Ryzen 5 1600AF OC

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

michal.wollmann
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Ryzen 5 1600AF OC

Příspěvekod michal.wollmann » 28 čer 2020 08:57

Dobrý den,

od pátku vlastním tuto sestavu. V biosu jsem akorát nastavil takt procesoru skrze "CPU Frequency" na 36.00 takže mám teď 3,6GHz. Jelikož se v tom moc nechci hrabat tak se ptám jestli je možné v této sestavě to zkusit posunout na třeba 3,8GHz nebo 3,9GHz aniž bych musel dělat nějaké složité úpravy jako úprava voltage atd..

Děkuji za rady



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18078
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 1600AF OC

Příspěvekod xbs » 28 čer 2020 09:04

k čemu to? nech to v základu a dyš bude zapotřebí, taxi procák sám boostne...

michal.wollmann
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 1600AF OC

Příspěvekod michal.wollmann » 28 čer 2020 09:37

No základní je dle popisu 3,2GHz a boostuje na 3,6GHz tak jsem myslel že když by se to nataktovalo na 3,8GHz že by se z toho dalo dostat více výkonu :D Pokud je to blbost tak se omlouvám za spam.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43121
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 1600AF OC

Příspěvekod petr22 » 28 čer 2020 09:47

Budes mit tak 2-3 fps vice, pricemz prijdes o zaruku na cpu a zakladni desku.

michal.wollmann
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 1600AF OC

Příspěvekod michal.wollmann » 28 čer 2020 09:49

Aha, oka to mi stačí na vysvětlení :D Díky.

Uživatelský avatar
Mr. Incognito
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 110
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 1600AF OC

Příspěvekod Mr. Incognito » 28 čer 2020 09:56

Jenom pro zajímavost, jak by prodejce zjistil, že CPU bylo taktované?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43121
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 1600AF OC

Příspěvekod petr22 » 28 čer 2020 10:17

Stejne jako u desky - diagnosticka sada vyrobce.
Je ale otazka zda se to prodejci vyplati nechat zjistovat (Alza a CZ nejspis ne).

V kazdem pripade - pretaktovani i podtaktovani mimo specifikace vyrobce
je porusenim zarucnich podminek. To plati i u Kckovych procesoru Intelu, kde
lze dokoupit sluzbu ktera umozni vymenu cpu v pripade selhani.

michal.wollmann
Level 1
Level 1
Příspěvky: 67
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 1600AF OC

Příspěvekod michal.wollmann » 28 čer 2020 11:46

Ještě otázka trochu mimo téma příspěvku

Tohle mi dneska ráno udělal monitor a včera taktéž akorát to mělo červenou barvu. PC normálně jede nezaskne se a když dám restart tak to už je v pohodě. Může to být kartou? Že bych ji případně šel vrátit. Jedná se o kartu SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5500 XT 4G. Monitor je sice starší už ale nikdy toto nedělal až teď poslední 2 dny.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7977
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 1600AF OC

Příspěvekod Rewqa » 28 čer 2020 12:31

Když to udělá, tak udělej screen obrazovky. Pokud to na screenu nebude, je to monitor, pokud ano, je to grafika, případně něco jiného po cestě.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 16GB Crucial DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Uživatelský avatar
Mr. Incognito
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 110
Registrován: červen 20
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 1600AF OC

Příspěvekod Mr. Incognito » 28 čer 2020 12:51

To vypadá jako typický projev Radeon karet a jejich "odladěných" ovladačů. Ale třeba křivdím a je to monitor .

Uživatelský avatar
peta501
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2030
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: Ryzen 5 1600AF OC

Příspěvekod peta501 » 29 čer 2020 18:11

Rewqa píše:Když to udělá, tak udělej screen obrazovky. Pokud to na screenu nebude, je to monitor, pokud ano, je to grafika, případně něco jiného po cestě.

To ovsem nemusi takhle bejt v pripade AMD... tohle mi delalo taky a byla to chyba cpu / mb. (nicmene PC kompletne zamrzlo)
B450 + r3600..
U me to treba hazelo artefakty jen s urcitou verzi biosu, s dalsi verzi biosu to zas jen zhaslo a spadlo pri zatezi apod.

Grafika jinak jede bez problemu do dnes, jela i predtim na sestave s intelem...
Samozrejme mi tu taky bylo receno ze je to spatna a vadna grafika. :thumbdown:

Pokud to ale normalne dal funguje videl bych to na spatny ovladace, s jinejma verzema ovladacu to nedela?
Zajimavy ze podle mistnich uz ma AMD ovladace vychatany...
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 16GB RAM , GTX1070, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaká je maximální frekvence ryzen 1600af
    od MrLucky » 06 bře 2020 20:24 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    386
    od MrLucky
    06 bře 2020 21:34
  • Amd Ryzen 5 3600 vs Amd Ryzen 5 2600
    od aribosstv » 18 kvě 2020 18:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    10
    879
    od Michael850
    19 kvě 2020 16:26
  • Ryzen 7 2700 vs ryzen 5 3600
    od helpmeboys » 12 úno 2020 16:32 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    528
    od xbs
    12 úno 2020 16:51
  • Ryzen 7 vs Ryzen 5
    od aribosstv » 17 čer 2020 09:00 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    35
    934
    od Martab
    18 čer 2020 16:50
  • AMD Ryzen 3 1200
    od Chleba32 » 28 bře 2020 00:54 » v Vše ostatní (hw)
    10
    784
    od MrAnnix99
    30 bře 2020 12:33

Zpět na “Taktování a další úpravy PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů