Jak zjistit HDD volume?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

radek178
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 146
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Jak zjistit HDD volume?

Příspěvekod radek178 » 10 bře 2019 20:49

Ahoj,

potrebuju poradit, jak zjistit HDD volume. PC se sam od sebe restartuje. Ve vypisu udalosit je chyba volmgr Soubor s výpisem paměti se nepodařilo vytvořit kvůli chybě při vytváření výpisu paměti a pak je tam v detailech \Device\HarddiskVolume4
000000000100000000000000A10004C081000200010000C000000000000000000000000000000000


Zkousel jsem oba Acronisy a nenasel jsem to. Na netu jsem nasel neco pres cmd, ale to to urcite neni. To mne naslo jako HDD volume 4 disk E, ale kdyz jsem ho odpojil, tak to udelalo stejnou chybu zase na volume 4
Nasel jsem na netu i nejakej skript, pres powershell, ale to nefunguje nebo to delam spatne. Je nejaky jednoduchy a spolehlivy zpusob, jak to zjistit?

Dik za tipy.



Reklama
Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6829
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit HDD volume?

Příspěvekod faraon » 11 bře 2019 16:42

A to potřebuješ zjistit hlasitost harddisku, nebo co?

Bylo by dobré vědět co za disky tam vůbec máš a jaké oddíly jsou na nich vytvořené. Dále zjistit jejich stav pomocí S.M.A.R.T, zkontrolovat jestli se v souborových systémech nevyskytují chyby a kolik je na nich volného místa. Také by nebylo od věci otestování RAM, protože i vadná paměť může způsobovat restarty.

Celkem jednoduše se to dá provést pomocí nějakého live Linuxu, jako je třeba Slax, čímž ošetříš případný problém tvého operačního systému.
Ale úplně nejjednodušší a nejspolehlivější způsob je odnést to do servisu ;)
GOTT is REAL, unless declared INTEGER

radek178
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 146
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zjistit HDD volume?

Příspěvekod radek178 » 11 bře 2019 17:25

Hlasitost? Tu fakt zjistit nepotrebuju. Potrebuju zjistit, ktery disk je ukryty pod tim nazvem, ktery jsem sem dal. To je vse a s hlasitosti to nema nic spolecny. VOlnyho mista mam az moc. Chyby jsem kontroloval a nic to neukazovalo. Crystal disk taky nic neukazal. Potrebuju zacit postupne a to je zjistit, ktery disk je pod volume4.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17288
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit HDD volume?

Příspěvekod ITCrowd » 11 bře 2019 17:43

příkazový řádek:

Kód: Vybrat vše

Microsoft Windows [Verze 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

C:\>diskpart

Microsoft DiskPart verze 6.1.7601
Copyright (C) 1999-2008 Microsoft Corporation.
V počítači: DukeNuke

DISKPART> list volume

  Svazek ###  Ltr  Jmenovka     Fs     Typ         Velikost Stav       Info
  ----------  ---  -----------  -----  ----------  -------- ---------  --------
  Svazek 0     F                       DVD-ROM         0 B  Žádné méd
  Svazek 1         SYSTEM       NTFS   Oddíl       1025 MB  V pořádku  Systém
  Svazek 2     C   W7           NTFS   Oddíl        221 GB  V pořádku  Spouštěc
  Svazek 3     D   HP_RECOVERY  NTFS   Oddíl         16 GB  V pořádku
  Svazek 4     E   HP_TOOLS     FAT32  Oddíl        100 MB  V pořádku
  Svazek 5     N                       Vyměniteln      0 B  Žádné méd

DISKPART>

Svazek = volume. Pokud máš anglicky mluvící wokna, pak tam uvidíš volume.

Kód: Vybrat vše

F:\test>diskpart

Microsoft DiskPart version 6.1.7601
Copyright (C) 1999-2008 Microsoft Corporation.
On computer: HAL

DISKPART> list volume

  Volume ###  Ltr  Label        Fs     Type        Size     Status     Info
  ----------  ---  -----------  -----  ----------  -------  ---------  --------
  Volume 0     D                       DVD-ROM         0 B  No Media
  Volume 1         System Rese  NTFS   Partition    100 MB  Healthy    System
  Volume 2     C                NTFS   Partition    449 GB  Healthy    Boot
  Volume 3         Recovery     NTFS   Partition     16 GB  Healthy    Hidden
  Volume 4     E   SANDISK      FAT32  Removable     59 GB  Healthy
  Volume 5     F   Expansion    NTFS   Partition   2794 GB  Healthy

DISKPART> exit

Leaving DiskPart...

F:\test>
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

radek178
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 146
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zjistit HDD volume?

Příspěvekod radek178 » 11 bře 2019 19:29

Diky, tohle jsem nasel na netu. Mam sice win 10 v CZ, ale vypis z cmd mam v AJ, ale to je jedno.

NIcmene myslim, ze u mně bude chyba nekde jinde. Hned v puvodnim dotazu jsem psal: "Na netu jsem nasel neco pres cmd, ale to to urcite neni. To mne naslo jako HDD volume 4 disk E, ale kdyz jsem ho odpojil, tak to udelalo stejnou chybu zase na volume 4" a bohuzel to plati porad.

Jako volume4 to naslo disk E, odpojil jsem ho a chyba se stala znovu na volume4. Proto jsem psal sem. Takze z toho zatim vyvozuju, ze je chyba asi jeste jinde nebo to po vyndani disku oznacenyho jako volume4 zase jako volume4 oznaci jiny disk, ale to uz si nepamatuju, jestli jsem zkousel. Mam pocit, ze jo.

Napadlo by te jeste neco?
Jeste jedna vec, co mne k tomu napadla a zatim PC jede. Kdyz mam v Chrome zaplou HW akceleraci a zapnu Photoshop nebo jako prvni PS a pak Chrome a video na YT, tak se PC zamrzne, zcerna obrazovka a vetsinou se sam ani nerestartuje. Musim to udelat tlacitkem. Vypl jsem HW akceleraci v Chrome a od rana ani jeden restart i se zapnutym PS a Chrome najednou. Grafika je tam GTX750ti a PS ji nejak vyuziva. Muze to mit souvislost?

A pri jednom selhani se ukazala tathle obrazovka, tu jsem jeste nevidel. Viz priloha
11111.gif
.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17288
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit HDD volume?

Příspěvekod ITCrowd » 11 bře 2019 21:01

Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1487
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit HDD volume?

Příspěvekod Microsheep » 12 bře 2019 08:00

Číslo zvlume z diskpartu není to stejné jako ve formátu \Device\HarddiskVolume*\
Je vícero způsobů, jak toto zjistit, C++, Powershellem Get-WmiObject, pokud je ti to cizí nebo ti to nefunguje.
Stáhni si utilitku WinObj (https://docs.microsoft.com/en-us/sysint ... ads/winobj) spusť koukni se do GLOBAL??
A zjistíš, že budeš stejně muset vytvořit téma (příspěvěk výše).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17288
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit HDD volume?

Příspěvekod ITCrowd » 12 bře 2019 08:14

Tak to jsem vůbec netušil :-)
U mě to totiž sedí :-) Proto jsem doporučil diskpart :-) Holt, člověk se furt učí.
HDDvolume.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

radek178
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 146
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zjistit HDD volume?

Příspěvekod radek178 » 12 bře 2019 10:20

Microsheep píše:Číslo zvlume z diskpartu není to stejné jako ve formátu \Device\HarddiskVolume*\
Je vícero způsobů, jak toto zjistit, C++, Powershellem Get-WmiObject, pokud je ti to cizí nebo ti to nefunguje.
Stáhni si utilitku WinObj (https://docs.microsoft.com/en-us/sysint ... ads/winobj) spusť koukni se do GLOBAL??
A zjistíš, že budeš stejně muset vytvořit téma (příspěvěk výše).



Diky moc. V podstate jsi potvrdil to, na co jsem prisel a nevedel jsem ani proc... a proto taky, kdyz jsem ten disk nasel a odpojil, tak to znovu udelalo chybu s volume4.

Pres Powershell jsem to nerozchodil. Nasel jsem i nejaky skript, ale nic to nedelalo, ani kdyz jsem to pustil jako admin. Asi jsem to delal blbe nebo k tomu bylo jeste neco potreba.
Tema vys uz jsem cetl a skoro cely to mam hotovy. Jdu zalozit novy tema... Prd tomu rozumim, ale v minidump je nejvic cervene cosi s directx, takze asi grafika.



Tak podle WinObj je volume4 to novy SSD, na kterym je system. Co me tam ale trosku mate, je to, ze na tom SSD, respektive volume4, to ukazuje nekolik partition, ktery tam nemam, pokud za ne nebere ty par set megabajtovy oddily, ktery si delaji windows. Ja mam pocit, ze Paragon partition manager umel zobrazit i ty volume, ale uz ho nemam. Byla to nejaka stara verze a novou kupovat nechci.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17288
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zjistit HDD volume?

Příspěvekod ITCrowd » 12 bře 2019 10:48

Sice jsi založil téma ve správné sekci (BSOD), ale:
- v návodu, který jsem ti postnul: viewtopic.php?f=118&t=129195 není nic o edisku, ale píše se upnout na www.leteckaposta.cz.
- v odkazu na edisk je slovo smazat, tedy předpokládám, že se po kliknutí ten soubor smaže.
To rádcům asi moc nepomůže, co myslíš?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

radek178
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 146
Registrován: únor 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zjistit HDD volume?

Příspěvekod radek178 » 12 bře 2019 10:54

To jsem si nevsiml. Tady ty uloziste nepouzivam ani jedno. Jdu to predelat.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • UNMOUNTABLE BOOT VOLUME
    od Elbeckho » 18 čer 2019 10:48 » v Problémy s hardwarem
    6
    336
    od Elbeckho
    18 čer 2019 11:26
  • Lze zjistit název původního souboru z DVD
    od Pepa101 » 03 bře 2019 13:36 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    1
    882
    od mmmartin
    03 bře 2019 13:57
  • Jak zjistit podporu protokolu DiSEqC na TV?
    od vlazy » 29 bře 2019 20:23 » v Vše ostatní (hw)
    33
    1777
    od vlazy
    02 dub 2019 20:36

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů