukal jsem na [b]Geekbuying, iBuyGou, DealEXtreMe[/b] a podobné a výkonem vypadají fakt parádně, jen se toho přece jen trochu bojím. Momentálně mám Nokii Lumii 535, ale díky (ne)podpoře Microsoftu a totálně mrtvé platformě chci Android (iOS je na mě moc drahý). Co by bylo maximálně do těch 6 tisíc bezkonkurenčně nejlepší? Vyplatí se trochu riskovat u toho Xiaomi, jít do Notu bez LTE, ale zato s pořádným výkonem, nebo jít do těch doporučených? Huawei P8 Lite nemá FullHD a je "pouze" 5 palců, ale zase se mi docela líbí vzhled. Nejsem až tak náročný, ale chtěl bych model, která MÁ podporu a nejlépe i kdyby tam šel Android 6.0 a byl těch 5.0-5.5 palců velký. Jde mi především o internet, počet dostupných aplikací a her, co to rozjede. Přemýšlel jsem, že si připlatím, ale to by pro mě nejspíš nemělo cenu a především si chci ušetřit ještě na datový balíček. Je ještě nějaká možnost nebo je opravdu nejlepší jít do Huaweie či Honoru, popřípadě Lenova, které se tu pořád tak skloňují? Bylo by fajn, aby to mělo pro jistotu i LTE.

Takže favoriti: Huawei P8 Lite, Lenovo Vibe K5 (Note), Xiaomi Redmi Note 3 (Pro) - popřípadě další od těchto značek a hodně podobné modely.

S tím, že P8 Lite není FullHD (to mi až tak nevadí musím říct, pokud by stál za to celkově), Redmi Note 3 (Pro) nemá LTE (to už bych jen tak neoželel), a vyznat se v tolika možnostech není zrovna jednoduché. Je nějaké mobil, který je v téhle ceně jak výkonově, tak dle mých požadavků nejvhodnější? Vyplatí se některých z uvedených tipů, nebo je lepší zvážit jiné?

Předem díky! :thumbup:
Naposledy upravil(a) Vinelll dne 15 črc 2016 17:33, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Re: Mobil do 6000,-

Příspěvekod Martab » 15 črc 2016 17:29

Příště si založ vlastní téma rovnou...

Ohledně Xiaomi, tak tam nic moc neryskuješ, je to česká distribuce... Ale pokud chceš LTE, Xiaomi padá. Já mám ten P8 Lite a jsme spokojen (ale jak jsme psal už několikrát, já nemám mobil na hry). Ono Xiaomi má výkon, ale nepodporuje české LTE a třeba ten Xiaomi Redmi Note 3 má android 5.0 (o 6.0 něco někde proběhlo, ale te%d si nejsem jistý, zda tam nakonec doputoval oficiálně, nebo ne...).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Vinelll
nováček
Stav:

Příspěvekod Vinelll » 15 črc 2016 17:36

Jasně, já zrovna LTE až tak nutně nepotřebuju, ale operátor ho podporuje a chci si koupit 1GB balíček, který je právě na LTE stavěný, tak mi to přijde škoda. Navíc radši oželím trochu výkonu, než mnohem rychlejší internet. Jsou ještě nějaké další tipy? A jak ten P8 Lite funguje, je to bezproblémů? Jak tam jde multitasking, nezasekává se, nepřehřívá a je dostatečně rychlý i na několik aplikací naráz?

Díky.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 15 črc 2016 17:42

Nepřehřívá se, přepínání aplikací funguje v pohodě, nezasekává se, Mám ho rok a na problém jsme nenarazil (aspoň né na žádný, co by mne vadil natolik, že bych si na to pamatoval, nebo by to neopravil další FW upgrade). Ale dnes bych šel spíše do Honor 7 Lite, má novější chipset, větší baterku a je to novější model, takže asi budou dýl vycházet FW.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Vinelll
nováček
Stav:

Příspěvekod Vinelll » 15 črc 2016 17:53

Dobře, díky. Ještě počkám na další návrhy na modely, zkušenosti a rady. Každopádně to zatím vypadá buď na H7Lite, 5X či ten P8 Lite. Tak jako tak jsem otevřený dalším návrhům.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • mobil
    od vlkosek » 19 srp 2024 13:24 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    2522
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    19 srp 2024 13:38
  • Vzdálený přístup z mobilu na mobil
    od czTANIScz » 30 čer 2024 14:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    4158
    od czTANIScz Zobrazit poslední příspěvek
    11 črc 2024 21:11
  • Jaké ochranné sklo na mobil?
    od atari » 19 led 2025 18:18 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    1997
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    19 led 2025 18:18

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”