Bude to fungovat ?? a když ne tak poraďte :)

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Nevim123abcd
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Bude to fungovat ?? a když ne tak poraďte :)

Příspěvekod Nevim123abcd » 07 úno 2019 17:54

Zdravím všechy, jsem tady proto protože si chci koupit *budget* PC.
tím myslím : AMD Ryzen 5 2600x
16Gb (2x8) RAM HyperX Predator 3200MHz
ale nevím jakou základní desku... cenu mám cca do 12 000 Kč :? takže nějakou kompatibilní základní desku do 2500 Kč :P by bylo supr, a proč kompatibilní ? protože je spoustu základek kde RAMky budou mít nižší takt... např z 3200MHz budou na 2133MHz a víš ani prd :crazy: ..


Děkuji

Máťa

Opravena chyba v názvu tématu. Pic



Reklama
Azmir
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Bude to fungovat ?? a když ne tak poraďte :)

Příspěvekod Azmir » 07 úno 2019 18:37

Do 12k budeš mít problém se vejít s grafikou, pokud je potřeba a je to pc ke hraní. K čemu má být pc určené? Jinak ramky ti pojedou na 2133 Mhz pravděpodobně snad všechny at koupíš jakoukoliv desku i ramky, prootže tohle si musíš nastavit sám zapnutím XMP profilu v biosu.

Nevim123abcd
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Bude to fungovat ?? a když ne tak poraďte :)

Příspěvekod Nevim123abcd » 07 úno 2019 18:53

no, já mám všechno grafika je 1060 6gb ale ten tuning procesoru z amd phenom 9850 na ryzen 5 2600x a z 6gb ram 400MHz na 16Gb RAM 3200MHz

Dodatečně přidáno po 7 minutách 10 vteřinách:
je to určené zejména na hraní, ale i takové to internetové brouzdání, občas nějaké stříhání videa to postačí bohatě

Azmir
Level 3
Level 3
Příspěvky: 506
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Bude to fungovat ?? a když ne tak poraďte :)

Příspěvekod Azmir » 07 úno 2019 19:21

no počkej a těch 12k máš teda na co? Asi nebudeš chtít desku jenom do 2500, když sis koupil 2600x, to budeš chtít spíš x470 desku a ty stojí spíš kolem 4k-5k, i když jsou i levnější i tak určitě přes 3k. pokud si chtěl šetřit na desce, měl si vzít 2600, který se netaktuje sám na vyšší frekvence a pokud bys ho netaktoval ani ty, tak by i levnější deska stačila, na 2600x bych vzal lepší železo.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11058
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Bude to fungovat ?? a když ne tak poraďte :)

Příspěvekod xbs » 07 úno 2019 19:25

X470 deska nejni nutná, ty sou dražší hlavně kuli vyšší výbavě, kerou ani nevyužije... a chce to i lepší chladič, ať může procák víc boostovat...

https://www.czc.cz/msi-b450-a-pro-amd-b ... 28/produkt
https://www.czc.cz/hyperx-predator-16gb ... 03/produkt
https://www.czc.cz/silentiumpc-fera-3-h ... 59/produkt

Nevim123abcd
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Bude to fungovat ?? a když ne tak poraďte :)

Příspěvekod Nevim123abcd » 07 úno 2019 22:54

123.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11058
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Bude to fungovat ?? a když ne tak poraďte :)

Příspěvekod xbs » 07 úno 2019 23:05

návrh si už dostal, netřeba se opakovat... pokud chceš a můžeš připlatit za nejlepší B450 desku, tak ber Gaming Pro Carbon...

https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051600000000004ESA

Karl8
Level 2
Level 2
Příspěvky: 232
Registrován: únor 18
Pohlaví: Muž

Re: Bude to fungovat ?? a když ne tak poraďte :)

Příspěvekod Karl8 » 07 úno 2019 23:16

když nebude vadit horší audio, tak i MSI B450 TOMAHAWK je slušná volba, zároveň podstatně levnější

Nevim123abcd
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Bude to fungovat ?? a když ne tak poraďte :)

Příspěvekod Nevim123abcd » 07 úno 2019 23:19

dík moc hoši :) snad nebude problém se starším biosem :D

Dodatečně přidáno po 2 minutách 44 vteřinách:
chlazení na procesor mám SCYTHE za 2500 kč takže :DD to uchladím XD

Dodatečně přidáno po 1 hodině 22 minutách 8 vteřinách:
ehm.. s tou základkou msi b450 a pro... co tak čtu tak procesor nepodporuje tento chipset ... Podpora chipsetu: AMD A320, AMD B350, AMD X370, AMD X470

Dodatečně přidáno po 1 hodině 23 minutách 45 vteřinách:
ale podle stránky https://pcpartpicker.com/list/ to prej bude fungovat.. tak to skusíme :)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 36799
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Bude to fungovat ?? a když ne tak poraďte :)

Příspěvekod petr22 » 08 úno 2019 07:02

Samozrejmne ze procesor bude fungovat.

Mas chladic za 2500 Kc, ale mas k nemu i montazni sadu pro AM4 patici ?

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11058
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Bude to fungovat ?? a když ne tak poraďte :)

Příspěvekod xbs » 08 úno 2019 08:25

netřeba připlácet za Tomahawk, je to defakto jen hezčí varianta A-Pro...

Karl8
Level 2
Level 2
Příspěvky: 232
Registrován: únor 18
Pohlaví: Muž

Re: Bude to fungovat ?? a když ne tak poraďte :)

Příspěvekod Karl8 » 08 úno 2019 12:32

tomahawk má sice stejný VRM ale má daleko větší heatsinky, takže při OC budeš dosahovat nižších teplot

na Tomahawku se dá celkem v pohodě taktovat i Ryzen 7
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Budou fungovat paměti?
    od ut131313 » 24 úno 2019 12:41 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    179
    od xbs
    24 úno 2019 12:56
  • Bude PC fungovat?
    od betman7 » 04 kvě 2019 18:29 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    482
    od Donald64
    05 kvě 2019 14:10
  • bude to spolu fungovat
    od kasper » 26 led 2019 19:35 » v Vše ostatní (hw)
    1
    317
    od kasper
    29 led 2019 10:10
  • Přestal mi fungovat kód
    od luko02420 » 05 dub 2019 08:37 » v Kancelářské balíky
    2
    368
    od luko02420
    05 dub 2019 13:05
  • Bude fungovat tento Gamepad?
    od Misadcz » 15 čer 2018 15:27 » v Vše ostatní (hw)
    4
    627
    od petr22
    15 čer 2018 21:23

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Sirkosta a 17 hostů