Už opravdu nevím...

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

xaverius
Level 3
Level 3
Příspěvky: 550
Registrován: srpen 07
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Už opravdu nevím...

Příspěvekod xaverius » 11 led 2020 18:18

Ahoj všichni, tak už jsem z toho zoufalej. Pořídil jsem si NAS Zyxel NAS542. Prakticky vše fungovalo v pohodě, ale teď, co jsem ho měl delší dobu odpojen, jsem po znovu zapojení v koncích. Prakticky se tváří že je vše OK, bohužel se nelze k serveru připojit. Nevidí ho dokonce ani router, když jsem chtěl zjistit ip.
Dokonce ani utilita mi nepomohla. Ani po celkovém restartu Nasu žádná změna. Nas je bez jména a u ip ukazuje 0.0.0.0.. Už opravdu nevim co s tim. Díky každému za jakoukoli radu.

1.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit

Reklama
Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1519
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Už opravdu nevím...

Příspěvekod Microsheep » 11 led 2020 18:19

Vyndat disky, zálohovat data a factory reset.

xaverius
Level 3
Level 3
Příspěvky: 550
Registrován: srpen 07
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Už opravdu nevím...

Příspěvekod xaverius » 11 led 2020 18:29

Ten jsem udělal a stejný
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41123
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Už opravdu nevím...

Příspěvekod petr22 » 11 led 2020 18:30

Nemusi byt registrovana MAC na routeru ?

xaverius
Level 3
Level 3
Příspěvky: 550
Registrován: srpen 07
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Už opravdu nevím...

Příspěvekod xaverius » 11 led 2020 18:32

Nemusí...
Uplne jsem ho odpojil, vyndal oba hdd, zapojil, spustil, factory reset, vypl, vrátil hdd, zapl a už ho router vidí. To je peklo s těmahle věcičkama. A to si chci pořídit klasický server a učit se, no nevim...
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18022
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Už opravdu nevím...

Příspěvekod ITCrowd » 11 led 2020 21:12

Doporučuji nastavit na NASu pevnou IP adresu (mimo rozsah DHCP). Tím bude zaručena pevná vazba mezi IP adresou a síťovým názvem a zároveň ho nebudeš muset hledat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

xaverius
Level 3
Level 3
Příspěvky: 550
Registrován: srpen 07
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Už opravdu nevím...

Příspěvekod xaverius » 14 led 2020 15:22

Tak to jsem udělal a v momentě mi spadl celý net doma, včetně wifi. Poté mi dalo sakra práce vrátit to zpět. Nicméně teď se mi nedaří připojit jednotky. PC nas vidí, TV nas vidí, ale nic. Cesta existuje, ale nelze se připojit.
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18022
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Už opravdu nevím...

Příspěvekod ITCrowd » 14 led 2020 15:44

Protože jsi to udělal špatně.
Příklad adresace:
router - 192.168.1.1
NAS - 192.168.1.10
TV - 192.168.1.15
DHCP - 192.168.100 - 150
Případně lze v nastavení routeru zajistit rezervaci určité IP adresy na určitou MAC adresu.
Doporučuji ti zaplatit si síťaře, který ti vše nastaví. Zjevně je to nad tvé možnosti. To není jako stavět lego a zkoušet kam co pasuje. Musel by sis něco hodně nastudovat.
Dle mého skromného odhadu jsi dal IP adresu již byla v síti použita. To je chyba, kterou člověk, který alespoň trošku prošel kolem počítače, nikdy neudělá.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

xaverius
Level 3
Level 3
Příspěvky: 550
Registrován: srpen 07
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Už opravdu nevím...

Příspěvekod xaverius » 14 led 2020 15:53

To je to co teď dělám, studovat a studovat :) Na to by byl asi lepsí rovnou server misto pc, predpokladam
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18022
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Už opravdu nevím...

Příspěvekod ITCrowd » 14 led 2020 16:11

Je to jako bys předpokládal, že je lépe se rovnou učit na motorce, než začít na kole.
Síťově se počítač a server chovají stejně.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

xaverius
Level 3
Level 3
Příspěvky: 550
Registrován: srpen 07
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Už opravdu nevím...

Příspěvekod xaverius » 14 led 2020 16:29

Dobrá... Díky za vysvětlení...
Intel Pentium Dual-Core E6700,2x2GB RAM DDR3 1600MHz,1x160GB HDD SATA na system,1x1000GB HDD (šuplik),1x320GB HDD (šuplik),1x320GB HDD externi box,GK Gainvard 460GTX 1G GDDR5 256bit,Evolve 650W zdroj,OS Win7 Home Premium 64bit

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18022
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Už opravdu nevím...

Příspěvekod ITCrowd » 14 led 2020 16:34

Doporučím ti literaturu: https://www.knihydobrovsky.cz/pocitacov ... avce-85353
Jsou tam opravdu jen základy. Ale pro začátek je dost dobrá.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Opravdu modulace FSK ?
    od jarajarda » 02 lis 2019 22:32 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    0
    467
    od jarajarda
    02 lis 2019 22:32
  • Pomoc, nevím co s tím
    od Hlavatej » 22 lis 2019 19:20 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    427
    od mmmartin
    22 lis 2019 23:09
  • Nevím jak nainstalovat ovladače.
    od jaromirmacekk » 14 srp 2019 17:44 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    16
    745
    od xbs
    14 srp 2019 19:26
  • internet extender? (nevím jak to nazvat)
    od Newedy » 06 úno 2020 20:26 » v Vše ostatní (inet)
    5
    288
    od Newedy
    06 úno 2020 23:55
  • PC se seká a nevím proč!
    od mpok » 12 bře 2019 15:26 » v Problémy s hardwarem
    22
    1548
    od mpok
    20 bře 2019 10:11

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů