Propojení 2 routerů.

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Sirkosta
Level 3
Level 3
Příspěvky: 410
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 30 dub 2019 11:48

Ahoj,

moc se v síťích a routerech nevyznám, tak se obracím na vás.
Chci doma zvýšit dosah Wi-Fi a koupil jsem si k tomu druhý router. Akorát ted nevím, jestli ty dva routery propojit LAN to LAN nebo LAN to WAN. Jeden z routerů podporuje 5Ghz síť a ted druhý (starší) ne.
Sice ještě vůbec ani nevím jak na to, ale to snad najdu návody na netu.
Díky za odpověď :)


Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

Reklama
h00ki
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: duben 19
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod h00ki » 30 dub 2019 13:45

Pokud chceš vytvořit 2 rozdílné sítě, tak to můžeš připojit do WAN portu a pouze vypnout NAT (Network Address Translation). Pokud to chceš mít všechny zařízení v jedné síti, tak využij možnost AP mode na routeru a taktéž to strč do WAN. Více se dočteš v manuálu svého nejmenovaného routeru.
Podpis nikdo nečte

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19492
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 30 dub 2019 13:49

Jeden z návodů, který hledáš je i v mém podpisu (router jako switch).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 3
Level 3
Příspěvky: 410
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 30 dub 2019 16:54

Zkusím návod. Díky
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

Sirkosta
Level 3
Level 3
Příspěvky: 410
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 11:50

Tak jsem to zkusil. Po připojení 2. routeru k PC vše v pořádku, ale už se mi nedaří přes to číslo u té brány spustit stránku kde to po mně chce ty přihlašovací údaje. Stránka pouze bliká a nic víc.
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19492
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 12:23

Můžeš upřesnit v kterém bodu návodu jsi se zasekl?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 3
Level 3
Příspěvky: 410
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 13:50

Bod 3. zadám do příkazového řádku ipconfig. Ukaže se mi Gateway a číslo. To zkopíruju a zadám do webu. Webová stránka se ale už bohužel nenačtě. Přitom s prvním routerem jsem neměl problém.
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19492
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 14:07

Ping na tu bránu funguje?
Můžeš sem dát výpis toho příkazu ipconfig?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 3
Level 3
Příspěvky: 410
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 17:19

Toto zadám do webové stránky. S prvním routerem bez problému, s tím druhým bohužel. Stránka se mi nenačtě.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19492
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 17:31

prosím o ipconfig -all
ping jsi ověřil?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

martin.100
Level 1
Level 1
Příspěvky: 74
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod martin.100 » 08 kvě 2019 17:39

Jakou IP adresu má druhý router ? Já mám modem s IP adresou 10.0.0.138, za ním mám ve druhé místnosti wifi router (s vypnutým DHCP). Ten má modemem přidělenou IP 10.0.0.1, a ať zadám do prohlížeče obě IP adresy, tak se dostanu do administrace jak modemu tak i wifi routeru.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19492
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 17:41

martine, nepleť se do tématu, kterému nerozumíš. Nikdo tu nechce vědět, jak to máš doma.
prostuduj si návod v mém podpisu, pak pochopíš, jak to má fungovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • propojeni 2 pc pomocí routeru
    od shockwave » 20 dub 2020 10:39 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    317
    od shockwave
    22 dub 2020 10:19
  • Propojení dvou routerů - omezení downloadu
    od geekercz » 06 bře 2020 11:48 » v Administrace sítě
    7
    1357
    od geekercz
    09 bře 2020 18:28
  • Propojení WiFi routerů s funkcí MESH pomocí SWITCH
    od Harold » 30 lis 2019 11:49 » v Sítě - hardware
    7
    1082
    od Harold
    30 lis 2019 16:16
  • Nejde ping ze zařízení u primárního routeru na zařízení sekundárního routeru
    od postcd » 17 pro 2019 17:53 » v Administrace sítě
    4
    1318
    od zeus
    22 pro 2019 17:17
  • Propojení PC s TV
    od Sirkosta » 20 bře 2020 10:35 » v Vše ostatní (hw)
    6
    767
    od Sirkosta
    20 bře 2020 11:03

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů