Problém s RAM v dual chanellu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tero808
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Muž

Problém s RAM v dual chanellu

Příspěvekod Tero808 » 29 srp 2020 23:16

Dobrý den mám problém s dual chanllem mám základní desku https://www.alza.cz/asus-rog-strix-b350 ... 041196.htm
a má první RAM kterou jsem požíval v pc asi rok je tato https://www.alza.cz/hyperx-8gb-2933mhz- ... 308035.htm ted jsem koupil z czc tuto https://www.czc.cz/hyperx-predator-rgb- ... 64/produkt s tím že doufám že jsou stejné každopádně když je dám do desky tak se nechce bootnout pc, zkoušel jsem prohazovat RAM různýma slotama, reset BIOSU, uptade BIOSU , vatžení baterky a už si nevím rady



Reklama
Uživatelský avatar
MrAnnix99
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 887
Registrován: únor 13
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM v dual chanellu

Příspěvekod MrAnnix99 » 29 srp 2020 23:39

Odkazy nefungují.
Žádný učenec z nebe nespadl, ale blbce jako by shazovali.

CPU: Intel Xeon E5450 @ 3.0 Ghz
GPU: Sapphire Radeon RX 570 Pulse 4GB
MB: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD MS-7395
RAM: 8,00GB Dual-Channel DDR2

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18708
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM v dual chanellu

Příspěvekod xbs » 29 srp 2020 23:41

odkazy nefungujou, pač se zkrátily... začni tim, že vyzkoušíš každej modul samostatně... pokud budou fungovat, tak mrkni do slotu esli tam třeba nejni ňákej bordel... předpokládám samozřejmě, že moduly dáváš do správnejch slotů (dle manuálu k desce) jak pro singl, tak duál...

Tero808
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM v dual chanellu

Příspěvekod Tero808 » 30 srp 2020 02:16

xbs píše:odkazy nefungujou, pač se zkrátily... začni tim, že vyzkoušíš každej modul samostatně... pokud budou fungovat, tak mrkni do slotu esli tam třeba nejni ňákej bordel... předpokládám samozřejmě, že moduly dáváš do správnejch slotů (dle manuálu k desce) jak pro singl, tak duál...

Ano zkoušel jsem obojí fungují a ano dávám moduly do zprávných slotů co se týče hw a sw tak jsem pokročilý ale toto mi hold nedá spát zasílám odkazy znovu
RAM co jsem měl a používal rok : https://www.alza.cz/hyperx-8gb-2933mhz- ... 308035.htm
RAM co jsem koupil za předpokladu že jsou totžné : https://www.czc.cz/hyperx-predator-rgb- ... 64/produkt
zajímavé je to že jsem ten první modul rak kupoval kvůli optimalizaci pro AMD o které se psalo v popisu a specifikaci produktu a ted už ve specifikaci o produktu o njaké optimalizaci není ani zmínka (je to stejný produkt protože jej mám už rok označen jako oblíbený )

Dodatečně přidáno po 1 minutě 30 vteřinách:
Zde zasílám základní desku ASUS ROG STRIX B350-F GAMING

Dodatečně přidáno po 1 minutě 30 vteřinách:
Zde zasílám základní desku ASUS ROG STRIX B350-F GAMING

Dodatečně přidáno po 1 minutě 49 vteřinách:
https://www.alza.cz/asus-rog-strix-b350 ... 041196.htm

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44170
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM v dual chanellu

Příspěvekod petr22 » 30 srp 2020 08:32

Problemem nemusi byt pamet nebo deska, ale procesor.

Chtelo by to vyzkouset dalsi generaci Ryzenu, jestli to bude fungovat s ni.

Ty pameti take nemusi byt uplne stejne a jelikoz se jedna o prvni generaci Ryzenu,
take by to chtelo vyzkouset kit, tedy dva moduly ktere by mely byt kompatibilni.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18708
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM v dual chanellu

Příspěvekod xbs » 30 srp 2020 09:28

Tero808: předchozí příspevek se necituje... mrkni do těch slotů jaxem psal esli tam nejni ňáká špína, jinak pípák při startu něco hlásí?

Tero808
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: srpen 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém s RAM v dual chanellu

Příspěvekod Tero808 » 30 srp 2020 12:49

Ne pípák nehlásí vůbec nic


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Dual monitor
    od frufru56 » 07 čer 2020 19:34 » v Problémy s hardwarem
    8
    337
    od frufru56
    08 čer 2020 19:41
  • dual intelligent processors 5
    od MrFanTomas » 22 úno 2020 22:35 » v Vše ostatní (sw)
    4
    937
    od MrFanTomas
    22 úno 2020 23:28
  • Windows dual boot
    od titex » 22 dub 2020 11:34 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    11
    823
    od Mamm
    10 kvě 2020 16:01
  • ramky 2x32gb vs 4x16gb (dual channel)
    od name66 » 16 zář 2020 00:12 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    315
    od petr22
    16 zář 2020 18:17
  • dual boot ve VirtualBoxu (linux mint a W10)
    od krasonnn » 11 kvě 2020 14:07 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    3
    427
    od knowledgeispower
    13 kvě 2020 22:43

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti