Ahoj,
je mozne nejak zprovoznit, ci pripadne zjistit, jestli pujde zprovoznit starsi Lenovo? Na klavesnici pry bylo nalito cca 2dcl sladkyho piti. Po 3 dennim suseni jsem to dneska zapnul a nefunguje displej, asi ani vetrak. Rozdelany jsem to mel, nic podezrelyho v tom nevidim.
Pripadne na co se zamerit, kam se podivat atd., nez se to vyhodi.
Dik.
Vytopeny starsi NTB
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Vytopeny starsi NTB
To ses mel zeptat hned, jak to bylo polite. Ty 3 dny "suseni" ten notebook nejspis zlikvidovaly (pokud to neudelala
uz samotne pol;iti), takze uz je pozde cokoliv resit.
V podobnem pripade je potreba notebook okamzite rozebrat, vycistit isopropylem a hlavne bleskove vysusit, treba
v troube (1h pri 50 stupnich, ale to vycisteni pred tio je nutne, nesusit pokud neni rozebrano a vycisteno). NIKDY necekat,
az to vyschne samo, to kolikrat zpusobi vetsi skody, nez samotne politi.
Muzes to klidne rozdelat a vycistit ted, ale jelikoz jsi nechal 3 dny volne pusobit kapalinu, tak bych tomu
uz moc sanci nedaval. Vyfot zakladni desku z obou stran a v nejlepsi mozne kvalite, at se na to muzeme podivat.
uz samotne pol;iti), takze uz je pozde cokoliv resit.
V podobnem pripade je potreba notebook okamzite rozebrat, vycistit isopropylem a hlavne bleskove vysusit, treba
v troube (1h pri 50 stupnich, ale to vycisteni pred tio je nutne, nesusit pokud neni rozebrano a vycisteno). NIKDY necekat,
az to vyschne samo, to kolikrat zpusobi vetsi skody, nez samotne politi.
Muzes to klidne rozdelat a vycistit ted, ale jelikoz jsi nechal 3 dny volne pusobit kapalinu, tak bych tomu
uz moc sanci nedaval. Vyfot zakladni desku z obou stran a v nejlepsi mozne kvalite, at se na to muzeme podivat.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
Lepsi modely sice maji ve specifikacich uvedeno, ze klavesnice je odolna proti politi, ale 2dcl bys jednak musel vylit hooodne sikovne a navic rikas, ze to bylo i sladke.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Level 2
- Pohlaví:
Zkusim to znovu rozebrat a dam sem fotku. Je to stary, ale 5 lety dite to melo na internet. Tam to fungovalo bez problemu. Je to Lenovo SL510. Jak to tam vylili a co tam vylili, absolutne netusim.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Urcite tam neco vylili ? Stopy kapaliny jsou vzdy viditelne.
12 let stary notebook muze prestat fungovat jen tak sam od sebe.
12 let stary notebook muze prestat fungovat jen tak sam od sebe.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Bylo to polity, ale ja jsem to videl az po tom. Meli to suchy a utreny. Dneska jsem to rozdelala uvnitr jsem nevidel ani kapku, ale oddelal jsem jen horni kryt a klavesnici.
-
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
Starší Lenovo Thinkpady (tedy i SL510 bych čekal) mají klávesnici odolnou proti polití, oproti jiným výrobcům jsou tam díry skrz a voda proteče (většina jiných má jen kolem klávesnice "vanu" a spíš je to ochrana proti kapkám než polití), takže je dost možné že toto se stalo i v tomto případě, pokud jsi nenašel žádnou kapalinu uvnitř (resp. stopy po ní). Otázkou potom je, co se stalo. Externí monitor finguje?
https://www.youtube.com/watch?v=d7cvi00OZDM
https://www.youtube.com/watch?v=d7cvi00OZDM
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Divam se ze sl510 ma zapinaci tlacitko nad klavesnici na zvlast boardu. Az zkontrolujes zakladni desku mrkni jestli se nedostala voda tam. Pokud tlacitko nefunguje tak notebook samozrejme nezapnes. Treba je to jen takova banalita.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Napadá někoho, co ještě zkusit případně pročistit? Koroze nikde vidět není, jen jeden šroubek u klávesnice vypadal zkorodovaně, něco jako zaschlý cukr. Fotku desky teda neposílám celou, protože celé jsem to dál nerozdělával, protože podle mýho k tomu není důvod. Není tam asi nic, co by mně v této situaci mohlo pomoct.
Vypadá to totiž, že 2 dcl sladkýho pití tam asi určitě nenateklo a pokud ano, tak odteklo odtokovýma kanálkama. I to SL má fakt klávesnici jako měly moje ntb řady T.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Vzdyt je to tak nejak obllemcane skoro cele.
Rozebrat - desku ven, vsechny kabely vypojit, vse dokonale ocistit isopropylem a znovu slozit.
Rozebrat - desku ven, vsechny kabely vypojit, vse dokonale ocistit isopropylem a znovu slozit.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Deska nelepí. Lepí jen ten plech pod klávesnicí, co je vidět na fotce. Navíc netuším, jestli lepí kvůli pití nebo proto, že tam byla klávesnice něčím přilepená. Koupím ten isopropyl a uvidím. Nestačí technický benzín? Ten mám doma.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 663
-
od martin.100
26 dub 2023 16:38
-
- 0
- 824
-
od helpmeboys
07 bře 2023 20:11
-
-
Starší zdroj vs. nová sestava
od janekdeeste » 03 led 2023 19:12 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 802
-
od Erredar
03 led 2023 22:45
-
-
- 5
- 713
-
od pcmaker
15 lis 2022 20:54
-
-
Jak upravit instalčku Windows 11 pro starší PC?
od Daniel-25 » 13 úno 2023 20:13 » v Windows 11, 10, 8... - 4
- 1137
-
od Daniel-25
15 úno 2023 17:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”