Internet

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
HappyMental
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1364
Registrován: září 11
Bydliště: Nýdnol, Bulharsko
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod HappyMental » 22 čer 2019 17:36

Ty k tomu tplinku nejsi vůbec fyzicky připojený ale napojil jsi se přímo, na tu "takovou krabičku", která není s routerem nijak spojená... Tvému popisu pořád nějak nerozumím, nechápu z toho, kolik tam těch krabiček máš. Nech vše zapojené tak, jak to nechal poskytovatel a ty se připoj novým kabelem přímo do tplinku a nebo nech router odpojený a připoj jen kabel z routeru k tobě do notebooku.


i7-4790 | GTX 1070 | 18GB 1600MHz | B85M Pro4 | RM550x | BX500 240GB | MX500 500GB | 2.5'' HDD 1TB | Arch Linux
ThinkPad L560 - Arch, ThinkPad E430 - W8.1

Reklama
Lossos
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: červen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet

Příspěvekod Lossos » 22 čer 2019 17:37

To nechápu, mám v NtB zapojebej klasickej ethernet kabel, kterej vedl do tp linku, ale mám ho v pc, jinej kabel krom toho poweru tam teď není

Dodatečně přidáno po :
To nechápu, mám v NtB zapojebej klasickej ethernet kabel, kterej vedl do tp linku, ale mám ho v pc, jinej kabel krom toho poweru tam teď není

Dodatečně přidáno po 1 minutě 37 vteřinách:
Možná už chápu, zkusím, ale nevím

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5369
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod RIKI22 » 22 čer 2019 17:39

Ten kábel , ktorý si mal v TP-Linku si mal nechať tak.Akurát, ak bol vo WAN , tak si ho iba mal prehodiť do LAN a druhý koniec toho kábla z tej krabičky zapojiť do NTB.

Uživatelský avatar
HappyMental
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1364
Registrován: září 11
Bydliště: Nýdnol, Bulharsko
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod HappyMental » 22 čer 2019 17:43

Jestli ono nebude jednodušší zavolat poskytovateli, že jsi se v tom vrtal a nerozumíš tomu a zda by ti to nepřijel nastavit. Ten kabel, co vedl to tp-linku, nech v tp-linku. A druhý konec (pokud víš, kde je), zapoj do notebooku. Pokud ne, použij úplně jiný datový kabel, kterým propojíš tp-link a notebook.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 57 vteřinách:
A napajecí kabely nech zapojené, ty nijak nepřepojuj.
i7-4790 | GTX 1070 | 18GB 1600MHz | B85M Pro4 | RM550x | BX500 240GB | MX500 500GB | 2.5'' HDD 1TB | Arch Linux
ThinkPad L560 - Arch, ThinkPad E430 - W8.1

Lossos
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: červen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet

Příspěvekod Lossos » 22 čer 2019 17:47

Teď jsem zkusil zapojit ten konec toho kabelu, co vedl do krabičky, do ntb a ten druhý do lan a měl jsem u toho vykřičník, takže nebylo možno se připojit... Já vím, že by to bylo jednodušší zavolat poskytovateli, ale bude tam až v pondělí, takže to chci nějak vyřešit sám, už jsem zoufalej a nevím co mám dělat a to by stačilo jen, aby šla ta stránka a já to mohl zase nastavit

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5369
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod RIKI22 » 22 čer 2019 17:48

Jedným kablom si prepojil TP-Link z Lan do NTB a je problém?

Lossos
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: červen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet

Příspěvekod Lossos » 22 čer 2019 17:51

Jsou tam na routeru zezadu 4 místa s nápisem nad tím: ethernet... vedle toho hned je na zapojení jedno místo, nad tím je internet, předtím to bylo v internetu ten kabel a vedl do té krabičky, já ho teď dal do toho, kde je ethernet a ten kábl z krabičky jsem zapojil do notebooku a nešlo to, takhle jsem to udělal, nemám tam LAN nebo WAN, nevím... :D

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5369
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod RIKI22 » 22 čer 2019 17:52

TP-Link má farebne označené lan.Zapoj do jedného z tých 4 farebne rovnakých.Dúfam , že používaš jeden kábel na prepojenie a nie nejako kombinuješ s káblami.
Naposledy upravil(a) RIKI22 dne 22 čer 2019 17:54, celkem upraveno 1 x.

Lossos
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: červen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet

Příspěvekod Lossos » 22 čer 2019 17:54

Ano, to jsem udělal, dal jsem to do jednoho z těch 4 žlutýech a to z krabičky jsem zandal do notebooku a měl jsem žlutej vykřičník

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5369
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod RIKI22 » 22 čer 2019 17:55

Teraz choď do nastavenia sieťovej karty a pozri sa, či máš nastavené získať IP adresu automaticky.

Uživatelský avatar
HappyMental
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1364
Registrován: září 11
Bydliště: Nýdnol, Bulharsko
Pohlaví: Muž

Re: Internet

Příspěvekod HappyMental » 22 čer 2019 17:56

To že máš u sítě vykřičník je v pořádku, nemáš přístup k internetu. Zkus se přes prohlížeč připojit na 192.168.0.1. Pokud to nepůjde, vlož jsem znovu screen z cmd a příkazu ipconfig. Je možné, že budeš muset napevno přidělit IP adresu počítače aby jsi se k routeru připojil.
i7-4790 | GTX 1070 | 18GB 1600MHz | B85M Pro4 | RM550x | BX500 240GB | MX500 500GB | 2.5'' HDD 1TB | Arch Linux
ThinkPad L560 - Arch, ThinkPad E430 - W8.1

Lossos
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: červen 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Internet

Příspěvekod Lossos » 22 čer 2019 18:03

Hoši, miluju vás, funguje to, vážně díky moc, tři hodiny jsem to taky dělal a už to funguje, šla mi ta stránka hnedka, fakt děkuju za pomoc díky díky díky moc :D


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Internet O2
    od Celestis » 04 dub 2020 10:34 » v Vše ostatní (inet)
    17
    1950
    od peta501
    20 dub 2020 11:51
  • Internet, čas,
    od Drate » 15 zář 2020 18:14 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    310
    od kecalek
    15 zář 2020 21:25
  • PC na internet
    od Maykos » 14 lis 2019 08:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    651
    od Azmir
    15 lis 2019 00:01
  • Internet po resetu pc
    od Atmoxik » 20 zář 2020 16:35 » v Vše ostatní (sw)
    6
    218
    od ITCrowd
    20 zář 2020 21:58
  • Vodafone Internet
    od Supurka » 16 pro 2019 12:34 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    944
    od Supurka
    16 pro 2019 13:15

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host