Nelze zapnout

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 309
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Václav Polák » 05 dub 2021 09:20

U mně byl podobný problém, konkrétně to byla základní deska. V BIOSu zamrzal obraz tak po 5 minutách a když jsem se snažil dostat do Windows, tak mi zčernala obrazovka a PC se začal restartovat. Po výměně základovky bylo vše OK.
Nejlepší by bylo, kdybys tu grafiku vyzkoušel v jiném PC, u kterého jsi si jistý, že je plně funkční.
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Reklama
Master2016
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 103
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Master2016 » 05 dub 2021 10:14

Ok dobře. Zkusím to.

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 2
Level 2
Příspěvky: 211
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod pcmaker » 05 dub 2021 12:29

Možná to dělá ten zdroj značky "asi 350W". Ta grafika má spotřebu v zátěži přes 200W, takže ten zdroj bych doporučil spíš kolem 500-600W.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21516
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod ITCrowd » 05 dub 2021 12:31

To asi těžko, když mu nejede ani integrovaná. Na tu těch 350W stačí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48262
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod petr22 » 05 dub 2021 12:41

To ze bys doporucil silnejsi zdroj je po 9 letech co ho tazatel pouziva uzitecna informace :-)

Chtelo by zto zjistit co je to presne za zdroj - nemusi to byt 350W a muze to byt klidne nejaky
ksunt co ten deklarovany vykon nemel nikdy.

Samozrejme je mozne, ze je vadny zdroj, stejne dobre jako zakladni deska a graficka karta.

U graficke karty bych to zkousel jako prvni, iGPU muze byt zakazana v BIOSu.

Jinak nez vymenou komponent se co je vadne zjistit neda. Vymenit zdroj je druha vec po grafice.

Master2016
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 103
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Master2016 » 05 dub 2021 13:17

iGPU jsem zapnul a i tak nefunguje

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 309
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Václav Polák » 05 dub 2021 14:02

A máš možnost vyzkoušet dedikovanou grafiku v jiném PC? Aby sis ověřil, že je opravdu nefunkční.
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Master2016
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 103
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Master2016 » 05 dub 2021 19:57

Nevím jak. :D

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 309
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Václav Polák » 05 dub 2021 20:23

Vyndat grafickou kartu z PC a zapojit ji do jiného PC, jestli teda máš jiný PC k dispozici.
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48262
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod petr22 » 05 dub 2021 20:35

Nechces snad zcela vazne tvrdit, ze nevis jak vyzkouset tu Geforce v jinem PC ?

Prohodit komponenty nazvajem s druhym pocitacem je nejrychlejsi zusob jak
prijit na to, co je vadne - zcela urcite je treba vyzkouset jinou grafiku a jiny zdroj.

Master2016
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 103
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod Master2016 » 05 dub 2021 20:49

Jsem retard. Špatně jsem to pochopil. Dal jsem jinou grafickou kartu a jiný harddisk a normálně PC funguje. Takže asi odešla grafická karta. Díky všem za rady/tipy. A byl bych rád kdyby jste mi zároveň doporučily nějakou sestavu do 15000 ( vím že tato cena neodpovídá novým komponentům a tak budu rád i za bazarové.)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48262
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nelze zapnout

Příspěvekod petr22 » 05 dub 2021 21:05

Graficka karta ma cenu zlata - a to doslova.

Novou nemas sanci koupit vubec a za pouzitou das i 3-4x jeji nakupni ceny.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze zapnout PC z předního panelu
    od Finnnan » 27 říj 2020 10:45 » v Problémy s hardwarem
    9
    885
    od Finnnan
    29 říj 2020 13:50
  • Po zakoupení nového procesoru nelze zapnout počítač
    od Roman214 » 09 lis 2020 21:58 » v Problémy s hardwarem
    10
    777
    od petr22
    10 lis 2020 12:44
  • PC nejde zapnout
    od Myselin » 18 led 2021 22:12 » v Problémy s hardwarem
    3
    392
    od gogo1963
    19 led 2021 07:54
  • PC nejde zapnout
    od Lagaeri » 16 lis 2020 16:43 » v Problémy s hardwarem
    17
    1046
    od Lagaeri
    14 pro 2020 21:54
  • Nejde zapnout PC
    od LuraCZ » 02 srp 2021 07:21 » v Problémy s hardwarem
    10
    458
    od gogo1963
    10 srp 2021 11:57

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti