nefunguje grafárna?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Lojza
Level 2
Level 2
Příspěvky: 175
Registrován: únor 05
Pohlaví: Nespecifikováno

nefunguje grafárna?

Příspěvekod Lojza » 07 bře 2021 10:21

Zdravím vás,

už nevím, co dělat.
V posledním týdnu mi začalo Win10 padat. Začala se při normálním prohlížení internetu jakoby přepínat zobrazení a pak se to úplně zaseklo. Jednou nebo dvakrát modrá smrt. Nabíhalo to normálně. Nyní už to nabíhá jen do zobrazení v nízkém rozlišení s černými okraji a s neúplně patrnými červenými proužky. Myslím si, že to není nouzový režim, ale nejde grafárna.

Obrázek

Grafárna píše chybu:

Obrázek

Už jsem zkusil:
    -dvakrát přeinstalovat ovladače grafické karty
    -přeházet paměti mezi sloty, i tam nechat každou zvlášť
    -zapnout volbu "maximální paměť" v msconfig

Už nevím, co zkusit, kromě toho to vyhodit z okna :-)

Máte prosím někdo nějaký nápad?

Reklama
RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5775
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: nefunguje grafárna?

Příspěvekod RIKI22 » 07 bře 2021 10:31

Môžeš si v Správca zariadení pri grafike, klik PTM na grafiku vybrať Zakázať zariadnie.Grafika pobeží v základnom režime.Ale , ak grafika má problém fungovať s ovládačom je zvyčajne chybná.Už si vlastne naznačil , čo s ňou spraviť.Ale môžeš ju ešte skúsiť v inom PC.

Uživatelský avatar
MrAnnix99
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 933
Registrován: únor 13
Pohlaví: Muž

Re: nefunguje grafárna?

Příspěvekod MrAnnix99 » 07 bře 2021 10:46

Upéct ji :D
Žádný učenec z nebe nespadl, ale blbce jako by shazovali.

CPU: Intel Xeon E5450 @ 3.0 Ghz
GPU: Sapphire Radeon RX 570 Pulse 4GB
MB: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD MS-7395
RAM: 8,00GB Dual-Channel DDR2

Uživatelský avatar
sojkin626
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2004
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: nefunguje grafárna?

Příspěvekod sojkin626 » 07 bře 2021 10:55

Trouba je poslední možnost, ale už několikrát mě zachránila, sundat vše co můžeš podložit kuličkami alobalu a cca 20 minut na 180°c.

Odesláno z mého Mi A1 pomocí Tapatalk
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Manjaro 21.0 KDE|Windows 10 Pro # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48538
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: nefunguje grafárna?

Příspěvekod petr22 » 07 bře 2021 10:59

Trouba neni posledni moznost, je to doslova jedina moznost pokud nema tazatel
pajeci IT BGA stanici (kterou mam treba ja). Hlavni je sandat vse plastove a chladic,
samozrejmne i vypnout ventilatory at to neodfoukne soucastky.

Vice nez 10 roku stara graficka karta - je div, ze vydrzela takhle dlouho funkcni.

Pokud ma zakladni deska iGPU, je mozne pouzit tu.

Jinak sehnat jakoukoliv funkcni grafiku na bazarech a aukcich.

Uživatelský avatar
Over5
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: nefunguje grafárna?

Příspěvekod Over5 » 07 bře 2021 11:53

Zdravim, o peceni grafik som sa uz nacital vela clankov a pocul som vela legiend, ale od cloveka ktory sa seriozne zaobera opravou takychto veci viem, ze to nieje riesenie. Jedine co v takychto pripadoch pomaha je vymena grafickeho cipu, pripadne pamati. Sam som to niekolkokrat skusal a je pravda ze v niektorych pripadoch sa grafika zdala po peceni funkcna ale vzdy to netrvalo dlho max. niekolko dni.
Kto nic nerobi nic nepokazi, ale na chybach sa clovek uci.

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2610
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: nefunguje grafárna?

Příspěvekod liborek » 07 bře 2021 12:09

No já to zkoušel dvakrát. Spolupracovníkovi jela po "pečení" asi 4roky než dal pryč celé PC. Ta druhá jela asi rok a pak klekla. Takže u mě spíše +.Pokud je to poslední možnost, tak je to jedno. Za zkoušku už nic nedá. Obě jsem ale nepekl v troubě nýbrž nahříval horkovzdušnou pistolí.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunguje mikrofon
    od Terytory » 02 bře 2021 14:48 » v Problémy s hardwarem
    1
    296
    od ITCrowd
    02 bře 2021 17:20
  • uTorrent a AVG VPN nefunguje
    od fafejt » 05 bře 2021 22:46 » v Komunikace na internetu
    4
    711
    od fafejt
    05 bře 2021 23:03
  • Nefunguje monior
    od domino1915 » 18 říj 2021 12:22 » v Problémy s hardwarem
    2
    272
    od petr22
    18 říj 2021 12:51
  • DVD mechanika na USB nefunguje
    od Messi10 » 23 lis 2021 10:51 » v Problémy s hardwarem
    7
    161
    od ITCrowd
    23 lis 2021 11:41
  • MBP → USB-C → Samsung M7 nefunguje
    od kubasCZ » 09 zář 2021 17:14 » v Problémy s hardwarem
    6
    375
    od kubasCZ
    01 říj 2021 14:25

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů