Nový PC a monitor. Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2513
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Nový PC a monitor.

Příspěvekod liborek » 07 dub 2020 19:37

Klukovi už došel počítač co jsem mu nechal složit a monitor. Chtěl jsem na dálku jen vyzkoušet jestli je vše v pořádku a cestou se něco nepoškodilo. Podotýkám, že tam zatím nemá Windows. Po zapojení hlásí monitor/připojeno HDMI/ Out of range. Vím , přibližně, o co jde. Ovšem jak změnit nastavení, když zatím nemá OS. Zkusím mu říct zítra ať tam dá DisplayPort, ale tím tomu zřejmě nepomůžu. Nějaký nápad?
Naposledy upravil(a) liborek dne 07 dub 2020 20:39, celkem upraveno 1 x.


Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43606
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC a monitor.

Příspěvekod petr22 » 07 dub 2020 19:51

Zadne nastaveni neni treba menit.

Bez OS je obraz v rezimu VGA, ktere musi umet zobrazit kazdy monitor a neexistuje
ani zadny zpusob jak tento obrazovy rezim zmenit.

Je urcite vybran spravny HDMI vstup, neni kabel zapojeny treba do zakladni desky ?

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2513
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC a monitor.

Příspěvekod liborek » 07 dub 2020 20:26

Ne, teď mě to fotil a má kabel zasunutý v grafice. Ale měl blbý přístup k zásuvce na monitoru. Třeba ho tam nemá pořádně zacvaklý. Chci po něm aby tam nic moc nerval aby se něco nepoškodilo. Mohlo by to bý tím? Ovšem to by spíš hlásilo žádný signál?!
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43606
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC a monitor.

Příspěvekod petr22 » 07 dub 2020 20:31

Jestli je to zacvakle nakrivo, muze to byt tim.

Nektere kabely jsou tak mizerne vymyslene, ze do nekterych monitoru je nejde zasunout,
protoze tomu vadi kus krytu a podobne - ne vsechny kabely vypadaji na konci stejne, ten
plast okolo konektoru je treba moc siroky.

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2513
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC a monitor.

Příspěvekod liborek » 07 dub 2020 20:54

Kdyb/nedej bože/ byla vadná grafika nebo se přepravou pohnula, byla by tu i tak možnost této hlášky nebo spíš jak jsem psal výše, tewdy není signál.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43606
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC a monitor.

Příspěvekod petr22 » 07 dub 2020 21:03

Grafika by se pohnout nemela, je tam prisroubovana.

Kdyby se pohla tak bude doslova vyrvana z desky i se slotem.

Bez OS by mel byt videt POST od BIOSu a textova hlaska ze chybi operacni system.

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2513
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC a monitor.

Příspěvekod liborek » 07 dub 2020 21:27

Dobře pohnout se nemůže, ale pokud by byl správně kabel, ale grafika byla vadná, jestli by se mohla objevit tahle hláška. A pokud by byl v háji procesor...
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43606
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC a monitor.

Příspěvekod petr22 » 07 dub 2020 21:31

Predpokladejme ze to prodejce zkusil zapnout a ze to fungovalo.

Procesor v haji je ta nejmene pravdepodobna vec.

Co to je vlastne za pocitac ?

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18291
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC a monitor.

Příspěvekod xbs » 07 dub 2020 21:38


petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43606
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC a monitor.

Příspěvekod petr22 » 07 dub 2020 21:43

Ze by ta tlupa makaku neaktualizovala BIOS ?

U CZC bych se vubec nedivil.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18291
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC a monitor.

Příspěvekod xbs » 07 dub 2020 21:47

MAX verze maj na trojkový Ryzeny BIOS připravenej už v základu...

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2513
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: Nový PC a monitor.

Příspěvekod liborek » 07 dub 2020 21:51

xbs: Jo. Tady je profil syna. Samotřejmě to má , zatím, bez těch windowsů.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=68382

Dodatečně přidáno po 1 minutě 24 vteřinách:
Jo a monitor.
https://www.czc.cz/asus-vp248qg-led-mon ... 90/produkt
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový QHD monitor
    od helpmeboys » 15 úno 2020 19:10 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    13
    774
    od Fox_25
    16 úno 2020 23:10
  • Nový monitor a gpu
    od FELINY » 10 úno 2020 10:00 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    388
    od DaveM
    10 úno 2020 14:46
  • Nový monitor
    od koblihas89 » 05 úno 2020 17:51 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    18
    968
    od koblihas89
    08 úno 2020 10:00
  • Nový monitor
    od DobrodruhCZ » 27 zář 2019 07:56 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    684
    od gogo1963
    28 zář 2019 15:16
  • Nový monitor
    od Bwencik11 » 08 pro 2019 19:00 » v Problémy s hardwarem
    0
    278
    od Bwencik11
    08 pro 2019 19:00

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti