Ahoj,
blíží si vydání rx 580 a ceny rx 480 jdou dolů, takže se pomalu chystám a vybírám nový gpu. Mým hlavním kandidátem byla 480ka od MSI ve 4GB edici. Pročetl jsem snad miliony recenzí, ale co mne zarazilo, že si hodně lidé stěžovalo na to, že má Gaming x verze docela vysoké teploty na kaskádě. Údajně to MSI nemá dořešeno chlazením a podle toho co jsem se dočetl v různých diskuzích, kde měli snad všechny edice rozdělaný, tak dobré chlazení VRM má jen Asus Strixx, XFX GTR black a Powercolor Devil.
Vím, že to napájení je dělané tak aby vydrželo něco do 125c. Takže otázka zní.
- Má smysl tohle řešit, pokud bych grafiku provozoval jen na továrním taktu? Pokud by to byla jen otázka taktování, tak je mi to docela jedno. Chtěl bych mít kartu aspoň 2-3 roky a zase mi přijde zbytečný mít ve skříni vyšší teploty, když bych nemusel.
Měl jsem předtím 6870 od Gigabyte a ta mi umřela po 4 letech, kdy jsem jí dával opravdu hodně počadit a teploty VRM jsem nikdy neřešil.
Z těch dalších verzí má být Powercolor nejhorší. Špatné PCB. Strixx je zase docela drahá a prodává se jen v 8GB edici. XFX v black edici se zase nedá sehnat.
Teploty VRM u MSI RX 480
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Teploty VRM u MSI RX 480
Asus Strix nemělo nikdy dobré chlazení a stačí se podívat třeba na usmažené RX 470, R9 390(X), ... XFX GTR je asi nejlepší volba z u nás dostupných RX 480, ale je poněkud dražší než MSI Ganing 4GB a prodává se jen v 8GB edici. Powercolor má myslím jen 2 roky záruku. Osobně bych bral MSI, je za skvělou cenu, i když nemá zrovna nejlíp pořešené VRM, ještě jsem neslyšel, aby se jen tak upeklo.
Ale určitě bych už zkusil počkat na RX 580 co předvede, mohlo by to zas míň topit a to jádro Polaris 20 přijde i s vyššími takty než co má původní Polaris 10. Cena by měla být podobná, i když to MSI už je za hodně levno, a tak bude startovat asi trochu výš... Možná se ale objeví i víc nedomrvených RX 580 než jako 480.
Ale určitě bych už zkusil počkat na RX 580 co předvede, mohlo by to zas míň topit a to jádro Polaris 20 přijde i s vyššími takty než co má původní Polaris 10. Cena by měla být podobná, i když to MSI už je za hodně levno, a tak bude startovat asi trochu výš... Možná se ale objeví i víc nedomrvených RX 580 než jako 480.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Re: Teploty VRM u MSI RX 480
Tak venku už jsou leaknuty fotky a spec. Vůbec to nevypadá špatně, na to, že by ty 580 měly startovat na podobné ceně jako 480ky. Dokonce upravili i referenční chladič a přidali 8pin. Určitě vydržím. Snad to nebude jen paper launch, tak jako u 480ky minulej rok. Ty karty se nedaly sehnat ani měsíc po vydání...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1562
-
od Funstorm007
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 16:51