Zdravím, a pro ty,co teď vstávali dobré ráno.
Už si nevím rady, proto se obracím sem jestli by mi byl někdo schopen pomoci. K mému problému - před dvěma dny jsem se pustil do čistění počítače, to samozřejme proběhlo úspěšně, ale když jsem pc znovu zapnul, nenačetl se windows.
Všechny komponenty jsem zkontroloval, zdali jsou spravně zapojeny. OS Win 7 64bit, systém crashne vždy na začátku bootovani systemu win, tudiš mě to nepusti ani do save modu - zasekne se to na /driver/CLASSPNP.SYS a pak system crashne nebo vyhodí chybu viz. níže (až na dvě vyjímky kdy se mi načetla komplet plocha se všim všude a crashlo to po cca 30sec). Hlásí to povětšinou tak nějak na přeskáčku dvě chyby - STOP: OxOOOOOO19, a STOP: 0x000007F.
zkoušel jsem restartovat bios (vyndaním baterky na desce), nabootovat win z cd/USB (stejná chyba jako při bootvani z HDD), zkoušel jsem Linux Ubuntu ale ani ty se s mým překvapením nenainstaluji, a nefunguji ani nabootovane do USB pokud spustim bez instalace. Při ,,startu systemu,, to crashne.
Pro předejití případných dotazů žádný novy hardware jsem nenasazoval, žádnou aktualizaci před posledním vypnutím neinstaloval.
Všem předem děkuji za případnou pomoc.
Modrá smrt,win 7 Chyby níže popsány
-
- Pohlaví:
Re: Modrá smrt,win 7 Chyby níže popsány
Vítej na PC-HELP!
Podle uvedených příznaků jsi něco zničil. Odpoj všechny disky a mechaniky, ponech pouze jednu RAM, pokud máš integrovanou grafiku, pak vytáhni i grafiku a vytáhni všechny přídavně karty ze slotů. Stáhni si Hirens Boot CD (nebo live linux), vytvoř bootovací USB flashdisk a nabootuj z něj. Případně udělej test paměti memtestem.
Podle uvedených příznaků jsi něco zničil. Odpoj všechny disky a mechaniky, ponech pouze jednu RAM, pokud máš integrovanou grafiku, pak vytáhni i grafiku a vytáhni všechny přídavně karty ze slotů. Stáhni si Hirens Boot CD (nebo live linux), vytvoř bootovací USB flashdisk a nabootuj z něj. Případně udělej test paměti memtestem.
Děkuji za radu a věcnou odpověď, bohužel jsem již to jste psal zkoušel a ty linuxy se nenačtou ani s odpojeným vším zbytečným. integrovanou grafiku bohužel MB nemá.
Linuxy jsem dal na flasku pres rufus, najde je to, zakladni menu se mi zobrazi ale jakakoliv další akce je bez výsledku. A co se testu paměti a komponentů týče zkoušel jsem vše co jde vyndat (přehodit) do jiného pc a tam vše fungovalo bez problému. Test paměti se zasekne na 31% po testu ramek, pak musim restart pc...
Má další úvaha co s tím má dvě větve - první do které se mi moc nechce a to nahrát pro MB novou verzi BIOSu, druhá koupit čistý (nový) hdd a zkusit na něj nově nainstalovat windows atd atd.
Linuxy jsem dal na flasku pres rufus, najde je to, zakladni menu se mi zobrazi ale jakakoliv další akce je bez výsledku. A co se testu paměti a komponentů týče zkoušel jsem vše co jde vyndat (přehodit) do jiného pc a tam vše fungovalo bez problému. Test paměti se zasekne na 31% po testu ramek, pak musim restart pc...
Má další úvaha co s tím má dvě větve - první do které se mi moc nechce a to nahrát pro MB novou verzi BIOSu, druhá koupit čistý (nový) hdd a zkusit na něj nově nainstalovat windows atd atd.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud se test paměti zasekne, je nejspíše některá z pamětí vadná. Pokud máš více RAM otestuj každou zvlášť.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2230
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 21:29
-
-
- 5
- 4215
-
od mmmartin
27 říj 2024 10:25
-
-
2 grafické karty dohromady Sapphire Radeon RX 580 NITRO+ 8GB GDDR5 11265-21-20G (Modrá)
od shadow master sniper » 30 čer 2024 12:06 » v Hry - 1
- 4266
-
od petr22
30 čer 2024 12:38
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”