Nejde nainstalovat Java od Sunu
Nejde nainstalovat Java od Sunu
Mám Win XP Prof SP2 a používám internetové bankovnictví Mojebanka od KB. Dříve jsem využíval Javu od Microsoftu (JVM) a fungovalo vše OK. Jenže asi měsíc KB podporuje už jen Javu od Sunu a tu se mi vůbec nedaří nainstalovat. Zkoušel jsem různé runtime verze od 1.5 po naposledy V6.0 update 3. Instalační balík vždy začne jakoby dobře rozbalovat, instalovat a skončí to v etapě, kdy v instalačním okně je hláška Status - Applying Java Patches a na tom instalace zatuhne, jednou jsem čekal i několik hodin
a nic. Nevíte někdo co s tím ?

A ještě doplním - Přes přidat a odebrat programy jsem se díval co je nainstalováno a jsou tam celkem tři !Javy JRE od Sunu - J2SE Runtime Environment 5.0 Update 1 (117MB) pak J2SE Runtime Environment 5.0 Update 8 (119MB) a nakonec Java 6 Update 3 (4037MB) !!! Ale diagnostický program kpdetect od Komerční banky hlásí, že Sun Java není nainstalována. Zkoušel jsem odebrat tu verzi 6, což jakoby začalo a pak nahlásilo "Internal Error 2753 RegUtils"
Windows Instaler mám V3.1. Jinak na tomto PC mě vše ostatní běží perfektně. Snad jen jediný, trochu obdobný problém jsem měl při instalaci MS Net Framework.
Windows Instaler mám V3.1. Jinak na tomto PC mě vše ostatní běží perfektně. Snad jen jediný, trochu obdobný problém jsem měl při instalaci MS Net Framework.
fredik píše:- Stáhni si poslení verzi Java Runtime Environment (JRE) 6 Update 3
- Posuň se dolů kde je napsáno Java Runtime Environment (JRE) 6 Update 3 a klikni na tlačítko Download
- Zatrhni možnost kde je napsáno: Accept License Agreement
- Stránka se ti znovu načte.
- Klikni na odkaz pro stažení: Windows Offline Installation, Multi-language a ulož si ho na disk
- Ukonči běžící programy které máš spuštěné, hlavě webový prohlížeč
- Jdi přes Start -> Ovládací panely -> Přidat nebo odebrat programy a odinstaluj všechny staré verze Javy
- Podívej se po položkách s názvem Java Runtime Environment (JRE or J2SE)
* příklady starých verzí v Přidat nebo odebrat programy:J2SE Runtime Environment 5.0
- Odinstaluj je přes tlačítko Změnit nebo odebrat nebo Odebrat
J2SE Runtime Environment 5.0 Update 8
Java 2 Runtime Environment, SE v1.4.2
- Odinstaluj postupně po sobě případné všechny staré verze Javy
- Po skončení odinstalovaní restartuj Pc.
- Pak už jen spusť instalaci poslední verze ze souboru jre-6u3-windows-i586-p.exe, který sis stáhl na začátku.
- fredik
- člen Security týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus použít Windows Installer CleanUp (pročti si to důkladně).
Tak Windows Instaler CleanUp konečně Javu 6 update 3 odebral. Provedl jsem pak restart a dal instalaci při ostatních zavřených oknech znova. V pozadí jel jen AVG Free Edition. Opět, jako v každém pokusu před tím (jak u verze 5, tak 6), mi instalace začala probíhat, ale zatuhla v okně se Status - Applying Java Patches. Takže jsem tam, kde jsem byl předtím.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3235
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
08 zář 2024 15:12
-
- 2
- 2892
-
od petr22
04 pro 2024 14:59
-
-
Nejde nainstalovat ma Amdroid 14 Spotify
od Tazator » 26 zář 2024 15:03 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 2504
-
od Tazator
30 zář 2024 06:02
-
-
-
Nejde nainstalovat aktualizace Win 10 64 (KB5046613)
od Minapark » 16 lis 2024 09:04 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3874
-
od Minapark
20 lis 2024 12:00
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”