Výměna RAM

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Orderon
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Muž

Výměna RAM

Příspěvekod Orderon » 16 úno 2021 11:43

Zdravím,

potřeboval bych poradit. Mám notebook který má celkové RAMky 6 GB jedna bude 4GB a jedna je s RAm DDR3 CL10 2GB 800mhz, Tu dvou GB bych chtěl vyměnit za 4GB. Nevím proč, ale program CPU-Z ukazuje info jen o té dvou gigové, ale celkově ukazuje 6GB. Dotaz zní můžu si dokoupit RAM DDR3 CL9 nebo CL10. A je také důležité napětí? Teď je s napětím 1,5, můžu koupit s nižším? V notebooku jsou 4 sloty a v tuto chvíli by měly být osázeny 2.
Třeba tuhle: https://www.alza.cz/apacer-so-dimm-4gb- ... 842770.htm

Děkuji

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48498
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna RAM

Příspěvekod petr22 » 16 úno 2021 12:22

Napeti musi byt stejne u obou pameti.

Orderon
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Muž

Re: Výměna RAM

Příspěvekod Orderon » 16 úno 2021 12:32

Děkuji za odpověď, a jak je to s CL. Teď tam je CL10 a ať googlím jak googlím, tak nacházím jen CL9 nebo CL11. S tím by byl problém?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10259
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Výměna RAM

Příspěvekod zeus » 16 úno 2021 16:22

Nevím proč, ale program CPU-Z ukazuje info jen o té dvou gigové, ale celkově ukazuje 6GB.

Takze po kliknuti treba na Slot #3 nepise zadne info? Divne. I u pameti primo pajenych na desku to info vetsinou pise.
V notebooku jsou 4 sloty a v tuto chvíli by měly být osázeny 2.

Zase tolik notebooku 4 sloty nema, pochlub se, co je to zac. I to je pro spravne rozhodnuti dulezita informace.
Teď tam je CL10

A pod to das obrazek, kde je psano 11...
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Orderon
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Muž

Re: Výměna RAM

Příspěvekod Orderon » 16 úno 2021 18:52

Ano, po kliknutí na slot #2 #3 4 to nehlásí nic, ale jdou rozkliknout, takže 4 sloty tam jsou.

Jedná se o notebook https://www.czc.cz/asus-x75vb-ty087h-ce ... 81/produkt

No vidíš, tak nevím proč jsem si myslel že je CL10...tím pádem jeden problém vyřešen.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48498
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna RAM

Příspěvekod petr22 » 16 úno 2021 18:55

Podle me to ma jen 1 slot a onboard pamet 4 GB.

Orderon
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: prosinec 20
Pohlaví: Muž

Re: Výměna RAM

Příspěvekod Orderon » 16 úno 2021 19:24

Tak to už ve výsledku je asi jedno, měnit chci tu 2GB, která je ve slotu. Nechápu ale proč tedy CPUz ukazuje čtyři sloty.
Na jiných mi to ukazuje sloty podle toho kolik jich je.
Můžu tam tedy hodit https://www.alza.cz/patriot-so-dimm-4gb ... 417071.htm
nebo https://www.alza.cz/corsair-so-dimm-8gb ... 477139.htm?

Uživatelský avatar
kecalek
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 385
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Výměna RAM

Příspěvekod kecalek » 16 úno 2021 20:12

petr22 píše:Podle me to ma jen 1 slot a onboard pamet 4 GB.

Tento nemá onboard RAM, ale má len 2 sloty.
Lacnejšie NB mali často RAM onboard (teda žiadna výmena RAM), ale táto modelová rada mala 2 sloty, niekedy osadený len 1 slot (4GB), niektoré mali obsadené oba sloty (4+2GB).

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48498
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Výměna RAM

Příspěvekod petr22 » 16 úno 2021 20:24

ASUS X75VB-TY087H
Operating System Windows 8 (64bit)
Chipset Mobile Intel® HM70 Express Chipsets
On board memory 4GB
Memory Slot 1x
System memory DRAM DDR3 1600 2G
Storage SATA 750G 5400RPM 2.5" HDD
Display "17.3"" LED-backlit TFT LCD Display

Nic horsiho nez ze s tou novou RAM nepujde zapnout se nestane.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • výměna gpu.
    od Dejva1999 » 20 lis 2021 20:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    166
    od petr22
    20 lis 2021 21:32
  • Vymena lcd u ntb
    od Baggy » 01 zář 2021 10:11 » v Problémy s hardwarem
    9
    314
    od petr22
    03 zář 2021 07:14
  • Upgrade/Výmena PC?
    od BiyuuSK » 14 pro 2020 01:21 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    526
    od BiyuuSK
    14 pro 2020 14:12
  • výmena hardwaru
    od Ajko231 » 18 pro 2020 18:20 » v Problémy s hardwarem
    8
    775
    od petr22
    18 pro 2020 19:34
  • Výměna zdroje HP
    od greg_kovacs » 27 pro 2020 16:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    266
    od greg_kovacs
    27 pro 2020 20:27

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů