Fragmentace My Book WE Vyřešeno
Fragmentace My Book WE
Zdravím! Doma máme síťový disk My Book World Edition (WD5000G032) a v průběhu let jsem zaznamenal výrazné zpomalení přenosu dat. Disk máme asi čtyři roky, je na něm hodně dat (tisíce fotek, videí a dokumentů), která se pořád různě obměňují. Když byl nový, tak při kopírování z notebooku (připojen přes wifi, z wifi káblem do My Booku) švihal celkem rychle (D: cca 22MB/s, U: cca 16MB/s) avšak za léta věrné služby se výrazně zpomalil (D: cca 4MB/s, U: cca 1,5-3MB/s). Disk velmi využívám, zálohuju si tam své fotky ze zrcadlovky a videa z kamery. Tyto data bývají v řádech desítek GB, proto je zpomalení výrazně znát. Napadlo mě, jestli by to nemohlo být způsobeno fragmentací disku. Pokud ano, lze provést nějaká defragmentace?
Re: Fragmentace My Book WE
Dokáže fragmentace vůbec způsobit takové zpomalení?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
No pokud jej celé čtyři roky stále obměňuje data bez defragmentace, jistě to má značný vliv na rychlost, ale asi by bylo vhodné zkontrolovat stav disku, třeba programe CrystaDiskInfo a výsledek sem vložit. Jinak upozorňuji, že k provedení defragmentace je třeba dost volného místa na disku a to podle velikosti disku. Při nedostatečném místě se ozve defragmentační program a žádá o uvolnění, pokud je volné místo nedostatečné.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
A je nějaká možnost analýzy disku po síti? Případně i té defragmentace?
Sformatuj ten disk a data na nej nahraj znovu.
Je tu dobu nez se to prekopiruje nesmi kleknout datove disky.
Je tu dobu nez se to prekopiruje nesmi kleknout datove disky.
Re: Fragmentace My Book WE Vyřešeno
No chtěl jsem se tomu vyhnout, ale asi to budu muset udělat. Díky za rady :)
Zpět na “Problémy s hardwarem”