Problém se Silentmaxx HD Silencer - vysoká teplota HDD - vyř

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

acero
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém se Silentmaxx HD Silencer - vysoká teplota HDD - vyř

Příspěvekod acero » 02 lis 2007 08:12

Dobrý den všem,

potřeboval bych poradit s problémem, na který jsem narazil včera. Koupil jsem si (s ohledem na skvělé recenze na netu i od kamarádů) ztišovací a chladící box na HDD Silentmaxx HD Silencer. Hlavním důvodem bylo, že můj disk byl oproti jinak dost tichýmu počítači celkem slyšet, což mi vadilo hlavně v noci při usínání... Po namontování všechno probíhalo, jak má, takže se disk ztišil úplně na minimum a teplota taky klesla (původně jsem se pohyboval na 35-42°C, teď měl disk pod 35°C).

Byl jsem proto nadšený, nechal počítač běžet a šel se koukat na telku :-) Ale ejhle, když jsem se za hodinku a pul vrátil a jenom nakouknul na teplotu, zjistil jsem, ze ta po celou dobu, co byl pocitac pusteny, jenom stoupala a byla uz na 49°C. Při 50°C mi HD Inspector začal hlásit kritickou teplotu a navrhnul přechod do režimu spánku.

Nejdřív jsem si myslel, že by tomu mohlo pomoct (přece jenom je to pasivní chlazení), když ho dám na nejnižší 5,25'' úroveň (mám v case 4, nejdřív jsem to měl odshora takhle DVD-nic-HDD se silencerem-nic), aby tak byl na úrovni větráku na procesoru (takže to bylo DVD-nic-nic-HDD). Zprvu se mi zdálo, že to pomohlo, teplota 33°C, chvilku se držela, ale pak postupný oteplování začalo znova, takže jsem při 45°C počítač zase raději vypnul.

Chtěl bych se proto zeptat, jestli někdo nemá podobný zkušenosti jako já, příp. jestli někdo neví, co s tím - jestli si mám třeba přikoupit ještě jeden nějakej nízkootáčkovej větráček a nějakým způsobem ho připevnit k silenceru nebo někde poblíž, aby z toho chladícího žebrování odháněl teplej vzduch (a jak ho tam v tom případě upevnit)... Někde jsem ještě četl, že by mohlo pomoct, kdybys si HDD položil volně na dno casu. To bych teda asi až na posledním místě, ale jestli mi nic jinýho nezbyde, tak co nadělám... A v tomhle případě - na co bych to měl příp. položit? Přece jenom si myslím, že by to tam nemělo být položený jenom tak...

Můj hardware, který souvisí s výše uvedeným: case AplusCase Qubic, v něm AC 120x120 (vepředu), AC 80x80 (vzadu), AC Freezer 7 Pro (na procesoru), zdroj Seasonic SS-401HT 400W (s 12cm ventilátorem) - teplota uvnitř case se drží kolem 30°C. HDD je WD Caviar 3,5'' SATAII/300 250GB (7.200 otáček/min).

Díky moc za rady, jsem z toho celkem nešťastnej... :-(

Reklama
Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 05 lis 2007 00:27

Tak tohle jsem řešil taky, pořídil jsem si 2xSilentmaxx na Raptora a Seagate a zjistil jsem, že pokud boxy aspoň minimálně neofukuju, teplota disků po chvíli neúměrně vzroste. Vyřešil jsem to tak, že jsem je dal na dno skříně a ofukuje je přední intake Noctua na 1200ot/min. Teploty jsou stabilně mezi 36-38*C a ticho. :smile:

acero
nováček
Stav:

Pomohlo to - Scythe SCKB-1000BK KAMABAY

Příspěvekod acero » 16 lis 2007 21:25

Tak super, ten Scythe SCKB-1000BK KAMABAY to vyřešil úplně skvěle... HDD neslyším ani trochu (když je takový ticho, tak najednou čas od času zaslechnu větráčky :-)), super klid a teplota se pohybuje 30-35°C, takže paráda.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vysoká spotřeba dat
    od Magda123 » 26 dub 2025 11:02 » v Vše ostatní (inet)
    0
    3771
    od Magda123 Zobrazit poslední příspěvek
    26 dub 2025 11:02
  • Teplota M2 SSD
    od Rewqa » 31 pro 2024 20:04 » v Vše ostatní (hw)
    9
    3751
    od Rewqa Zobrazit poslední příspěvek
    01 led 2025 15:14
  • Teplota M.2 disku Patriot P310 480GB Příloha(y)
    od SGvagon » 09 lis 2024 19:50 » v Problémy s hardwarem
    3
    1880
    od SGvagon Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 22:09
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4387
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3663
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36

Zpět na “Problémy s hardwarem”