Malware Danger opět posiluje

Vše ostatní o bezpečnosti…

Moderátoři: memphisto, Mods_senior, Security team

Uživatelský avatar
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43054
Registrován: červen 07
Bydliště: Jižní Čechy
Pohlaví: Muž
Stav:
Offline

Malware Danger opět posiluje

Příspěvekod jaro3 » 21 bře 2017 09:30

Malware Danger, který v loňském roce představoval hlavní internetovou hrozbu v České republice, se vrací. V únoru znamenal Danger, který ESET detekuje jako JS/Danger.ScriptAttachment, každou pátou zachycenou hrozbu. Jde o downloader, který může do napadeného zařízení stahovat další škodlivé kódy včetně vyděračského ransomware. Jeho nárůst potvrdila pravidelná měsíční statistika společnosti ESET.

„V lednu jsme zaznamenali výrazný pokles detekcí tohoto malware. Z měsíce na měsíc se snížil o 40 procentních bodů. V únoru se však podíl downloaderu Danger na celkových internetových hrozbách začal znovu zvyšovat až na více než 20 procent,“ konstatuje Miroslav Dvořák, technický ředitel společnosti ESET.

V únoru však posiloval i škodlivý kód Adwind, který představoval 6,86 procenta zachycených detekcí. Jde o backdoor, který cílí na systémy podporující Java runtime prostředí. „Adwind funguje jako zadní vrátka. To znamená, že odesílá informace o napadeném systému a přijímá příkazy od vzdáleného útočníka. Může jít například o zobrazení zprávy v systému, otevření konkrétní internetové stránky, aktualizaci malware nebo stažení a spuštění nějakého souboru,“ vypočítává Miroslav Dvořák.

Třetí nejčetnější virovou hrozbou v Česku byl v únoru downloader Nemucod. Stejně jako Danger dokáže stahovat do napadeného zařízení další škodlivé kódy. Šíří se nejčastěji jako škodlivá příloha e-mailů. V únoru představoval 6,33 procenta ze všech detekovaných internetových hrozeb v tuzemsku.

více zde:
https://www.eset.com/cz/o-nas/pro-novin ... bach-v-ce/
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (bezp)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti