Windows si nepamatuje přístup k NASu? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8559
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 09 led 2021 12:41

Aha, díky. S tím delete mi to už dává smysl.
Vyzkoušel jsem to ve chvíli, kdy to chtělo dia a funguje, hodím to ještě na start PC a snad to bude ok.
Zatím díky moc ;-) .
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Reklama
Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8559
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 11 led 2021 18:30

Hm, tak mi přijde, že si to dělá co chce. Mám nastavené spuštění po startu PC a po přihlášení uživatele.
Hlavní věc, co se mi moc nelíbí, tak že po spuštění PC se dostanu do NASu bez přihlášení, tudíž všichni/všechno ostatní taky (ale říkal jsi, že by to pořád mělo chtít přihlášení? Nechce).
Pak se mi i stalo, že v průběhu zapnutého PC - třeba 8+h, to chce znovu diagnostiku, asi zase zapomene přístup v průběhu?
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21716
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod ITCrowd » 11 led 2021 18:49

Předpokládal jsem, ale asi ne.
Spíše mě zaráží: "se dostanu do NASu bez přihlášení, tudíž všichni/všechno ostatní taky". Tím chceš říct, že všichni přistupují všude? A k čemu jsou účty a hesla? Kdybys používal NAS jak se má, neměl bys problémy.
Zkus použít totalcommander. Když klikneš na úložiště, vyžádá si heslo? A zobrazí vůbec úložiště?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8559
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 11 led 2021 20:16

Ne, mám na mysli to, že když jsem dnes zapl PC a zkusil se dostat do NASu, ihned na mě vyjely složky bez přihlašování. A to všichni, jsem myslel kohokoliv, kdo by zapl můj PC a všechno, jsem myslel jakákoliv aplikace nebo připadný bordel (protože to nechtělo přihlášení).

"Kdybys používal NAS jak se má, neměl bys problémy." Tím myslíš co?

TC zkusím po znovuzapnutí PC.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21716
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod ITCrowd » 11 led 2021 20:24

Kdo by zapl tvůj PC, tak se dostane pouze k přihlašovacímu dialogu. Pokud obcházíš jakékoli zabezpečení, pak se nediv.
To je jako bych měl pořád otevřené dveře, protože nechci nosit klíče a přitom trval na tom, aby se do těch dveří nikdo nedostal.

Tím myslím naprosto striktní nastavení práv, sdílených složek, účtů a hesel. Pak máš po přihlášení vždy svou síťovou složku a tím i přístup k NASu. Ostatní uživatelé mají zase svoje práva a účty.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8559
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 11 led 2021 20:39

A kde jsi přišel na to, že to tak nemám?
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4833
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod dvorakj » 11 led 2021 20:49

Na to prece nemusim byt odbornik, abych to poznal....vzdyt se to tak nechova.
ty mas openmediavault?
Ja mel prvni qnap, super, jen to moc zralo a byl sem tim moc svazany, takze sem slozil komp a nahodil freenas, tak 30% veci bylo nefunkcnich nebo nedodelanych. OMV bylo to same, ale tak s 50%. Takze sem to vyresil serverovym debianem a mam klid, ale je treba neco znat.
Za me ti doporucuji koupit qnap nebo synology, tam se to nastavuje elegantne a navic i pochopis, jak to ma cele fungovat.
Nemas zaklady s chces na tom stavet neco, co ani poradne nefunguje. Doporucuji tedy QNAP

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8559
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 11 led 2021 20:53

Já nevím, jestli vám hrabe nebo jste v mém textu našli něco, co jsem ani nenapsal? Byl bych rád, kdyby jste se ještě vyjádřili oba, když už mě musíte osočovat bezdůvodně.

1. Chci jen windows "opravit" v tom, že se prý nemůže dostat k NASu, přitom po jeho diagnostice s tím nemá problém - o tom je tohle téma
2. Nevím, kde ITCrowd vzal něco o obcházení zabezpečení, takže znovu, chci jen windows donutit k tomu, aby mě netvrdil, že se k NASu nemůže dostat
3. Ukládání hesel do .bat nebyl můj nápad a hned jsem napsal, že nechci, aby si windows heslo pamatoval, naopak, aby se dotazoval k přihlášení, což se ale ani s tímto kódem neděje, takže jsem jej přestal používat a přišel pro další radu...
4. K NASu mají všichni 3 uživatelé svoje jména a hesla, přístup mají do 4 společných složek + 1 sami pro sebe nepřístupnou ostatním. A já osobně mám přístup ještě do pár, jako je složky pro stahování atp. Takže kde je moje chyba v používání?


Už si rozumíme?
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21716
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod ITCrowd » 11 led 2021 21:26

ad 2) napsal jsi to sám: "že po spuštění PC se dostanu do NASu bez přihlášení, tudíž všichni/všechno ostatní taky". Tedy jsi obešel základní zabezpečení - přihlašování do účtu. Normálně se po zapnutí PC dostaneš jen k přihlašovacímu dialogu. Kolikrát to musím opakovat, abys to pochopil?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8559
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 11 led 2021 21:33

A kolikrát ti mám vysvětlit, že to obešel tvůj kód do batu a takhle to právě nechci?

Psal jsem, že jsem bat hodil na spuštění PC a po spuštění PC najel bez přihlášení do nasu (přihlásil se přes bat) a já psal, že jsi mi psal, že by to tak být nemělo, takže jsem to smazal a čekal jestli bude další nápad a najednou jsi začal psát, že já něco obcházím.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21716
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod ITCrowd » 11 led 2021 21:40

Neobešel. Ten bat je spouštěn pod tvým účtem. Tedy není možné tohle: "že po spuštění PC se dostanu do NASu bez přihlášení, tudíž všichni/všechno ostatní taky".
Protože ve standardním zabezpečením se po zapnutí PC nabídne přihlašovací dialog.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8559
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 11 led 2021 21:58

Nevím, o kterém přihlášení teď ty píšeš.
Já celou dobu píšu o tom, o čem je toto téma, tedy přihlášení do Nasu přes průzkumníka z prvního příspěvku, po automatickém spuštění úlohy po zapnutí PC otevřu LM-NAS a jsem rovnou mezi složkami, místo loginu jmeno:heslo a to se stalo až po přidání batu.

Dodatečně přidáno po 4 minutách 9 vteřinách:
A to jsem psal již v prvním příspěvku dneska.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Teplota HDD v NASu
    od Grander » 28 dub 2021 12:51 » v Vše ostatní (hw)
    1
    326
    od ITCrowd
    28 dub 2021 13:04
  • Google chrome - nepamatuje si pozici předchozí stránky.
    od bogfran » 08 pro 2020 10:27 » v Vše ostatní (sw)
    0
    343
    od bogfran
    08 pro 2020 10:27
  • Přístup na GPT disk
    od Fanobrel » 27 pro 2020 21:31 » v Problémy s hardwarem
    3
    313
    od petr22
    27 pro 2020 23:59
  • Terminátor , vzdálený přístup
    od pepino69 » 14 srp 2021 20:14 » v Sítě - hardware
    7
    471
    od pepino69
    16 srp 2021 18:53
  • Přístup z internetu na NAS Synology
    od Mr9eee » 04 lis 2021 17:04 » v Administrace sítě
    7
    225
    od ITCrowd
    04 lis 2021 19:15

Zpět na “Windows 10, 8, 7..”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host