PC se samo vypíná ... proč?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

GrowerM
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

PC se samo vypíná ... proč?

Příspěvekod GrowerM » 20 lis 2007 09:02

Ahoj,,,
Po delší době jsem opět navštvívil toto forum s vidinou vyřešení mého problému, který už mě pěkných 14dní hodně štve.
co se děje ? : PC se při aplikacích náročných na grafický výkon cca po 45ti minutách samo vypne.
co s tim ? : Říkal jsem si že to za a) může být Grafickou kartou , za b) Zdrojem, za c) Operační pamětí.

a) Není jak moc ověřit, grafika normálně šlape. Když hraji hry, které nejsou až zas tak moc náročné : shader model 2, CS 1.6 Engine .... mno prostě nic nového, tak PC normálně šlape. Ale jakmile zapnu cokoliv co využívá Shader model 3, PC se vypne >>>> k bodu b)
b) Tak jsem si řekl že když grafika nestíhá při náročných aplikacích, že to nemusí být grafikou že? Grafika nomálně šlape. jen prostě po určité době selže,,, jenže proč? Tak nějak mě napadlo, že by to mohlo být zdrojem a jeho výkonem, který je 400W. Grafiku mám model 6800Ultra od nVidie a podle mého je možné že grafická karta při učitých chvílích dosahuje takového odběru že to přetěžuje zdroj, který nestíhá. Jenže všude jsem se dočetl(fora, recenze) že kartě stačí zdroj o výkonu 300W a doporučuje se 350W. Tak nevím. Neví někdo jak zjistit a otestovat stabilitu zdroje?
c) Mám už starší paměti, tak jsem si říkal že by to mohlo být jimi. Podtaktovával jsem, zvyšoval jsem časování z 2.5 na 3 ale nemělo to větší dopad.

....také jsem přemýšlel že by to mohlo být nějakým softwareovým problémen, ale to spíš ne.... před 2ma dny přeběhl reinstal PC...
Potřebuju tenhle problém vyřešit, jinak se z toho fakt už pos*ru. Za Všechny rady a připomínky předem moc děkuji. těším se na ně.....

Měj te se a přeju Vám ať vás tohle nikdy nepotká....

Reklama
Tyrael
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Tyrael » 20 lis 2007 09:29

vykon grafiku to zvladne to si vydedukoval spravne.spis jestli se ti neco nepokazilo pri tom reistalu.proto kdyz das napor na pc a system tak to pada jedna z moznosti co me napadla! ale jak znam karlose on je kouzelnik urcite ti tu zareaguje a vykuti neco prevratneho!:)
Chyby budou dokud budou lidé!

GrowerM
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod GrowerM » 20 lis 2007 09:41

ne kdepak ..... poblémy byly už před reinstalem .... Ten proběhl před 2ma dny a to z čisté bezmoci.
Kdyžtak ještě pro úplnost dodám : Teď jsem udělal test pamětí a ty jsou OK.

Sandra jest naistalovaná, jenže když se podívám do Event Logu - ve kterém by měly být vypsané údálosti - před vypnutím PC se nic nezapíše... BurnOut testy jsem ještě nezkoušel, ale co nejrychleji proběhnou.

Jinak je to chiset nForce4 na desce Asus A8N s Biosem o verzi 1303
-Grafika má nejnovější ovladače.
-Deska má taky jedny z nejnovějších ovladačů.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 20 lis 2007 10:24

Ale kdepak, nic převratného. Měl jsem to samé a pomalu se to zhoršovalo. Kamarád mi tehdy řekl: "Je to zdroj, na tuti". Tak jsem koupil nový a co byste řekli? Měl ho tam!
Takže i já teď říkám je to zdroj... (asi)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

GrowerM
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod GrowerM » 20 lis 2007 10:31

Mno, já si taky myslím že nejpravděpodobnější varianta je zrdoj,,,, jenže pořád nechci jen tak do kanálu vyhodit pár set, když to tím nebude.....
Můžu se zeptat, pane Karlos, proč tohle ten zdroj dělá? .... Jako že při zvýšeném odběru Wattáže selže, nebo je tam jinej háček? Že by nějaký autodetect a následné vypnutí při poklesu napětí?
btw. Vyplatí se investovat do dražšího a značkového zdroje?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 20 lis 2007 11:08

Vyplatí se investovat do dražšího a značkového zdroje?

Zcela jednoznačně!
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Minor
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Minor » 20 lis 2007 14:47

Nezáleží pouze na maximálníjm výkonu zdroje, ale i na různých odchylkách - poklesech napětí v různých napájecích větví, které vzniknou při zvýšení výkonu(procesoru, ram, hdd, ...), jestli máte zdroj značky Eurocase, tak doporučuji výměnu za nějaký Fortron - ti většinou mají různé přepěťové ochrany a kdo ví co ještě...
Intel Core i3-4330, ASUS B85M-G, 8 GB RAM DDR3, 60 GB OCZ Agility 3, Windows 10 Home

Tyrael
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Tyrael » 20 lis 2007 16:18

ano souhlasim s mironem pokud sou az moc velke odchylky napeti muze to blbnout me samotnemu se podarilo spalit sitovku a dodnes nevim jak!:) kazdopadne ja rikal ze karlos zareaguje!:)
ode me vse! poradili ti vetsi hlavy nez sem ja!:) tak doufam ze to vyjde!:) a ze vse rozchodis!:)
ps: pouzival jsem zdroj seasonic a byl vcelku dobry ale vyber je na tobe podle toho kolik obetujes penizku!:)

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 20 lis 2007 16:42

Taky bych to typoval na zdroj.Nejednou jsem se s tím setkal.Nekvalitní zdroje většinou neudrží zátěž na 12V větvi,která napájí grafiku a Volty jdou dolů.Grafika se vypne aby nedošlo k poškození.Výměna zdroje za kvalitní se určitě vyplatí a bude po problému.A nejen to.Značkové zdroje mají větší účinnost a tudíž menší spotřebu.Navíc mají přepěťové pojistky a lepší součástky uvnitř.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

GrowerM
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod GrowerM » 20 lis 2007 21:31

děkuji tedy. S největší pravděpodobností je to zdroj.
Co jiného než zdroj by to mohlo být že... Mno tak jsem koukal po zdrojích a chci se zeptat ,,,, ?
je tento zdroj kvalitní?
Nevím podle čeho se mám řídit

http://www.apevia.com/product.php?pid=2 ... b133172229

Tyrael
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Tyrael » 20 lis 2007 21:36

jako dobry je ale cena je navysena o zbytecne diody ktere jsou ti stejne k nicemu ty penize z diod a z okraslujci kury co ten zdroj ma radsi hod do vykonu:)

Minor
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Minor » 20 lis 2007 21:42

550W zdroj? to se mi zdá na domácí použítí příliš, pokud nemáš několik pevných disků, optických mechanik, spoustu obsazených USB portů, grafiky ve SLI, ... tak by měl stačit pro lepší pc i 400W zdroj, já mám 350W a šlape to perfektně
Intel Core i3-4330, ASUS B85M-G, 8 GB RAM DDR3, 60 GB OCZ Agility 3, Windows 10 Home

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pc se nepravidelně vypíná při hře
    od Petr pc help » 09 led 2025 19:06 » v Problémy s hardwarem
    4
    1905
    od Petr pc help Zobrazit poslední příspěvek
    09 led 2025 23:06
  • PC se při neaktivtě sám vypíná
    od stif » 05 pro 2024 10:06 » v Problémy s hardwarem
    6
    2294
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    08 čer 2025 16:50
  • Počítač se vypíná během hry
    od Laniga » 06 úno 2025 20:39 » v Problémy s hardwarem
    6
    3658
    od Laniga Zobrazit poslední příspěvek
    14 úno 2025 14:07
  • proč nb nebere boot antivir
    od Stenatko » 03 dub 2025 00:19 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    7954
    od Stenatko Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 21:42
  • Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
    od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě
    7
    4872
    od zuzana3 Zobrazit poslední příspěvek
    25 pro 2024 22:23

Zpět na “Problémy s hardwarem”