PC beží, ale monitor nenaběhne!

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

P4tRiCkCZ
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PC beží, ale monitor nenaběhne!

Příspěvekod P4tRiCkCZ » 08 pro 2016 04:04

Zdárek,

začal jsem dávat dohromady starší PC (Gigabyte ga-p35-s3g, intel core duo 2, ATI HD 2600 Pro, 4x1GB DDR2) jenže po zapnutí PC nenaběhl monitor, pak jsem zjistil že byla vadná jedna RAMka tak jsem ji vytáhl a PC v pohodě naběhl (zbyli mi 3GB). Šel jsem instalovat win7 32bit a hodilo mi to nějakou chybu tak jsem restartoval PC a zkusil to znovu jenže zase chyba, tak jsem si dal pauzu a mezitím našel ve skříni asi 8 modulů různých RAMek DDR2, jednu jsem chytl konkrétně 2GB DDR2 a hodil ji do volného slotu a zase nenaběhl monitor, tak jsem ji zase vytáhl ale monitor stejně nenaběhl. Zkoušel jsem RAMky dávat po jedné do prvního slotu ale ani u jedné se monitor nerozsvítil.

Tak jsem šel zkusit jestli neodešel monitor, ale ten na druhým PC fungoval v pohodě... Tak jsem zkusil hodit ATI grafiku do svého PC jestli neodešla grafika, ale taky v pohodě naběhl monitor, nedalo mi to a zkusil jsem svoji grafiku (GT 630 2GB) hodit do toho staršího PC a monitor zase nefungoval... Tak jsem jen tak z haluze zkusil vyměnit CPU protože se mi tu válel starší Celeron, ale taky nic...

No pak jsem tu ještě vykopal základní desku MSI g41m-p28 (nevím jestli je funkční), každopádně jsem všechny komponenty naházel do ní až na RAMky protože sem byli potřeba DDR3, počítač se zase zapl, ale monitor furt nic...

No a tak jsem šel zkusit poslední možnost a to je zdroj, nějakej se mi tu válel (taky nevím na 100% jestli funguje, ale ventilátor se normálně točil) a tak jsem ho vyzkoušel na obouch základovkách každopádně s monitorem to ani nehlo..

jo a ještě jedna důležitá informace.. Když PC zapnu tak běží cca 3 vteřiny, pak se vypne a zase zapne a beží dál, dělal to u obou MB..

Jestli jste to někdo zvládl dočíst dokonce napadá vás čím by to mohlo být? Mně už totiž vůbec.. :(

Reklama
D4nn13l
Level 1
Level 1
Stav:

Re: PC beží, ale monitor nenaběhne!

Příspěvekod D4nn13l » 08 pro 2016 09:40

Mě tuhle chybu dělali u jedné úplně odlišné sestavy RAMKY. Postupoval jsem stejně jako ty a nebyl jsem schopen problem identifikovat. Nakonec me napadlo připojit k desce speaker a pomocí tabulky "pípnutí" (beeb codes)od vy'robce jsem jasně věděl, že problém dělají paměti. Ty jsem ale jako ty vyzkoušel v jiné sestavě a fungovali, tak jsem připojil jen jeden modul a pc naběhl. Nakonec se tedy ukázalo, že je jeden slot pro paměti na desce vadný. V tvém případě nemusí být spolu moduly kompatibilní atd.. Zkus ještě ten speaker a dohledej si podle tabulky k desce příčinu.

P4tRiCkCZ
nováček
Stav:

Příspěvekod P4tRiCkCZ » 08 pro 2016 14:21

D4nn13l píše:Mě tuhle chybu dělali u jedné úplně odlišné sestavy RAMKY. Postupoval jsem stejně jako ty a nebyl jsem schopen problem identifikovat. Nakonec me napadlo připojit k desce speaker a pomocí tabulky "pípnutí" (beeb codes)od vy'robce jsem jasně věděl, že problém dělají paměti. Ty jsem ale jako ty vyzkoušel v jiné sestavě a fungovali, tak jsem připojil jen jeden modul a pc naběhl. Nakonec se tedy ukázalo, že je jeden slot pro paměti na desce vadný. V tvém případě nemusí být spolu moduly kompatibilní atd.. Zkus ještě ten speaker a dohledej si podle tabulky k desce příčinu.

Speaker je zapojenej, nicméně nepípne ikdyž mu vytáhnu všechny paměti..

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 08 pro 2016 18:38

Z toho "guláše" se nedá zjistit, která komponenta je vlastně vadná, protože jsi používal i komponenty o nichž lze pochybovat zda jsou OK. Navíc "hodilo to nějakou chybu" je nám úplně na nic.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » 07 dub 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    11134
    od JuRas Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 13:41
  • PC nenaběhne
    od Tstugel » 23 bře 2025 21:12 » v Problémy s hardwarem
    4
    1664
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    23 bře 2025 21:49
  • nb Lenovo nenabehne do OS
    od matty » 07 říj 2024 15:53 » v Problémy s hardwarem
    11
    3836
    od matty Zobrazit poslední příspěvek
    08 říj 2024 12:23
  • Nenaběhne UEFI
    od Alesak83 » 25 říj 2024 19:45 » v Problémy s hardwarem
    3
    2086
    od Alesak83 Zobrazit poslední příspěvek
    25 říj 2024 23:54
  • Windows 10 nenaběhne
    od behavioralista » 30 lis 2024 11:39 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    2941
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    30 lis 2024 16:21

Zpět na “Problémy s hardwarem”