Zhodnocení sestavy (40 000 Kč)

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

anubiskt
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zhodnocení sestavy (40 000 Kč)

Příspěvekod anubiskt » 02 úno 2017 15:14

Dobrý den,
po dlouhých letech bych si chtěl koupit nový stolní počítač, který by měl sloužit převážně na práci, ale chtěl bych na něm hrát i nejnovější herní kousky bez omezení (max. full HD, 4K zatím určitě ne). Jako strop jsem si stanovil hranici 40 k. Na taktování nemyslím, hlučnost standard až LN a vybíral jsem z již postavených PC. Po hodinách hledání mi jako vítězná vyšla následující sestava:

http://game.wolfgad.cz/TOP-herni-pc-pro ... WIN-10-PRO

Můžu poprosit o zhodnocení PC? Jde mi o kvalitu komponentů, adekvátnost ceny apod. Pokud byste měli chuť, nepohrdnu případnými návrhy na změnu či lepší sestavy do uvedené ceny.

PS - jde o můj první dotaz zde, v případě chyb se předem omlouvám.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Zhodnocení sestavy (40 000 Kč)

Příspěvekod petr22 » 02 úno 2017 15:19

Pokud chces NL pocitac, musis si ho postavit sam.

Jsou dva zpusoby:
1. nakoupit komponenty, ktere jsou LN uz od vyrobce, takze to bude cele drazsi, ale staci to jen slozit dohromady a nastavit rizeni ventilatoru. Ta vynbrana sestava zrovna moc LN nebude.
2. vyuzit znalosti fyziky zakladni skoly a postavit si pocitac, jehoz zakladem je hlukotesna skrin, ve ktere muzes pouzit standardni komponenty. Je potreba ale provadet mnozstvi uprav a spoustu soucasti si vyrobit, protoze takova skrin se koupit neda.

Pokud to nemusi byt zas az tak NL, vyhodnejsi nez hotova sestava si vybrat vlastni komponenty a Windows koupit na Ebay za 100 Kc m,isto za 2500 Kc v krame.

anubiskt
nováček
Stav:

Příspěvekod anubiskt » 02 úno 2017 17:00

Rozumím a děkuji za odpověď.

Pokud bychom tedy zatím nechali alternativu LN u ledu a brali v potaz standard - dá se tato sestava požadovat za kvalitní? Bohužel neznám nikoho, kdo sestavuje PC, takže bych se bál kvality případnýho provedení.

A když už jsme se toho tématu dotkli - dá se konkretizovat rozdíl mezi ST, LN a ULN přímo v decibelech?

vuLva
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod vuLva » 02 úno 2017 17:09

Hotové sestavy nebudou nikdy po všech stránkách kvalitní.

U LN sestavy se počítá s výměnou chlazení na grafické kartě a použití chlazení od Arcticu. U semi-LN může zůstat stock chladič. HC-ULN sestavu mám v podpisu.

EDIT:

Classic -> semi-LN -> LN -> ULN -> HC-ULC (seřazeno od nejvyšší hlučnosti po nejtišší)

semi-LN může vypadat třeba takto: 37 202,- Kč + Define R4 (nutnost upravit uchycení ventilátorů!)

Se složením by nebyl problém. Klidně napiš SZ pokud chceš vědět víc.

Jakou práci na něm budeš vůbec dělat?
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”