poradíte mi, prosím, jaký si mám domů pořídit router? Mám asi 5 let starý ASUS RT-N12 a už jde pomalu do kytek.
Mé požadavky:
- Domů mám přivedený internet 100/60 Mbit
- Bydlím v panelákovém bytě 3+1, cca 70 m2
- Jednalo by se o 2 PC, 3 notebooky, 5 mobilů, 1 tablet, 1 TV
- Na internetu jsme nonstop, paří se na něm online hry, surfuje, pouští hudba, brouzdá
- Na LAN kabelu bude zapojeno jen jedno nebo dvě zařízení, ostatní výhradně vzduchem
- Chci něco, co bude prostě v pohodě stíhat
- Aby ztráta přivedeného internetu 100/60 Mbit byla na WiFi co nejmenší. Je mi jasné, že 100/60 Mbit přes WiFi nedostanu, ale aby to nebylo třeba s 50% ztrátou při zapojení třeba jednoho PC na WiFi

- Nevím, jak dalece je nutný dvoupásmový router, tedy 2,4GHz a 5GHz. Ale něco mi říká, že dnes by to mělo být asi samozřejmostí už, ještě při takovém množství napojených zařízení
- Pokud mi to ze čtvrtého patra dosáhne vzduchem na asi 200 metrů vzdálené pískoviště, nebudu se zlobit

- Cena není až tak důležitá, když vezmu v úvahu, že to kupuji například na 5 let. Tedy 500, 1.000, 2.000 i 3.000 Kč asi není problém. Za kvalitu a výkon si rád připlatím
- Dobrou zkušenost mám s ASUSy, ale není podmínkou. Každopádně bych rád uživatelský přátelské admin prostředí
Díky moc za tipy, snad jsem na nic nezapomněl.