One. For all ovladač

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ransik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 165
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

One. For all ovladač

Příspěvekod ransik » 04 lis 2019 18:23

Dobrý večer,mám dotaz ohledně univerzálního ovladače značky one fór all.zadal jsem code na TV LG to funguje ale nejde nějak zprovoznit code na SAT značky Topfield prosím o radu už jsem bez radny ☹️



Reklama
ransik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 165
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod ransik » 05 lis 2019 16:40

Nikdo nic?

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8483
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod mmmartin » 05 lis 2019 16:45

Problém je asi v tom, že popis problému slovy "nejde nějak zprovoznit" příliš neinspiruje.

kecalek
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 253
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod kecalek » 05 lis 2019 19:07

Tzv "univerzálne" ovládače AllInOne - NIKDY nebudú fungovať na 100% na jednotlivých zariadeniach. Každé zariadenie má v sebe dekóder IR signálu a niekoľko desiatok povelov. Teraz si predstav, koľko tých povelov musel by mať ten Universal Remote Control - to sú TISÍCE...
Tieto URC sú len dočasným riešením pre pohodlných, ktorí nechcú mať 1-2-3-4 RC a tak zoberú URC s neistým ovládaním.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43606
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod petr22 » 05 lis 2019 19:24

Prave proto ten univerzalni ovladac nahrava povely z originalniho ovladace, aby se je naucil.

Bez informace v cem presne ten problem spociva se ale vic zjistit neda.

ransik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 165
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod ransik » 06 lis 2019 13:58

Tak jedině asi koupit nový ovladač na daný satelit?

Dodatečně přidáno po 19 vteřinách:
Tak jedině asi koupit nový ovladač na daný satelit?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43606
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod petr22 » 06 lis 2019 14:01

Jak to mame vedet, kdyz ani nepopises, jaky mas problem se stavajicim ovladacem ?

Jasnovidce tu zatim nemame, v cem je problem pozname jen z toho co nam reknes
a ty jsi nerekl v podstate nic. Nejde to, nevime co, ale chces to po nas vyresit.

Obvykle se to dela tak, ze proti sobe polozis ten univerzal a originalni ovladac a postupne
ho naucis pouzivane povely, tak ze zmacknes na originalu tlacitko a univerzal nahraje pres
IR senzor povel.

ransik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 165
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod ransik » 06 lis 2019 15:18

mmmartin píše:Problém je asi v tom, že popis problému slovy "nejde nějak zprovoznit" příliš neinspiruje.

Co treba vědět aby bylo stručné informace?

Dodatečně přidáno po 2 minutách 56 vteřinách:
petr22 píše:Jak to mame vedet, kdyz ani nepopises, jaky mas problem se stavajicim ovladacem ?

Jasnovidce tu zatim nemame, v cem je problem pozname jen z toho co nam reknes
a ty jsi nerekl v podstate nic. Nejde to, nevime co, ale chces to po nas vyresit.

Obvykle se to dela tak, ze proti sobe polozis ten univerzal a originalni ovladac a postupne
ho naucis pouzivane povely, tak ze zmacknes na originalu tlacitko a univerzal nahraje pres
IR senzor povel.

To bych rád udělal,s tím originálním ovladačem od satelitu ale ten bohužel není tak nevím jak to udělat jinak. Jedině co mě napadá popsat přímo id satelitu?

kecalek
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 253
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod kecalek » 06 lis 2019 16:25

petr22 píše:Prave proto ten univerzalni ovladac nahrava povely z originalniho ovladace, aby se je naucil.

Bez informace v cem presne ten problem spociva se ale vic zjistit neda.

A to je práve ten problém!
Tie povely totiž musí niekam ukladať (a väčšinou na CMOS - tá ma však určitú kapacitu). Takže ak preberie VŠETRKY povely z jedného zariadenia, na druhú zoberie len tie prvé, ostatné buď nenahrá, alebo prepíše tie skôr uložené (a tým pádom prvé zariadenie nebude fungovať na 100%).
Žiadny URC nemá takú kapacitu, aby uložil VŠETKY povely - najmä ak niekto to používa na 2-3-4-5 zariadení.
Inak pokiaľ vieš ten svoj sat. prístroj, u vás v Čechách existuje e-shop, ktorý predáva rôzne RC - a to by si sa divil, koľko ich má.
Skús aj toto
https://www.remote-control-world.eu/cla ... 62b9c01437
prípadne
http://www.satelit-tv.sk/obchod/dialkov ... ge/3.xhtml

Uživatelský avatar
HappyMental
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1364
Registrován: září 11
Bydliště: Nýdnol, Bulharsko
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod HappyMental » 06 lis 2019 16:29

Často se dají sehnat kopie ovladačů levně na ebay. Jen je nesmíš hledat pod značkou výrobce ale pod kódem ovladače.
i7-4790 | GTX 1070 | 18GB 1600MHz | B85M Pro4 | RM550x | BX500 240GB | MX500 500GB | 2.5'' HDD 1TB | Arch Linux
ThinkPad L560 - Arch, ThinkPad E430 - W8.1

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8483
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod mmmartin » 06 lis 2019 21:01

Podívej se na http://www.dalkoveovladace.cz. Nabízejí tam možnost nahrání kódů více ovladačů do jednoho programovatelného, potřebují ale znát typ ovladačů, jejichž kódy tem chceš nahrát.

ransik
Level 2
Level 2
Příspěvky: 165
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: One. For all ovladač

Příspěvekod ransik » 10 lis 2019 17:42

mmmartin píše:Podívej se na http://www.dalkoveovladace.cz. Nabízejí tam možnost nahrání kódů více ovladačů do jednoho programovatelného, potřebují ale znát typ ovladačů, jejichž kódy tem chceš nahrát.

To ano ale nejvíc mě štve že to dřív na tom univerzálnim ovládací fungovalo ale někdo něco pomackal a už to nejde


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ovladač GK
    od Monty19 » 11 kvě 2020 11:18 » v Vše ostatní (sw)
    3
    290
    od petr22
    11 kvě 2020 11:56
  • Xbox one ovladač
    od rincenzo » 22 zář 2020 12:39 » v Vše ostatní (hw)
    6
    308
    od Martab
    23 zář 2020 06:28
  • S.O.S. nejde mi wi-fi - adapter? Ovladac?
    od Sis » 29 led 2020 04:11 » v Sítě - hardware
    4
    815
    od RIKI22
    29 led 2020 15:32
  • Umí někdo napsat ovladač?
    od casperdeluxe » 22 říj 2019 17:04 » v Programování a tvorba webu
    9
    1849
    od casperdeluxe
    23 říj 2019 14:30
  • Ovladač pro webkameru Hama ac-100
    od Hak » 20 dub 2020 21:54 » v Problémy s hardwarem
    1
    279
    od xbs
    21 dub 2020 05:04

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti